назад

Без ядрена енергия няма да бъдат постигнати целите за нулеви емисии през 2050-а

14:46 | 07 март 2021 | Автор: 3е-news.net 37 1672

Коментари 37

АЕЦ дават само 10% от тока в света. И с тях и без тях, все тая. Ама простолюдието като чуе "атомна" и си мисли за мощност като при атомна бомба.

Xa! K'o стана?

Това не може да стане, защото Бай Дън ще наложи няколко санкции на Си Дзин и ще върна Америка на американците! Е, поне така ще пише Уолстрийт Джърнъл и Вашингтон Поуст !!!!

На Кунева, Костов и Борисов, ние сме 10 години назад. От това което бяхме 2009. Даже осъдихне и Румен Овч, който явно беше единственият който знаеше какво прави, ама нали е руски кадаър... Е турците обаче успешно пзавладяха Енергийният пазар на Балканите. А България успешно изпълни мечтата на Плевнелиев, да получи потупване по рамото от президента на САЩ, Обаче знаете ли, аз и сега нямам пари да си платя токът , а Това което тези недоразумения извършиха, ще го плащаме всички ние. Крадци долни.

Кво общо имат Кунева и Костов за енергетиката след 2009 г, бе тъпак! Да не забравяме, че 3 и 4 блок бяха затворени от СирГей Станишев на 1.1.2007 г. без да има обвързващо решение за това.

Всеки втори в България, енергиен екперт! Затова нищо не сме направили и няма да направим!Ако толкова се интересувате от енергетика прочетете по някоя книжка! Енергетика от форуми и интернет не се учи!

Те германците си го казаха един аец е печатница за пари само че нашите не ги чуват

Затова затварят всички АЕЦ....

Щяха. До 2022 или 2025. Според думите им през 2015.

Имаш производство трябва ти ток този който смята че не ни трябва АЕЦ значи той не мисли за икономиката, нямаш ток няма заводи няма работни места и беднотия

Е па ние ще слагаме перки и фотоволтаици и като няма вятър и слънце ще му мислим тогава.

И кой казва, че не ни трябва АЕЦ? Не ни трябва нов излишен АЕЦ. Преди 5 години продавахме навън 10 тераватчаса, сега едва 3 тераватчаса, а потреблението намалява с 4 тераватчаса, заради енергофективни програми.

скора ще има ток от "педали" !

Скоро като останем със съвсем голи гзве защото ще си затворим централите, ще почнем да молим Китай за ток, САЩ ще ни задължат закупуване от тях на десеторни цени и като изрИвем на умряло, ще настане толкова зелена енергия, че няма накъде.

Сороските отрепки са добри духачи и ще заместят АЕЦ. Яко духат и се получава яка енергия.

Дааа. Сега е хубаво да излязат онези рапони, които ни обясняваха преди как България няма нужда от АЕЦ и да обяснят пак!

България НЯМА НУЖДА ОТ ДРУГ АЕЦ. И в момента намаляваме мощности заради сръхпроизводство и продаваме навън за жълти стотинки. Това е положението, рапоне! България добива от АЕЦ 40% от електроенергията, докато Китай едва 19%, Руслямска държава 18%.

А как бе, демонократите казаха, че не ни трябва АЕЦ. Те щели да въртят педали и да произвеждат ток.

Без въглеродна енергетика а сега практически може да се развива на базата на баланса между АЕЦ, соларни и вятърни централи!

Германия ги затваря, ние също, само в Китай ще останат !

Кой ти каза че затваряме АЕЦ?

Странно, а Германия някак успява.

Да беше погледнал данните от ЕЕС на Германия по време на студовете как бяха напримчили тецовете!

Успява Германия, с внос на ток от 80- те реактора на съседна Франция. И с руския газ.

Пенсионери, БСП ви лъже, че токът от всеки АЕЦ е евтин. Най-скъпия ток вече е от НОВИ ядрени реактори като тези в Белене.Не гледайте евтиното ядрено гориво, а прескъпия строеж.

Инфото ти е невярно. Иначе защо американците не са се отказали от АЕЦ и въвеждат нови мощности? Или французите? Те да не са по-прости от нас? И стига с това БСП! Българската ядрена енергетика не може да бъде кауза само на една партия!

За французите, 70% от електтро енергията във Франция е от АЕЦ. Румънската Черна вода е с френска и прях наш конкурент, така че не са се отказали. Що се отнася до САЩ. там лобитата са големи. въглища, нефт, газ, шисти, така се увлякоха, че не знааят какво искат. Та съсипаха ядрената си индустрия, в момента не могат нито да произведът гориво нито да го утилизират без Русия.

Тъпи реклами на умиращата ядрена енергетика.

Го на тия в Тексас със слънчицето и ветреца

Скоро ядрената енергетика ще се превърне в ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА, освен ако не се овладее час по-скоро термоядрената...

И няма ли я прокуРватурата сега да предяви едни напълно обосновани и подкрепени с факти обвинения срещу пачаврата кунева и останалата сган, която съсипа атомната енергетика. Дори може да се възбуди дело и срещу ЕС, защото пачаврата кунева постоянно дрънкаше как това било изискване на ЕС. Мамицата ви фашистка, помияри!

Как спахте? Надявам се, че съвсем скоро и на най-малоумните и твърдоглави зеленяци ще им стане ясно, че с пръдня боя не се прави, и че човечеството си има някакъв предначертан път на развитие, и без ядрената енергия няма да се мине... Освен ако не изпреварим събитията и да усвоим термоядрената в рекордни срокове... Няма връщане назад! Нито въглищата и нефта, нито пък въртележките и соларните панелки са достатъчно решение вече... Колкото по-бързо им уврат главите на всички - толкова по-добре!

Какво ли ще стане със соларните панелки когато/ако Б.Гейтс осъществи проект SCoPEx за затъмняване на слънцето.

Когато преди години Боко посети "гьола" на Белене и се заговори за доизграждането му, всички видни демократи ревнаха. Дори обясняваха, че имаме излишици на енергия. Костов и ДСБ бяха най-активни. Сега като ще е някакъв руско-американски мелез "Козлодуй", всички са "за".

Напълни шкафчето? "Който иска да свърши дадена работа си намира начин, който не иска - си намира оправдание..."

То е ясно. Има поне 25- 30 % недостиг в баланса, които трябва да покрият произведеното от ветрилките, соларките , батериите към тях и газовите централи.

Нещастници, започвайте да строите...

Към новината