назад

Битови потребители и мaлки фирми също ще усетят високите сметки за ток още тази зима

13:30 | 23 септември 2021 | Автор: 3e-news.net 7 1070

Коментари 7

А можеше АЕЦ Белене вече да работи и да продава на цена 60 EUR/MWh. Щеше да си е доста прилична цена към настоящият момент, но тогава (2012г) другарите управляващи казаха че 60EUR/MWh е убийствено висока цена и не било рентабилно и удариха кепенците на проекта. Сега ще плащаме по 150EUR/MWh и хоро ще играем... А след още 10 години ?

Обясненията, че "увеличението на цената на енергията няма да удари чак толкова по джоба на потребителите" е пълна демагогия, например: "Наблюдава се изпреварващо възстановяване на търсенето. В много производства се вижда възстановяване на производствата на предкризисните нива, което означава и възстановяване на доходите." Възстановяване на доходите означава връщането им на предишно, по-високо от сегашното ниво, например, отпреди 1 година. Да, но през това време, цените на енергията и, в резултат на тяхното покачване, цените на всички останали стоки, са се вдигнали, при това с много проценти, а дори и в пъти. Т.е. това "възстановяване на доходите" е закъсняващо спрямо ръста на цените и, следователно, ще доведе до намаляване на покупателната способност, т.е. обедняване на работещите, а и на цялото население!

Цитат: "...Според нея актуализацията на цената на електроенергията може да има след нова година и прогнозите не са много оптимистични. Вече се говори за увеличение от между 12 и почти немислимите 50 % скок в цената за бита...." Повече от 5% увеличение на цената на тока за бита означава масови протести които ще надминат и тези от миналата година. Същото ще започне да се случва и с продължаващото всеки месец увеличение на цената на парното. Няма как в най-бедната страна в Европа в която населението е 90% живеещо или е в риск от бедност такъв евентуален шок да не се превърне в истински шок за калинките на Буци и ДПС в Енергетиката. Миналата година излезе информация че поне 40% от населението отоплява ЕДНА стая в жилището си , защото няма пари да отопли останалите. При 6 милиона население това е близо 2 милиона и половина българи. Така че оня шушляк от Банкя и фесовете от анти-българската партия да му мислят. Лакомията не води до усмивки и щастие в дългосрочен план когато засяга един цял народ...

Имаме резултата от абсолютната некомпетентност на управляващите съчетана с алчност и безотговорност. Зелени калинки които и закона на Ом не знаят, взеха да "оправят" енергетиката в ЕС. Те го резултата, виден е. И шанс за оправия няма, защото ние фактически имаме нова зелена религия. Както всяка религия тя е основана на вяра, не на науката. Вярата че ако налеем мноооого пари в соларки и перки те по някакъв вълшебен начин ще станат по ефективни от атомните реактори. Е. НЕ става. Тези "технологии" са на стотици години, достигнали са таван и няма как да станат по-добри. Бъдещето е печално, защото у власта се издигат с явно отрицателен отбор, и не може да се очкава че сбирщината дето управлява сега (или следващите) ще вземат някакви разумни решения.

Бойко нарочно е направил така, че да вдигнат тока и горивата. После ще спечели изборитей ще дойде и ще ги свали.

С цел да оправдаят по-високите цени на тока, ДКЕВР обяви ,че ще се повиши напрежението от 220 волта на 300 волта.Повече получаваш повече даваш ами нормално е според ДКЕВР. Ами сега?

Абе докато не грабнем масово тояги и бой,бой,бой,няма да се кротнат тия мутри

Към новината