назад

Бизнесът: Вместо пластмасови - биоразградими прибори, които ще се хвърлят с храната

09:05 | 03 юли 2021 | Автор: Рая Лечева, 3e-news.net 10 2287

Коментари 10

Аман от глупости... сега пък, да изхвърляме храната заедно с опаковката! И това на фона на милиони умиращи от глад! А пластмасата за какво ви е виновна? Ако я няма нея, идиотското човечество ще си “намери” друго нещо дето ще го хвърля по парковете, в океана и морето, вместо да ги прибира на определение за това места и да ги рециклира. Да, някои материали се разграждат бързо, други бавно, но докато това стане...все в боклуци ли ще си живеем? Пластмасата е безценна в някои области и няма лошо да се произвежда, проблемът не е в това, а в нас хората.

а не може ли просто да си ядем с ръце? по-ефтино и екологично чисто...

да са био,може ли? Ако се бавиш вътре повече от 10 мин да се разтече....их!

пластмасовите бутилки - кога?

А с какво ще ги сменим? С хартиени! Заради което ще изсечем доста гори. Хайде сега някой да изчисли кое е по-добре - просто да си почистваме боклуците, или да сечем горите.

бамбукови. Расте по метър на ден тоя треволяк и от хиляди години се ползва Ама деца... вие май забравихте как сме живели ние бащите ви Нямаше найлонови торбички - имаше пазарска чанта тип мрежа. Нямаше пластмасови кофички за мляко - имаше буркани Нямаше опаковки за храна - носихме си нашите опаковки. Много се разглезихте из веднъж от тоя запад бе... с/у него плюете, ама не искате да се отървете от лошите му неща.

и още нещо - никой не сече гори за това. Стига дрънка глупости.

Като прочетеш "превързочни матеариали" и ти става ясно кой замърсява природата...

Около десетина дена имаше статия относно отровите съдържащи се в бамбуковите сламки дето са заместител.

То въздухът ни е отровен, ти за сламките се хващаш!

Към новината