назад

Богомил Манчев: Химера е въглищните централи да работят до 2030 г.

16:26 | 12 октомври 2021 | Автор: Георги Велев, 3е-news.net 41 9308

Коментари 41

за съхранение на отработеното гориво от АЕЦ? 10 000 години са!

Отработеното гориво ще го стоварим в хола на жилището ти, нещастник такъв.

Ще видим. Ама стига вече с тия лобита!

grainis

Технологията RGBB - Rapidly-Growing Bamboo Biomass , базирана на свръхбързо-растящи (един метър на ден ) Бамбукови Хибриди - https://bamboo-biomass.alle.bg , отглеждани оранжерийно, върху многоетажни Рото-Рафтове, в напълно автоматизирана , хипер-интензивна Вертикална Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg , може да спаси ТЕЦ-овете ни, Енергетиката и цялата ни Икономика, да умножи многократно сегашния ни БВП, да върне Емигрантите - плюс още няколко милиона дипломирани чужденци , да вдигне минималната заплата на 2500 евро, и да нареди България сред най-богатите и успешни страни в света, в рамките на десетина години. - https://bg-razvitie.alle.bg . Една 50м висока В-Ферма, изградена върху 1дка площ, може да предложи гигантски добиви - над 3000 Тона на ДЕН , от 100% Карбон-Неутрална , свръх-бързорастяща Бамбукова Биомаса ( консумираща стотици тонове СО2 дневно - Емисиите на ТЕЦ Марица 1 и 2 ), която Биомаса може да се ИЗГАРЯ Директно - https://horti-energy.alle.bg , Чисто, с Калоричност 20MJ/kg ( на Лигнита е 17MJ/kg ) в пещите на ТЕЦ-овете, без каквото и да било преустройство и допълнително оборудване , или да се ПРОДАВА (70Е/тон) , да се ГАЗИФИЦИРА / ПРЕРАБОТВА анаеробно в БиоГаз, БиоЕтанол, БиоМетан - и Не-Електролизерен Зелен Био-Водород от него - https://biogas.alle.bg ; БиоДизел , Горивно Олио и ИФО-Аерозол - https://biodizel.alle.bg ; както и в цял нов клас БиоХрани - https://foods-of-the-future.alle.bg и Материали , всичко това на Резултатна Себестойност, близка до НУЛА - https://nula-energia.alle.bg . Под 10% от произведената Биомаса ще се ползва за добив на електро и топлоенергия чрез Газо-Прахови Горелки - ( wtsab.com ) и Турбини - Ел. Генератори, за нуждите на Фермата . Въпреки че всички отделни елементи на тази технология са отдавна известни и в масова употреба от десетилетия, за момента в света НЕ СЪЩЕСТВУВА подобно интегрално решение за комплексен добив на свръх-евтини и чисти Биогорива, Храни, Фуражи, Торове, Влакна, CCUS-Материали и др., което дори да се ДОБЛИЖАВА по Ефективост, Цена ( на Инвестицията и Поддръжката ), Напълно Затворен Енергиен Цикъл, Чистота и Рентабилност , до гореописаното. Няколко големи В-Ферми, изградени от евтина сглобяема конструкция , в срок от година-две , на обща площ от около 3000 дка ( ориентировъчно - 1730м х 1730м), ще спрат изцяло вноса на Газ и други Горива, ще стартират гигантско родно производство, и ще разкрият хиляди нови работни места, носейки няколко БВП-та годишно, във вид на Приходи от Експорт, в размер на стотици Милиарди Евро.

Не мога да го понасям господина, обаче за всяко едно изречение дето е казал е абсолютно прав! Манчев може и да е неприятен тип, обаче има мозък.

Да, има мозък, за разлика от политиците ни, които имат само бездънни джобове и безкрайна лакомия!

Експерт, който подхвърля още дъвката как електрическите коли замърсявали повече, не му вярвайте. Тая дъвка я дъвкаха какви ли не “експерти” и после се оказа чиста манипулация.

Никакви зелени сделки ! Просто не трябва да признаваме "парниковите емисии" и съответно да плащаме за тях. Когато и ако след 10-15 години се появят смислени зелени технологии можем да извършим прехода, който да не ни струва нищо, пък и да запази въглищата като ресурс за химията например.Зелените пребоядисани комунисти отново за кой ли път тормозят континента. Иначе Манчев е умен, но в случая е заинтересовано лице.

Ако ги затворят от къде ще крадат. Сега са натрупани 4,5 милиарда дългове от тях. От скъпата зелена енергия не може да се краде щото се вижда.

За ядрената си прав, но за Мариците тотално грешиш. Могат да си работят без проблем, но с устойчива биомаса, която имаме в изобилие. Питайте други знаещи.

Политиците не смеят да го кажат, но ес не е алтернатива. Ес е повече вреден от колкото полезен. И това се видя още когато влизаме. Ес едва ли ще ни позволи да стоим аец, още по малко ако е държавен. Ес поробва, той не дава свобода, той зстрива енергитика и национална валута. Защото те дават поне малко свобода

Предлагам референдум за АЕЦ Белене. Този път ще ги заставим дебилите.

Тези са някъкви дебили. Пак за ВЕИ паркове говорят, искам някой да ми каже последните 6 дни какво е производството на електроенергия от ВЕИ.

Богомил е толкова крадлив, че крадеше от АЕЦ Белене дори когато проекта официално беше спрян. Задигнаха като разбойници медни 9.5 милиона лева заедно с Делянчо. После Богомил и Събин ги арестуваха, постояха малко в ареста па ги пуснаха. А Делянчо дори не го арестуваха. Вместо него тормозиха един друг човек, който нямаше нищо общо с тази кражба.

Делянчо се вихреше във всички телевизии и се биеше в гърдите с думите "Аз спрях Белене". Мартин Димитров и Иван Иванов също се вихреха по телевизии и в Парламента. Да ги чувате сега да кажат нещо против Белене? Скрили са се в миши гъз. А Делянчо трябва да е в затвора. Не разбирам защо го бавят. За сегашната ситуация с ел. енергията той е виновен и като доказателство прокурора може да ползва изявите му в телевизиите, където се хвали че е спрял Белене.

Гърция вече имаше ден с 80% ток от ВЕИ. а нашия Ум патки пасе.

Не знам на кой бог се моли Богомил, но все пак защо атомната енергия се изнася а в България остава само вятър и енергия с двойно повече данъци.

Този негодник е най-големият крадец, който някога се е раждал във вселената но в случая е прав от първата до последната дума. Единственото за което не е прав е, че АЕЦ Белене може да бъде построена до 2028г. Утре да започне строителството Централата ще произведе първата си енергия след 2040г. И то в най-добрия случай.

Йесмените отдавна са подписали всичко. Отдавна са саботирани и инвестициите в ядрената ни енергетика. Сега всички се правят на ударени и решението ще е по-стар обичай да не изпълняваме това, което сме подписали. В ЕС нещо не могат да вдянат тази практика. Ние и Хитлер сме измамили относно депортацията на евреи и цигани, но като сме решили да му се подмажем и да обявим безмислена война на САЩ и Англия, скоро след това са дошли и бомбите. Историята ни показва, че някой път можеш да минеш метър, но друг път има последствия.

Богомил Манчева е български олигарх от ядреното лоби. Лично ще спечели много от построяването нови АЕЦ и нови атомни блокове в БГ. Целта на Манчев е да унищожи българските ТЕЦ на въглища. Когато това стане на България няма да и остане друго, освен да премине към АЕЦ. Обаче аз, прогнозирам, че след десетина години в света ще се случи същото, което се случва сега с цената на природния газ и електроенергията. Само че с цената на урана, която ще скочи рязко 2-4 пъти заради дефицит и нараснало търсене. И тогава България ще е в същата ситуация като сега, благодарение на такива „експерти“ олигарси като Манчев. Които обаче тогава ще са милярдери.

Дай своето предложение за решаване на проблема, така, че Манчев да не забогатее!

За "знайковците" е важно не дали България (всички ние) ще спечели или загуби. Важно е някой конкретен тип да спечели или загуби.

1) България има доказани находища уран от соца, 20хил тона останаха в тях когато спряхме добива. 2) В света уран има много също, даже и да поскъпне просто ще стане изгодно и разраб на по-бедни находища (у нас също има още непроучвани) 3) Ядрената енергетика не се опира само на уран, има вече добри реактори размножители, има ториеви реактори (а торий има много). 4) Има даже шанс наместо за перки ЕС да даде малко пари за термоядрени реактори. ----------- Даже тоя да спечели Х милиарда от Белене, не ми дреме. Поне ше спечели от печалбите. А, сегашние уроди с перките печелят от наще загуби. Обират ни просто.

Нещата вече се случват. Sportt Physical Uranium Trust изкупува физически уран от спот пазара и го държи на склад за да скочи цената. Уранът и преди 10 година е струвал много повече отколкото сега. Това няма особено значение, тъй като цената му е само малка част от разходите по една АЕЦ, а няма никаква алтернатива.

Няма план за нови енергийни проекти в България. Еврогейския съюз няма да позволи. Искаш ток ще купуваш на каквато цена кажем,но ще изпълниш десетки условия.

Не знам къв е тоя, но принципно е прав. Аз съм приказвал с разни гербаджии, още кога за първи път зеха власта. По закона за енергетиката дето го приеха говорех. Казах им че този закон е престъпление спрямо народа и той ше ги гони с сопи после. И така и стана. За съжаление това нищо не промени, защото не само наще политици неграмотни ми и онея в ЕС. Нещо повече, даже бизнеса ни е абс технически неграмотен, те не разбираха къв х@й ги чака с тези перки и соларки. Те виждаха просто нова възможност да припечелят, щото нали соларките и перките дават ток безплатно - значи ше има голема далавера. И вероятно същото е било и в ЕС. Резултата го виждаме. И, няма шанс да се промени каквото и да е в положителна посока, защото големите (в политиката и бизнеса) са абс неграмотни технически и вярват че тъпаците в ЕК може да променят законите на физиката с директиви и лозунги. Даже тук таме да има някой технически грамотен човек, то няма кой да го чуе и да му повярва.

блокира под политическите новини.

ДА ТАКА Е.

Момент, че Гешев ми звъни по телефона. Що ли?

Да покажем червен картон на Мунчо Естонски на 14.11.

А на мен ми отиде коня у реката.

Какъвто стопанина ,такъв и коня

Точно Богомил Манчев да се изказва по подобен начин - дружен смях в залата. Най-големият лъжец, крадец и мошеник в енергетиката, повече от 20г вече. А и руска подлога, да не забравяме.

Зелен кон

така е устроена на ниво Бангладеш, Пакистан и прочие - зависима е от въглищни централи, такова ни е нивото-чист въздух! Испания и Франция например са прости последната въглищна централа в Испания е затворена през 1989 и така нататък. Но това са две несравними неща. Просто сме пъровбитна мега изостанала държава!!! А вие форумци си плямпайте тука и се биите в гърдите!

Грешиш. Ние имаме атомна енергия от десетилетия, но никой не е луд да си затваря централите просто ей-така.

В Испания хората буквално гладуват за да си платят тока. А за нови ядрени централи даже не смеят да говорят.

Даже и си ядат децата. А в бг карат нови мерцедеси.

посланика на САЩ у нас, докога ще имат договор централите в Марица изток, до тогава ще работят, може и след 2030 даже

Продажник. Аман от лобисти.

Не лобист,а сатанист-далавераджия.

Към новината