назад

Франс Тимерманс: Планетата се опитва да ни покаже, че сме стигнали лимита й

09:27 | 29 септември 2021 127 6908

Коментари 127

Глупости

На земята има прекалено много идиоти, личи си в коментарите под всяка статия тук.

Прав си,само идиот може да вярва,че т.нар. "Глобално затопляне" е предизвикано от човешката дейност или от пръдните на кравите...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Откак се е появил Хомо сапиенс все се опитва нещо да подобри, да усъвършенства. В резултат антропогенното въздействие върху Земята наистина е факт. Притеснява ме, че сега подхващаме с нова сила вършенето на природоугодни дела. Но вече по-организирано в наречената от нас правилна посока. Не ми се мисли за последствията от новия ни пристъп на добротворство.

Франс Шитлерманс, как стигнахте до тоя извод??? Сами, или след като изтеглихте петрола от недрата, правейки нови ненужни автомобили и др индустрия за трилионии, съсипвайки земята ни и вече няма на къде да ходите???!!! Държави като САЩ и Германия, построили цялата си икономика на петрола и петролните продукти, да разправят, че видиш ли вече дошло времето да пазим природата, са основна причина за проблема за който говорят и трябва да са по-ниски от тревата!!! Нима не знаехте какво ще се случи, като въведете опаковките от пластмаса за еднократна употреба??? Всички милярдери и техните патерици (т.нар. елит) сте за трибунала в Хага!!! Кому беше нужно стотици видове модели автомобили със стотици видове разновидности и фейслифтове??? Нима това не беше продиктувано от "демократичния" капитализъм??? В магазините има по 20 вида от всеки продукт, които биват изхвърляни като изтече срокът им на годност??? Така, че Шитлерманс, ако трябва да бъде обвиняван някой за положението на планетата ни, то това сте всички вие алчните милярдери, които я съсипахте с цел лична печалба!!!

100+

Този господин явно не е чувал за Циклите на Миланкович.

4-ти км?

Явно не само господинът не е чувал.

Напротив, алчнстта ви е достигнала лимит. Тя е основната движеща сила за климатичните промени. ПАРИТЕ, ГОЛЕМИТЕ ПАРИ СА МОТИВА .

+++++

Това е рожденото име на Франк Тимерманс:Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans

Е нали за това налагат масова ваксинация с ваксини бавни убийци и ни пускат лабораторни вируси...Кво реват,ще се попрочисти планетата

С какво точно ти пречи ваксината? То добре че ги има тези ваксини ..!

Тая зелена сделка май ще излезе червена - унищожава Европа и я прави зависима от Русия (газ) и Китай (стоки).

Да , рептилите стигнахте лимита, време е Господ да обезпаразити планетата.

100+

Каква зелена сделка?!? Премахване на пластмасовите лъжички, чашки, сламки и бъркалки (които могат да се рециклират) и заместването им с дървени и хартиени?!? Елементарен пример. Много зелена ще дойде тая сделка.

Живеем в свят на противоположности, поради което крайни решения не са възможни – всяка Утопия е обречена на неуспех. Въпросът, обаче, е как да се излезе от ситуацията в момента (а досега в човешката история подобна не е имало), без да изпаднем в критично положение без изход. Т.нар. глобалист по принцип са прави, като говорят за restart и reset, но не са наясно как да се направи. А осн. причини за това са две: Първо е необходимо да се направи „преоценка” на всичко живяно досега и да се направят изводите и извлекат поуките. И второ, тези, които ще го правят, нямат желание да се разделят с властта, която имат в момента, с което се връщаме в изходна поз. Има и трета причина (езотерична), за която не се говори на глас, и тя е кой всъщност управлява този свят?! Нов Св. Ред за човечеството като цяло е необходим и неизбежен, но откъде да се тръгне, за да се избегнат неудачите досега? (К-19 е опит в тази насока.) Оцеляването на отделни етноси и групи от населението не решава проблема, защото в крайна с/ка никой няма да оцелее, колкото и да му се иска и да се опитва, защото едно оцеляване няма бъдеще, а и логиката на живота е друга.

Това са масонски идеологеми - не им се връзвайте. Истината е, че по мои скромни сметки земята може да поддържа поне 3 пъти по-голямо население от днешното. Друг им е проблема на глобалистите масони - те са една шепа хора, които са на върха на пирамидата, но благодарение на бързото развитие на технологиите и науката те осъзнават, че много скоро светът вече няма да е под техен контрол. Затова са изчислили колко население им е нужно за да ги поддържа тях - останалата част от човечеството за тях е ненужен товар и заплаха за властта им. Затова ще се стремят да намаляват населението, както и да подчинят възможно най-голяма част от икономиката в ръцете си. Също и политически да подчинят народите. Това са им целите.

100000000000000+++

, планетата ще се опитва да ни покаже, че сме стигнали лимита й./ планетата ви показва какви идиоти сте с вашите политики , и вече мисли че като водещ вид сте по зле от динозаврите , но спокойно , след милиард години ще ни ползват за петрол

Съдейки по коментарите, ще трябва да изчакаме ножът да упре кокалът преди да предприемем нещо в БГ. Само да не е прекалено късно.

Нашите политици попадат в описаните от него. Те се опитват да не правят резки движения, надявайки се, че може да имаме късмет и да ни се размине всичко това.

Ей това е политик, визионер! Затова западните общества просперират, защото политиците им освен че имат визия, не се страхуват да я отстояват. А това хич, ама хич не е лесно. Много хора ще са директно засегнати, други коствено, но и за тях би било неприемливо. Трети нямат капацитет да мислят два хода напред. Ако в България имахме такива политици, които да водят народа, а не да го следват, нямаше да сме претърпели нито една национална катастрофа, а не една след друга!

Един от по-читавите канали в тубата публикува интересно видеоесе по темата: https://youtu.be/yiw6_JakZFc Доста добре са синтезирали мнението ми по въпроса. Предполагам и на доста други хора…

А хората им се повръща от вас - скапаните евро бюрократи с десетки хилядиу евра МЕСЕЧНА заплата и пожизнени приобивки на гърба на всички! Повръща им се и от зелената ви сделка! Пърделници!

Ходи в ЮК, кат не те кефи, никой не те е вързал.

А на мен ми се повръща от боклуци като тебе.

Поредният фашист!!!

_stankow

"населението на Европа е било 23-24% от населението на света" Ей това му е болката на екоталибана, казва си го в прав текст. Иска да намали населението. Той, разбира се, е от тези, които ще останат, той е от юберменшите ... Само че ние, другите, дето сме нарочени, нещо не сме съгласни да се намаляваме за негов кеф.

Ние си намаляваме и без него. Ето и днеска 80 души са си отишли скоропостижно.

Какъв ли изрод трябва да е някой зада направи твоето заключение, нямащо нищо общо с казаното? Прочети пак тъпако, какво е казал, не отделните думи, а цялостната мисъл се опитай да проемееш

Колко си прост?

Заедно с Ковид терора, върви и Еко-терора, този екоталибан ни предлага инклузивния капитализъм, този на Шваб. Забравя да каже че това всъщност и не е капитализъм, а робовладелчество, без пазарна икономика, нулев ръст, но собствеността е в ръцете на няколко мултинационални компании и техните собственици, както и сега те казват еднополови бракове, задължителна ваксина, ЦО2 квоти..... Това няма нищо общо с демокрацията, това и сега не е така, но в бъдеще ще е съвсем. Ако не глобализирахме тока, тогава нямаше да поскъпва, никой не го иска това но виждаме че става, просто политици марионетки и натиск от тези глобалисти.

Собствениците на корпорациите са акционерите. И ти можеш да станеш акционер на такава корпорация. Къде видя непазарна икономика в темата? Къде видя нулев ръст на каквото и да е? Къде видя робовладелчество и кое тогава не е робовладелчество? Едва ли тъпак като тебе си дава сметка за тези неща. Просто си пише малоумни тъпотии спуснати от някъде и това е.

Имам предвид тип "А" акции, управленски ;), те почти не се продават на борсите, в никакъв случай не можеш да ги купиш, си ги менкат междуси. Тези акционери избират борда на директори, останалите акционери тип 'Б', чакат само цената на акциите на борсата да поскъпне, от тях нищо не зависи. Купи една акция на Кока кола и предложи да не рекламират ЛГБТ, има ли начин да повлияеш на тях. ;)

Ти и в дядо Коледа ли вярваш още ?

Няма такова нещо! Тоя какъв е, да не е геолог или биолог...още Малтус е дрънкал такива небивалици, хората се размножават успешно, и има за всички!!!

Дебил си ти. Това е неоспорим фаст.

Глупости.. факт било

Мерки трябва да се вземат като, например,и безконтролното и безумно производство на ненужни лукс джаджи и стоки, оръжия и пр.Да се ревизира и определи точно какво означава "икономически растеж" и финансова стабилност ( все неща с изкуствен произход и плод на неестествени процеси, т.е. изкривяващи представа ни за реалността). Какво стана с озоновата дупка?! Защо цялата Слънчева с/ма (на всички планети) температурата се повишава, без на тях да има човешка дейност?! И последно: В крайна с/ка ще се изкаже ли някоя "публично значима личност" относно формата на Земята?! Толкова ли е трудно и опасно?) да се каже истината, та да почнем да вярваме и на всичко друго, което ни се говори!

Това на което пишеш също е луксозна стока и не ти е жизнено необходимо:))) О извинявайте забравих-на вас работата ви е да пишете коментари и без това устройство няма да има какво да работите:))))

Купили си последното моделче смартфон, та се правиш на умен?! Точно такива като теб докараха света дотук, макар и да си последна грижа.

Слънцето е в минимум. Как тъпак като тебе разбра, че и на другите планети температурата нараствала?

Планетата иска да ни каже, че ни управляват идиоти, назначени от алчни корпорации. Също така иска да ни каже, че тези 'Зелени" или "Еко", не са никакви радетели за природата, а просто едни платени олигофрени.

Платен олигофрен си ти.

Вие, шепата самозабравили се достигнахте лимита на ненаситната си алчност, а не ние, обикновените хора!

а хуманоидните същества кога ще бъдат електрифицирани?

И нека да видим мнението на експертите в коментарите. (отваря пакет с chio chips)

o!!o

Франс Тимерманс е дългогодишен приятел на Джордж Сорос ! Без коментар !

А чистачката му е пра-леля на бабата на Джоржд Клуни, която е 1/45 генетично свързана с Тодор Живков. Съо без коментар!

Не се обаждай от Околовръстното ...!

Дрън, дрън та пляс. Първо, .... климатични промени на Земята е имало, има и ще има независимо от човека. Второ,....насекомите са стотици хиляди по голям фактор за влияние на Земята от човека и пак е толково пренебрежимо малко че е почти равно на нула. Четвърто....нима човек си въобразява че ще съществува вечно...е няма да съществува вечно. Вижте отрязъка от време при което са съществували динозаврите и вижте този отрязък от как съществува човека....та ние сме едва в началото от време относно динозавърското. Пето, .... Въобразяваме се че сме кой знае колко технологично напреднали....абе хора ....най-голямото ни откритие е контрола над огъня и то в малки размери и тока. Достатъчно е само да си представим че изведнъж забравим какво е ток....коя технология от тук нататък ще съществува. Нефти и Газ....е това е единственото нещо което кът. Защо е така ли....ами защото живите оранизми съществуват от скоро. С две думи изобщо не сме кой знае какво. Имаме си едно съзнание и благодарение на него ги сучим едни които може изобщо да не са така. Както казва квантовата физика ...трябва ти събитие и наблюдател,обаче ако няманаблюдател няма и събитие ....е ограничение та здраве му кажи . Не случайно е казано ...гледайте си живота само него ние регистрираме и наричаме че съществува. Какво е извън това преди това или след това ...е имаме си Бог за тая работа.

Много точно си описол творението си: Дрън, дрън та пляс. Насекомите не са по-голям фактор от човека поне по отношение на климатичните промени. А и в случая никой не говори за вечно, а за следващите поколения. Гледането на живота е за бездетни идиоти, за които цялата еволюция се явява сляб клон. Другите трябва да мислят за децата и внуците си, а не само за собствения си комфорт на принципа "след мен и потоп". И с цялата тази словесна диария, какво искаш да кажеш. Да не правим нищо? Да чакакме и каквото стане, пък който ще да умира. Ами точно ти ще си първия, който ще плюе против управляващи заради наводнения, които никой не може да предвиди, против суши и липса на храна и вода и т.н. Как кретени като тебе очакват някой да знае какво да прави в неизвестни ситуациии? Не е ли по-лесно и предвидимо всичко във вече известни ситуации? Ми по-лесно и предвидимо е всичко. Т.е. управляващите трябва да се стремят да намалят максимално промените в климата за да могат да се оправят в ситуациите. И ти имаш полза от това. Да климата се е променял, но сравнително бавно с хилядолетия - давал е време за приспособяване. Но когато се е променял бързо са измирали хиляди видове. В случая имаме бързи климатични промени, които ще доведат до гибелта на милиони и дори милиарди. До войни за жизнени ресурси като храна и вода, тока е последна грижа. Ама вече има и налични оръжия способни да унищожат света. А как тъпаците си представяте, че на границата има един милион и напират да я минат? Как се спират? А сега си представи 10 милиона или 100 милиона или 500 милиона? Как ще ги спреш? Няма как. Ама пак после тъпаците ще сте първите които ще запищите защо правителствата не са ги спрели след като преди това сте прокламирали да не се прави нищо. Та това е твоята глупава алтернатива- да не се прави нищо пък каквото стане.

Мръсни печалбари! Ако тоя професор отвори учебниците ще види, че на всеки няколко хиляди години се случва същото - Земята доближава максимално до Слънцето и след още няколко хиляди години се отдалечава максимално! Всичко друго са спекулации, измислени да се прибират парички по тази или онази програми…Преди беше Озоновата дупка - затвори се! Сега е друго. Един пример - всички коли да били електрически: въглеродния отпечатък от производството на батериите за тях, рециклирането им след това плюс “мръсна” ел-енергия, използвана, за да се зареждат е тоооолкова голям, че ел кола трябва да се кара 70 години, за да изчисти този въглероден отпечатък!

100+

Озоновата се затвори не от самосебе си а , щото спряха фреоните. Иначе към 2030 щяхме да измираме от UV- то при ходене по улицата.

Не се е затворила.

Ако не знаеш Английски да ти го преведа: The Antarctic ozone hole — one of the deepest, largest gap in the ozone layer in the last 40 years — has closed,according to World Meteorological Organization (WMO) January 6, 2021 Има и снимки - преди и сега

тотални глупости Върху промените на климата на Земята влияят фактори които най-малко зависят от човешката дейност. Иначе няма да има ледникови периоди и периоди на затопляне, нямаше да има движение на континентите, преместване на магнитните полюси и т.н

1 млрд. животни умрели в Австралия?… Това мравки ли са?

+++++

Насекомите изобщо не се броят.

Като начало стъпете на вратовете на производителите да правят неща, които са трайни, а не да има само купи-хвърли селд 2 дена заради лошо качество. Така само се харчат материални ресурси и се прави грандиозно количество боклук. Всяка стока да мина тестове за трайност. По-малко от 5 години да не се пуска нищо на пазара. Квото пипна се чупи веднага и айде на боклука. Кому са нужни евтини и малотрайни боклуци !

Точно затова става дума като цяло! Нещата се представят превратно, за да не излезе истината за какво става дума. А едно от фундаменталните неща, което умишлено се пренебрегва и държи в чекмеджето с тайните, е "сводната енергия от ефира" , за която говори и доказва Никола Тесла!!! Впрочем нещата са много прости: Когато попитали Рокфелер за какво е целият този цирк с горивата и пр., той отвърнал чистосърдечно: Ами става въпрос за контрол! Т.е. как и с какви средства да се постигне този контрол над от страна на глобалните управници. А свободната енергия, която доказва Н. Тесла, работи тъкмо противоположно на интереса на управниците.

Ледът не лъже. Най-горещият август в историята, а артическият лед е повече отколкото е бил през 10 от последните 40 години...

Наистина си "Хе-хе"! Плащат ли ти да се правиш на малоумен, или просто си такъв

Защитниците на Шел и Газпром реват здраво, хранилката свършва

Ти гледай че на теб май топлилката свърши

Световните управници изглежда са намерили решение на проблема - ще гътнат някой и друг милиард хора с ковид "ваксини" (и ще припишат това на коронавируса и вариантите му!), и ще предизвикат финансова и икономическа криза, която ще умори от глад още някой и друг милиард от световното население, и готово!

Никой няма да гътва послушните ваксинирани щото му е много по-изгодно да гътне непослушните неваксинирани. На никое правителство и на световния ред не са му нужни непослушници. Така, че гътнатите ще са неваксинираните. Сега като пуснат вируса, за който е правена ваксината друга песен ще запеете. Това в короната е само овертюра към основното действие !

Страхотни размисли и страсти... А защо никой не споменава, че основната причина да изплюскаме и унищожим всичко е, че се размножаваме като хлебарки??? И тоя милиардер с два паразита, но иначе ще спасява планетата.

Три хлебарки не харесват твоя коментар...

вие се размножавате, да - но други не се размножават така... примерно България както виждаш даже намалява като население... ако пък изключим, циганския етнос, съвсем отрицателен става прираста... та вие там които се размножавате като зайци - мислете, ако това ви е познато като процес изобщо..

Най-голямата заблуда в историята на човечеството. Под най-голяма имам предвид най-скъпо струваща. Колко много хора и институции са впрегнати да разпространяват тези манипулации. За съжаление живеем в интересни времена.

Малоумен глупак, да ти еба майката проста!

вий що не щете сделката бе, нали е западна, а вий умирахте за всичко що е западно ??!!

Чувал съм като метафора, че някои режими са толкова тиранични, че дори карат своето население да си плаща за въздуха, който диша, но за първи път виждам това приложено на практика в сегашните европейски "демокрации"!

Лелее... този си говори с ПЛАНЕТАТА?!? Целта е поредната доза в избраното направление – все по-малко свобода за хората, все по-малко автомобили, т.е. невъзможност за свободно придвижване, все по-високи цени, от което печелят знаете кои...

Холандския джендър защо не вземе първо да обясни някои факти... Като начало да каже че средата на 19 век населението на Земята е било около 1 милиард и 400 милиона.. Към днешна дата само една Индия има такова население. Китай също. Африка като континент е имала население 200 милиона средата на миналия век. Сега е също над милиард и населението там се увеличава с около един милион на седмица. Арабските държави, Иран, Пакистан, Афганистан също се увеличили населението си с колосални темпове. Примерно Афганистан е близо 40 милиона. Турция от около 20 милиона през 60-те години на 20 век сега е над 80 милиона.. Това за холандския гей явно няма никакво значение. Важно е да се забранят двигателите с вътрешно горене в Европа и всички да се качат на велосипеди. Ей така щели сме да спасим климата а разбира се също и като се въведат още нови данъци върху въглеродния двуокис

Поредният западно европейски идиот. Безбожната западна цивилизация все още си мисли, че човекът може да контролира живота във всичките му форми. Да ама не! Колкото допринесоха за технологичното напредване на света преди десетилетия, сега точно толкова вредят.

Нищо особено, просто поредното голямо измиране. Неприспособимите видове ще измрат, тези, които са в прекомерно големи количества (хомо дебиликус) ще оредеят, който еволюира- еволюира и планетата ще продължи на чисто. Пък в крайна сметка на Марс какво му е. Върти си се там около Слънцето и няма такива проблеми като Земята.

Зелените зделки са за богатите за да станат още по богати. Абе за какви зелени простотии говориш бре келеш, изобщо запознат ли си с производството на литиево йонните батерии, запознат ли си с тяхното съхранение и после къде ще бъдат изхвърляни..........Тъпанар, и не е само това, защо не накараш Американците да подпишат меморандума за околната среда, да спрат отглеждането на говеда, телета, крави, че там е най големия проблем с изпускането на вредни емисии, ами Китай...........нещастни копелета, играете си с нормалните хора като се опитвате да им диктувате разни дерективи и не знам си още куп глупости. И накрая оная психопатка Тунберг няма ли кой да и тегли един здрав секс и спре да се изявява неподготвена.

Абсолютно си прав! И проблемът е, че нормалните хора си мълчат, или приемат тези глупости за истина. Както е казал един велик поет, най-виновни са тези, които пасивно наблюдават как се отнемат правата и свободите, и си мислят, че това не ги засяга. А колкото за Тунберг, там вече се използва един термин - Гретенизъм

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"Франс Тимерманс: Планетата се опитва да ни покаже, че сме стигнали лимита й" Това планетата с ковида ли го показа или с ваксината?

с метеорологични аномалии

...предизвикани с антените на "ХААРП" ...

1 Милиард животни са два пъти населението на ЕС - този чува ли се какви ги говори!? Т.е. населението на ЕС са животни за него? И като виждаме климатичните промени, дай да избием пенсионерите, като докараме безумни цени на горивата, че от там да скочи цената на всички храни и стоки от първа необходимост? Ама виж банкерите не губят от печатащите се трилиони? Що за малоумен преход, ако ще обречем на мизерия милиони хора?

Поредната платена подлога продала малката си душичка за няколко шекела.

100000000000+++

чудесно, кастрирайте негрите и мюсюлманите, не ми спирайте на мен тока.

Дай Боже...!!!

Много интересно. Някой включително и този смешник защо не вземе да каже какви са времевите периоди в планетарен мащаб? Една година? 10 години? 100 години? 10000 години? Бил измерен температурен рекорд. Каква е била температурата на това място дето са го измерили тоя температурен рекорд преди 2000 години например? Някой знае ли? Не. Такива апокалиптични прогнози и други измишльотини за само и единствено за широката публика. Защото тези сравнения дето ги правят са меко казано смешни в планетарен мащаб. И особено смешни когато се говори за климат. Все едно аз да кажа, че понеже днес ще вали дъжд, значи идва световен потоп. От планетарна гледна точка и от гледна точка на климатични промени 100 години 500 години или 5000 години са абсолютно същото. Вчера!

Има предвид свръх производственият/алчният, консуматорският/разлезен, пагубният период

Към новината