назад

Газпром алармира, че газовите хранилища в ЕС не са пълни, ЕК признава

17:00 | 17 септември 2021 | Редактор: 3e-news.net 9 3001

Коментари 9

Сега какво става с санкцията срещу Русия

Питане: защо оскъпиха емисиите на СО2, а с тях и тока? Над 80% от поскъпването се дължи на тях. В енергетиката основният им източник са въглищата. Годишно Китай изгаря 84 милиарда тона, 53% от световното потребление, САЩ - 11 млрд., ЕС - 7,5, Русия - 3,3 и т.н. Колко помага на световния климат ЕС със своите 4%? А България с мизерните си 0,028 млрд.?

Ко прайм сега?. Ами като не искаме руски газ чрез тръбите, краварите да доставят през океана втечнен.

те краварите не пресичат океана,просто си пълнят корабите от русия в мурманск,и ние и други такива херувимчета се кефим на демократичните цени на КРАВАРСКИЯ ВТЕЧНЕН КУПЕН ОТ РУСИЯ

От написаното в статията можем да синтезираме: 1. ЕС ще изпитва недостиг на природен газ, ако зимата и пролетта се окажат студени. 2. Еврочиновниците, умишлено или поради дебилност (и в двата случая са за затвора), не са си свършили работата по навременно осигуряване на газов резерв. 3. Поради горното, има вероятност за нарушаване подаването на газ за някои държави в ЕС. Статистически България ВИНАГИ е била в групата на ощетените държави при подобни ситуации. 4. Някои компании ще натрупат непредвидено големи печалби заради създалата се ситуация (дали пък това не е свързано с точка 2 от списъка).

Аха, то еврочиновниците помпат газта в резервоарите, та те са ви виновни...

Подкрепям! Има и частни хранилища.. Цените се вдигаха пирамидално и са чакали да паднат, за да нагнетяват на по-ниска цена. Ама газът си расте.

" В коментарите си и двамата споменават, че една от основните причини за невижданото поскъпване през последните месеци е Зелената сделка и поскъпването на квотите за изхвърляните въглеродни емисии при производството на електроенергия." :) даването на гласност и право на глас на ЛБГТ до това води. В България е лесно, въглища и автомобилни гуми...

Ха сега де! Кой източи склада?!

Към новината