назад

КНСБ настоява за 760 лева минимална заплата от януари

09:29 | 14 септември 2021 | Редактор: Александра Ангелова 19 1578

Коментари 19

да разкара тоя полит-офицер от това сладко място с 15к заплата. Това рюсенче е много вредно и се подлага да няма преизчисляване на пенсиите с нов осигурителен доход, т.е нулира ИК на всеки пенсионер!

КОЙ МАЛОУМНИК РАБОТИ НА МИНИМАЛНА И ЧАКА АДМИНИСТРАТИВНО ДА МУ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТАТА ?

В много държавни работни места се работи на МРЗ. Пример: миячка в кухна на ясли/детска градина, чистачки(повсеместно) и т.н. По цехове и фирмички и ферми по селата МАСОВО се работи на МРЗ, но често се плаща и под нея!

Това е репресия за бизнеса. Има села в които пенсионерите са единствената работна сила. Реалното пазарно заплащане е много под МРЗ. В повечето държави няма такива ограничения. Да не говорим, че има хора, които работят като за много по-малко пари от други на същата длъжност. И са съгласни да получават много по-малко. Но работодателя е длъжен да внася ненормално висока осигуровка

висшистите в БАН са с такива заплатиш. Как може само в тази организация заплатите да са плачевни. До кога ще ги определят в Държавен вестник? Къде е КНСБ ?????

Явно само се водят, че работят, но ги осигуряват като работещи!

ОСИГУРЯВАЩ СЕ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА и РАБОТЕЩ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА са 2 различни неща!!!!!!!!!!!!!!!!! Минималната заплата не е заплата за заплащане, а за измерване и изчисляване на социални придобивки. СТИГА ЛЪГАХТЕ ХОРАТА!!!!!!!! Всеки има глава на раменете. ТОЙ СИ СЛАГА ПОДПИСА ПОД ДОГОВОР ЗА РАБОТА. Има по-голямо търсене на работна ръка от предлагане. Престанете със симулирането, че вършите работа. Искам данъчна проверка на всички деклариращи, че работят на минимална работна заплата !!!!!!!!!!!!

Една четвърт от работещите в България получават минимална заплата. Защото шефът така преценил. 7 от 10 казват, че едва свързват двата края и тънат в мизерия. Тези хора чакат новините за повишение на МРЗ като топъл хляб.

BajMihal

Ами вместо да чакат на държавата, да вземат да се пообразоват малко и да вземат живота си в свои ръце викам аз. Защо от моите данъци трябва да се дават за лентяйството на някои?

пълни измишльотини. 1/4 СЕ ОСИГУРЯВАТ на минимална работна заплата, за да не плащат високи данъци и взимат пари под масата. И не щото ШЕФА ИМ нещо си преценил, а щото ТЕ СА СИ СЛОЖИЛИ ПОДПИСА ПОД ДОГОВОРА. РАБОТА ИМА. ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ИМА, ама друго си е да прецакаме държавата.

:))) Сол та@@кът на Борисов в мафиотските синдикати и бивш политически офицер "иска" заплати! Но, МРЗ се приема със закона за бюджета. И от кого ги искате, бе г-не? От парламент, който го няма? От служебен кабинет, който работи всеки месец с по 1/12 от последния приет от НС бюджет - т.е. бюджета приет от ГЕРБ и подпорки? Добре че поне нещичко там успяха да актуализарт, въпреки съпротивата на ГЕРБ, БСП и ДПС. Айде стига с тази предизборна агитация в стил ранен неосталинизъм, който явно ви е останал още от годините на офицер към Главно политическо управление на БНА! Идете и питайте Борисов, защо кабинетът му е предложил, а парламентът му е приел толкова ниска МРЗ. Но преди това, предложете от къде да дойдат парите не само за МРЗ, но и за свързаните с нея куп други неща.

BajMihal

И като дигнеш минималната заплата, тя инфлацията ще стои, нали така, титане на мисълта? Не знам откъде хора, които нямат понятие от пазарна икономика някой ни ги слага да определят измислени правила, които уж пазят нас от измислен враг...

Смешник! А, откъде ще вземе парите? От данъци и осигуровки на хора, положили усилия навремето, имащи образование и работещи за нормални за нашата действителност заплати... Освен всичко друго, тези на "минимални" заплати, много често получава и пари на ръка!

Направо 800. Или повече ни кефи да си ревем, че румънците са ни изпреварили? Кое да е? Ония чукнаха хилядарка, изобщо не им пречи, че си ревем, де...

Много е лесно когато не си изкарал и 1 стотинка през живота си да даваш акъл кой колко да получава.

Аз викам да се върнем на МРЗ 240 лв на месец. Както си беше преди ГЕРБ.

Тоя пък кой е и кои са тия където му плащат членски внос.Да не забравяме и коя е жена му

жена му не е Галя Димитрова, не го ли разбрахте най-накрая!!!

до bonbon (нерегистриран): Жената на Пламен Димитров не е Уволненият шеф на НАП , НО е ШЕФ на отдел Човешки Ресурси в НАП

Към новината