назад

Коледните празници във Великобритания са под въпрос поради липса на стоки и работници

21:57 | 13 октомври 2021 | Редактор: Аделина Томова 92 6508

Коментари 92

Оправявли са се толкова много години. Не ги мислете. Дайте да оправим нашата кочина.

Нали бяха много велики ингилизите, нали източноевропейците им крадяха работните места!? Да отиват сега да работят, да се справят сами, нали това искаха!

А язе да питам, коги Патрик Дийли и Марк Гортън, гласуваха за Брекзито, пуйка ли им беше изпила акъла?

Кога най-после ще разберете, че "брекзит" е диагноза не на ЕС, а на Великобритания! Впрочем тя скоро няма да може да се нарича така! Кога най-после ще разберете, че малки държави с ограничен човешки, природен и военен ресурс могат да се противопоставят успешно на така наречените "велики" сили, които са свикнали да си ги разпределят така-на коляно, на салфетки, месалчета и амбалажна хартия само и единствено ако са обединени в една съпоставима по по изброените по-горе ресурси държава, а именно ЕС. Нима 1350 годишната ни история не е христоматиен пример за това? Ние сме членове на тази формация - ЕС, а непрекъснато се люшкаме ту към Русия , ту към САЩ особено към първата, която от образуването си до сега мечтае за земята, геграфското ни положение и умовете на хората ни.

Ала бо онската гад ще изпуска от глад. След това ще спретнат гей парад да се дупят един друг.

И защо са им Коледни празници. Да празнуват байрам. Имат повече джамии от Турция.

Ех, туй това АлбионЪ и трептенията задунайшки… ееееииий ! :-)))))) ..А ! , то понеж ДъСъ оплакаха че нЕма веч кифтета —> за Коледа или преди това Ще е Вартоломеевата на задунайкаю ?

И с елхи...и с месото... Тъпаци! Свикнали и чакащи на робски труд... От вече почти 400 години...

парадокса , а дебилче уж били чакали от 400 г на робски труд ,а изгониха най добрите роби,които се гордеят с 1300 г. история а от тях минимум 700 г. робство. те със свещ да търсят по големи роби немогат да намерят. и ти го доказваш,че и днес си роб, на едната пропаганда!

Квито и глупости да пишеш... Малоумник неден....

вместо да ми слагате минуси проверете простите факти, които съм изредил! Сминусите доказвате, че обръщението към вас е правилно! Не толкова трудно да ползвате нета, за да видите нещо сам,и а не поднесено от дир манипулаторите!

Отдолу съм ви изредил един тон факти. Съобщението на английското правителство за липса на шофьори. Броя на сезонните работници който надвишаваше 100 хиляди всяка година. Постовете на известни хора живеещи в Англия които потвърждават недостига. И ако си мислите че абсолютно никой в тая държава освен вас не познава хора живеещи в Англия-в голяма грешка сте. Моя позната, англичанка, в момента помага на съпруга си дърводелец, защото неговите източноевропейски работници вече не работят при него а англичани кандидати за работа няма.

какво казал един ритнитопковец и една жена.. аз ти казах,че икономиката на Великобритания е отишла нагоре за 2020 г.и е 5 в света при Брекзит и пандемия! КОя друга икономика отиде нагоре в пандемията?!? Е това е факт и то неоспорим от никой, ти пак продължаваш с глупости! Няма сми да си говоря с теб, стената е по умна и схваща по бързо!

Дето си написал поне 10 поста колко било наред всичко в Англия. Преди седмица ако не бъркам дори Роналдо беше написал Как не е успял да си зареди автомобила щото не намерил бензиностанция дето да има гориво. Десетки хиляди работници напуснаха Великобритания. И няма с кого да бъдат заменени. Ама иначе всичко е било наред. Липсват 100 хиляди шофьори на камиони-официално съобщение от британското правителство. Ама не според смешника тука това не било вярно. С кого мислиш че са заменили всичките тия десетки хиляди сезонни работници? Тия всички бачкатори дето се занимаваха с черна работа на острова? Да не би да си мислиш че са се юрнали британците да работят във фермите? Да метат улиците и да чистят тоалетните?? Аз още по-жалко е коментар че сме щели да купуваме храна от Русия-абе смешник каква храна произведена в Русия си виждал по магазините? Бутиковите продукти в Берьозка ли:))))

ти си вечеряш с Роналдо през вечер нали, Да му кажа ли къде да си зарежда в Манчестър и района,че явно познава само стадионите и фитнесите въпреки ,че е изкарал там доста години. Стига чети манипулативни стати! Ти като хванеш жена си с любовника на калъп и вярваш,че не правят нищо. щото така ти казва нали и не вярваш на очите си, дебил! ве едно да кажа дали у ваше село има проблем с бензина и ти да вярваш на мен,нищо,че зареждаш редовно там! схващаш ли колко си зомбиран изобщо?!?

Значи това дето си е написал на Фейсбук страницата не е вярно. Това което съобщава официално британското правителство също не е вярно. Това което ми съобщават хора живеещи в Англия, чисти британци, също не е вярно. Щото го е казал един тука дето дращи по форумите. Ама ние и телевизия не гледаме. Не сме чували за световни новинарски емисии. Не сме чували за интернет. Знаеме само какво пишат такива като тебе по форумите.

Не зная за Роналдо...то и по новините тук постоянно облъчват, че няма шофьори, гориво, стоки в супермаркетите. Аз обаче, такова нещо не виждам. Живея в Манчестър и всяка седмица пътувам, правя ок 1500 мили на месец. Нито веднъж не попаднах на опашка за дизел. Жена ми пазарува осново, казва - всичко си има. Да, цените се повишиха след Брекзит, но ако имаш читава работа, не се усеща. Честно казано, нормално и добре се живее в Англия. Нямам причина да ви заблуждавам. Не виждам, също, защо е тази омраза и злоба. Не си съсипвайте здравето с омраза. Всичко хубаво.

Пак ще се напоркат като мастии.

и да врякате и д а не вяркате UK си е супер! След Брекзита и ковид пандемията, UK се премести еднпмпсто на горе в световната икономика и вече са 5 в света ! Нямат криза с горивата , всичко беше 3 дни пушилка за да вдигнат малко цените. Не ползват руски газ за разлика от германия и сателитите и и нямат проблем с това. Съри не е сърцето на провинцията ,статията е изцяло манипулация. Все едно в БГ да се напише ,че умрели 6 кокошки на баба Надка от Долно нанагорнище и да се твърди,че БГ останала без кокошки.

Поредния избирател на Славе…

lu4ka

Абе вие луди ли сте? Какви глупости пишете? Звъннете на някой познат, който живее в ОК, попитайте! Стига писахте простотии!

Говорих с британка моя приятелка която живее извън Лондон. Всичко описано дотук е вярно. Недостиг на стоки по магазините недостиг на гориво. Не че го няма ама няма кой да го достави. Няма и да има.

Ами не можете официално да роптаете срещу негри и азиатци щото сте ги ограбвали векове, затова европейците, и по- специално източно европейците ви бяха лесна жертва . Сега накарайте цветнокожите и местните бозави лентяи да работят ! Честито и наздраве !

Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари. Ако ЗАСТРЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, негри и китайци... Пускат арабите и негрите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса.... А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ.... Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари. Тия мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци. За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците. Като МАХНАТ маските, за влизане в МАГАЗИН в БЪлгария, ще ги МАХНАТ и в цяла Европа.

С тези цени Унас за нова година ще ядете радевия.

Отдавна си захапал Боковия. И го дъвчеш много добре.

Леле мале, тия какви проблеми имат, след като индийците и тем подобни с британски паспорти, се изтарикатиха ...... Комай станаха общност, разделена на две странни класи: - някакви началници на нещо си (по-голямата група), и - очакващи социални помищи. И между тия две класи/групи зейна огромна дупка - липсва пролетариата, дето трябва да бачка на терен ......

Скъпи Британци, мога да Ви предложа, да поканите за тази работа Боко - тиквата от Банкя, той много бързо се разправя с мисирките!

Аууу горките енглезита..

Тия ме чупят!

Да си вземат от Turkey :).

Всичко това е много добре режисирано, случайни работи няма.

Нямат толкова мозък да го режисират

Горките англичани!

Толкова съм щастлива!

Защо, получи ли го най-после отзад?

Ша си купят замразени от САЩ или Бразилия

Ха ха ха трактори, компютри... Що народа гладува бе евреи ненаситни. Що милиони деца си лягат гладни по света Не се ли роди нов Хитлер все така ще бъде.

Дреме ми за британците. В България иде Радевата зима. Скъп ток. Скъпо парно. Храната всеки ден все по недостъпна. Безнина и той. Радевата зима.

И в Европа ли Радев вдига цените бе ЦЪРВУЛ ПРОСТ

В България кой е на власт бе соросоиде ? Радевата зима. Глад. Студ. Фалити.

глад, студ и фалит за тебе щот си некадърник. При пазарната икономика е така

Не се опитвай да оправдаеш политическата импотентност на Радев и събралите се под юмручето му "протестърски" партии с с енергийната крза в ЕС! През 2009-2011 година когато върлуваше световната дългова финансова криза в България нямяхме нито студената, нито гладната Борисови зими. През 2020 година нямахме " ковидната" Борисова зима! А сега какво имаме - от всичко най-лошо към момента по малко, но това ще се задълбочава благодарение точно на Радев!

Това нас какво ни засяга? Пишете за изстрадалите българи и децата им, не за пияниците от острова! Според вас в техни медии дали пишат за бедните българи. Аман от чуждопоклонници

Първо ще се срине долара, след това еврото. Западна Европа ще се моли на Русия за храна и топлина. Нищоправците ще трябва да работят. Напечатана трилиони евра сега инфлация имало.

пакитата и индитата не бачкат таква работа ще се нучите вие

пакитата и индийците са смешно малък процент в UK, ти виж колко са при теб циганите,че от под 6 милиона население,те вече са около 2 в Бг!

Верни ли са смешно малък аххахахаах

Точно така! Пакитата ще те ебът в насрания гъз, и ще свършват в устата на жена ти, а тя за финал ще им лиже ташаците! Това те чака!

Джоко, ако можеш смятай . Пакитата са около 2 милиона, UK е над 67 милиона. България е под 6 милиона и около 1 са цигани и още толкова турци.

Дира дайте за нас нещо.. Дайте за цените, за пенсиите, дайте че СП2 тръгна вместо Южен поток Дайте бе продажни еврейски мекерета.

За съжаление няма да ни стигнат 100 години да ги догоним...за много неща..само прекалената етническа толерантност ще им направи проблем но то и на цяла Европа

Започва да се вижда защо им трябваше брекзит - който ми изглеждаше тотално безумие, то и сега изглежда така. Но явно някъде са видели, че масите им се превръщат в ленивци седящи пред екраните и се налага да ги научат пак да работят. Как? Ами така, като почнат да огладняват ще се научат. Заради едните коледни пуйки няма да е, но то само те да бяха проблематични. Видели са какви ли не кризи, ще минат и през тая, там никога не се е живяло особено леко.

Отивам да помагам на братята. И една фитка ще даря. Ужасен съм много. Може даже да приема едно бедно английско семейство… Ай сиктир ве

Както е казал Марк Твен : "Новината за моята смърт е силно преувеличена".

ооо моля те тва като влезна в устата на Петър Илиев и Трофонов...и стана мръсна дума..респект към Марк Твен

Тези не ги познавам и нямам идея какво разправят. В прав текст - няма недостиг на нищо, животът си продължава нормално и монотонно. Съжалявам, ако ви разочаровах.

Е мноого ехидност, много нещо..и злоба ..разсмяхте ме много от вас....но the Uk си е the UK:)...ни случайно от там тръгва цивилизацията .. за сведение Оксфорд най -стария университет в света ..апък вие си пийте ракията и си псувайте

Оттам тръгвала цивилизацията хахаха. На Запад са дегенерати. Каква икономика има UK?

не ме разсмивай..1167 г. нее сме били още в ранното средновекове

е прост като теб. МОЩНА икономика!

Тия пияни англичани са пълни идиоти! Едни пуйки не могат да отгледат

верно си ганчо

Нали са независими, много големи и нямат нужда от никой. Не харесват другите хора "нации" защото се мислят за нещо повече. Ето сега стойте си отделени, никакви празници, никакви работници и шофьори. Започнете да работите неприятните за вас длъжности, да видите как е. Ако не искате ваша си работа друг няма да се намери. Честити празници!

:)))

Само в Лондон положението е нормално. В "провинция" е страшно. Да спрат помощите на пакистанците и шофьорски курсове, ама правата им ще са нарушени. Като няма Коледа, да има Байрям!

Стига Лъгахте Бре !!! От Лондон Ви Се смеем ! Тук всичко си е Тип Топ

И по Германия масово се оплакват от инфлацията. С ковид фобията създадоха изкуствена икономическа криза. Отделно поскъпването на газа в пъти (в долари за барел ли от 26 на 94). Това от голямото търсене в Китай и недостига там. На ЕС оскъпяването на тока от въглища. Но почти 100% кризата я създадоха хората.

Много ги боли EU бюрократите че изгубиха UK субсидиите

Какво очаквате от нация на кретени интересуващи се само от футбол, сбивания и бира.

няма пуйки ще ядат пасти!

какви празници бе? там е вече само шария и байрям..

Западния свят се срива, въпрос на време е руската армия да освободи поробените от сорос европейци.

Преглътни и забърши устенцето! Току що спечели 20 копейки!

Само гарги ще го серат.. Прокълнат е

И лешояди.

Не си оправиха нито движението, нито мерните единици! Аре у лево!

Не е проблема, че няма работници, изглежда немат пари да платят газта на Путин хахаха.

с kухите немци и простите българи, UK не зависи от руския газ!

Към новината