назад

Красимир Ненов: Централите в комплекса "Марица Изток" трябва да работят докато изпълняват функцията си – гарант на енергийната сигурност

13:42 | 11 октомври 2021 27 5018

Коментари 27

Защо не искахте от Борисов,той управлява 12 години,може да ви е било страх,сега всички искат всичко.

В централите се гори жива пръст, в която може да расте царевица! В язовир "Овчарица", чиято вода се ползва за гасене на сгуроотвала и която се изпомпва от Янтра, се отглежда целогодишно риба, поглъщаща цялата Менделеева таблица от сгурията. Без да знам проблемите поисках да си купя риба, но не ми препоръчаха. На въпрос: А, какво я правите рибата?" Отговориха ми: "Караме я в София." Тези, които искат тези централи да продължат да работят, нека поживеят в Гълъбово. Що се отнася до работните места и препитанието на хората, то и аз искам да отворя завод за калиев цианид с множество работни места и с чиято продукция да захранвам детските градини, но не ми дават!

Мини "Марица -Изток" са кладенец в двора ни ! Политиката на ЕС е ,да получаваме вода по водопровод от съседното село въпреки кладенеца ,който си е наш и "в нашия двор"....!?!? ЕС ни натиска към дъното ,не ни помага !!! Принуждава ни към зависимост и ни отнема независимостта в мислене и поведение !

По - добре да напуснем ЕС! Да си останат с новото си паразитно население и да си правят справедливия преход в задния двор!

Доживях “Демократична България” на Иван Костов открито да влезне в коалиция с БСП наследник на бившата комунистическа партия. Загиналите българи за свобода и демокрация, лежалите в концлагери патриоти и родолюбци ще се обърнат в гроба.

Сигурност за кого? За енергийната мафия и за няколкото хиляди души раздут персонал. Трябват незабавни съкращения в “Мариците” и оптимизация на разходите. Днес са взети нови 500млн. държавен дълг. За три месеца един милиард и осемстотин милиона лева. Така и аз мога да бъда Министър председател. Бойко, връщай се по-бързо, че тези изроди ще счупят държавата!

Никакви съкращения ти нормалин ли си? Напускаш ЕС и да се думкат отзад!

Гарант на енергийната сигурност е АЕЦ Козлодуй.

А ония подскачащи кретенчета къде да ги пратим на топло?

Без Марица-Изток сме чао гений. И двата комплекса са гаранти шматко. Дойде време да напуснем зоопарка наречен ЕС.

Само дето никой не споменава за това, че правителството на Борисов тихомълком подписаха анекс с американските ТЕЦ-ове ние да им плащаме вредните емисии колкото и да станат те. Това си е национално предателство откъдето и да го погледнеш.

За тези които не ги мързи да четат (махнете шпациите): htt ps ://www.bulat om-bg.org/wp-con tent/uploads/Plen ary_session-17-30-Chr istov.pdf

у нас от скъпия газ правим много малко ток, а токът е скъп заради енергийната мафия....

Мисля, че тук няма спор. Нека този път не си режем клона на който стоим и не се поддаваме на шантажите на европейските бюрократи. Веднъж го направихме като спряхме 4 блока на АЕЦ. Ние не сме готови за зелена енергия. Това е очевадно.

800 MW е едно от затворените 3,4 блок, но от въглища произвеждаме 4 пъти (ако не и) повече. Ако по някаква причина аварира АЕЦ-а нямаме никакви опции към момента. 

Блоковe 1- 4 на Козлодуй са по 440MW.

Мръсника Борисов не договори дата, не внесе плана, окраде парите от магистралите и сега злорадства !

Полша договори до 2038 г. Нашите путки ще склонят до 2025 г.

Американските Марици ще работят ,а българската Марица 2 ще затвори.

Централите трябва да работят на пазарен принцип докато издържат!

Ще работят докато господарите от Еврогейския съюз решат. Както за първите 4 блока на АЕЦ Козлодуй.

платено съобщение ЗАкриване му е майката тея и данаци не платиха...

“trqbwa”?!?

Да, явно някой е забравил да превключи на кирилица..

Български джурналиЗ

Почна се с платените PR статии. Разбира се, че централите трябва да се държат в изправлност и да работят. Нали затова плащаме на сокола по 30 милиона на година - да държи варненцкия тез в студен резерв. Само дано не се налага да разбираме дали му ги плащаме за бог да прости и дали наистина ще могат да проработят след толкова години замразяване.

Значи в грешка си! Плащаме по 50 милиона лева на година! Но както се разбра този студен резерв отдавна няма как да тръгне!

Към новината