назад

Левон Хампарцумян: Икономическа криза в момента технически няма

11:55 | 17 октомври 2021 | Редактор: Калина Петрова 29 3666

Коментари 29

Няма що, много големи прозрения направи: Криза няма, освен за тези, които са на заплата. А колко са те? Сигурно 70-80% от хората. Екологията е за богатите. Очаквах повече от (явно) набеден за специалист и авторитет в тази област.

И това банкерче не разбира същноста на "зелените" "технологии". Енергията е основа на всичко, ако трябва една електроцентрала да бъде дотирана (посредством всякакви схеми), значи тя не дава енерия, а потребява. Потреблението е скрито просто, вземаме пари от конвенционалните централи и преливаме на "зелените". Енергията идва именно от другите енергийни източници, защото ВСИЧКО идва от енергията. И не МОЖЕ да се субсидират базови мощности, защото при тази схема цената на енергията само ще расте. Колкото повече перки и соларки, толкоз по-скъпа енергия. И това докато не бъде преминат прага, при който енергосистемата се срива и всичко оставаме без ток.

вярвате ли на този арменец... и за КТБ говореше нещо позитивно и за други кризи. Появи ле се този говорител на мафията правете обратното иначе горите...

То и Станишко каза навремето, че криза няма в БГ, пък три месеца след това ревеше как да излезем от кризата. А още сме там. Помним Станишкооооо.

Това за инфлацията на теория може и да е вярно, но на практика ще има съвсем други последици. Защото едно е инфлацията за тези, които имат милиони и милиарди, а съвсем друго за онези, които са на границата за оцеляване. От втората група в България има колкото щеш. Но дори да нямаше инфлация и криза, фактът че 85% от богатствата на страната са в ръцете на 6-7% българи, на фона на слабата икономика, прави живота на повечето хора изключително труден и унизителен. Това определя характера на българския капитализъм като див и варварски, а на българския преход, като особено нехуманен, с елементи на геноцид. Благодарение на тези два фактора, нашият народ изчезва. Поради тоталната неграмотност на поне 50% от хората и обществената им незаинтересованост, това все още не се разбира и създава благоприятна среда да продължи вандалския грабеж от ГЕРБ и техните крепители. Вземете за пример скорошните протести в София на работниците от пътното строителство. Тези трудови хора, повечето от които са честни и почтени, не разбират елементарната истина, че техните заплати са откраднати от работодателите им – частни фирми. Вместо да насочат претенциите си към тях, те се хвърлят срещу държавата, която в края на краищата е тяхна, но с която нямат сключени никакви трудови договори или споразумения. Така с действията си обслужват и практически защитават престъпленията на мутризираното, корумпирано “управление” на Борисов и съучастниците му, включително и управителите на въпросните частни фирми. За “зелената сделка” Хампарцумян е много точен – могат да си я позволят само богатите държави със силни икономики. Ние не сме от тях. Човек трябва да е особено неграмотен, за да сключи подобна сделка, или да е компетентен, но да е получил солидни подкупи, за да жертва интересите на България. По тези въпроси (и не само) трябва да попитаме Борисов – той нали всеки ден дава акъл по медиите кое как да се управи, но не сме го чули да коментира, защо той като премиер е допуснал всички тези безобразия, повечето от които са тежки престъпления. Тоя същия преди време се хвалеше колко енергийни проекта бил провалил. Сега да каже къде са газовите хъбове, по които щеше да тече газ в изобилие, да каже как да увеличим атомната енергетика, след като въглищните електроцентрали излизат от употреба и въобще да даде отчет, каква енергийна стратегия са имали неговите правителства през последните 10 години. Защото до сега ни е известна само една негова стратегия – как да се крадат европейски и български пари. Но тази “стратегия” определено не устройва нито държавата, нито българите.

Нещо във фамилията на този финансист е странно, а и в масовата приватизация учасваше.

не ми се пише че ще отнесе много псувни тоя еврейн,и пак ще ме баннат...тоя банкерски хрантутен плъх виждал ли е цените на храните в скоро време

лъже

Кога се родило арменчето, майката на евреичето заплакала....

Левон дълги години правеше по милион на месец, а понякога и повече. гащниците могат да си го ругаят колкото искат и да лапат бибата.

Е инженер по химия. По времето на Иван Костов беше шеф на Агенцията по Приватизация. Заради "правилна" приватизация беше назначен на благодарствена служба. Хлъзгав нищоправец и пълен празнодумец по банкови теми, на който специалистите по банкови дела се смеят. Заплатката му в Уникредит беше около 150 бона на месец навремето...

БАХ МУ МАЙКАТА ... ДАНО ДЖИПА МУ Е С ДЕБЕЛИ СТЪКЛА И ГУМИТЕ С ДЕБЕЛИ ГРАЙФЕРИ ... ДОКОПАТ ЛИ ГО "НА ЖИВО" ВСИЧКИ, "НА ЗАПЛАТА", КОИТО Е "УБИЛ" - КЪС ПО КЪС ЩЕ РЕЖАТ , АМА НА ТЪНКИ ИВИЦИ, ДА БОЛИ МНОГО...

Боклук Борисов Банкя-лията ЗАТВОРИ всички фирми в България, през 2020 г, миналата година.. И ОСТАВИ само банките на тоя Арменец да работят... ТИя двама мошеници да се махат от Властта. А отделно, тоя арменец- Левн Хампарцумян ИЛИ да си проемни името и да стане БЪЛГАРСКО, ИЛИ да се маха към Армения.. Армения беше част от Руската Империя и СЪветския Съюз, но се ОТДЕЛИХА през 1991 г... Чужди, Арменски ШПИОНИ НЕ ни трявбат.

тоя кога ще бъде разследван?

То за такива като вас с 30 бона месечна заплатка, технически никога няма криза.

За 30 бона месечно такива като Левон не си правят труд да си измият зъбите, не же ли да отидат на работа.

Инфлацията е неизбежна, трябва да се надяваме да е умерена и разтеглена във времето, добави икономистът - от кога този е икономист ?!?

и тоя преди малко казал ако ви е скъпо в България идете пазарувайте олио от съседни държави. Ей сега хващам самолета до Сърбия да купя 2 бутилки олио ха ха ха

Банкерите сте най долните хора.

Гледах интервюто, според бай Левон ако на някой не му стигат парите, отива при работодателя, казва и му вдигат заплатата. А криза няма.

Хаха! Наистина ли така е казал? Тоя наистина е за освидетелстване. Живее в някоя друга галактика.

Левон да си припомни случката когато Костов му набиваше обръчите насред банката му и Левон гледаше като надолу и мънкаше ......"Да господин Костов , да .....да"

https://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B4-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-news1060644.html?fbclid=IwAR3y3Grk5fFK1t9aIsYv99ua8XXZP16N6vbU_6VJTPN2VdzXo3Ab1eQaL7Q

технически е прав, нищо че цените ръстат като уй в дамски ръце, щото при истинска криза банкерите като него скачат от дванадесетия етаж!

Банките пак са се набълбукали с кредити. Има доста лоши. И още лоши предстоят. Скока на цените не се компенсира със скок на заплатите и скоро няма да се случи. Не знам каква криза технически няма, когато хората обедняват и им се свиват доходите. Респективно ще се отрази на стандарта им на живот. А също и на банките, дето са се набълбукали с кредити. Изчакайте до пукването на пролетта догодина.

Точно обратното, набълбукали са се с депозити. С пари. А бизнесът е умрял и никой не им тегли кредити, затова няма как да дават лихви по депозити.

Аз следя статистиката отдавна по тия теми. От много отдавна банките имат много депозити. Просто защото хората явно не виждат смисъл да ги сложат в бетонени хралупи, а няма в какво друго да се инвестира. Какво ли не мъчеха да изкарат депозитите. Смъкнаха лихвите на нула отдавна, сега им слагат такси и т.н. Но големия проблем е, че банките при тези депозити и нулеви лихви по тях дори няма от какво да печели. Те печелят от раздаването на кредити. След срива на кредитирането миналата година, тази банките като луди почнаха да кредитират 100% дори от ипотеките. Преминали са всякакви граници в отчаянието си и безизходицата отде да капнат някакви пари. Хората се набълбукаха пак с абсурдни кредити точно преди поредната криза и познайте какво следва. Аз знам.

Хахахаха! Да ви припомня ли какво Парцунчо беше казал през 2008-ма по телевизионния екран. По-точно не бе казал, ами се беше изпърдял. "Който си мисли, че цените на имотите ще падат е луд!" Три месеца по-късно се случи срив до 50% и спукването на балона. Алхимика отдавна съм спрял да му обръщам някакво внимание на мненията. Само разсмиват.

Химика даде мнение за икономика и финанси

Към новината