назад

Министър Живков: Работим за плавна и устойчива декарбонизация на енергийния сектор

13:58 | 05 октомври 2021 | Автор: Маринела Арабаджиева, 3е-news.net 44 3393

Коментари 44

Това нова форма на кражба ли е

Това нова форма на кражба ли е?

Гнyсни крадливи зелени мошеници.

На снимката виждаме унищожена българска плодородна земя по заповед от Брюксел. Унищожена от подкупени българи и чужди фирми, за да се вземат нашите данъци под форма на европейски проекти. Преди десетилетия пак с такива проекти бе унищожена атомната ни енергетика.

Колко години трябва да минат за дасе разбере че трябва да се построи АЕЦ-Белене и още 1 реактор в Козлудуй?

Може да се започне веднага с засилване ролята на железниците- имаше завод за вагони в Дряново, наливат се пари и в най кратки срокове започва производство на спални вагони, окомплектоване на сегашните с климатици, че дневно време никой не ще да пътува. А се оказва че доста хора искат да пътуват със спален вагон но НЯМА. СПИРАНЕ на 50 % автобуси по дестинации където може и с влак. ЗАЩОТО влака ползва ток. Изграждане соларни паркове по основните жп трасета, за захранването им. Опит да се ползват жп платформи за качване на ТИР-рове по основните дестинации- по малко натоварване на пътната мрежа. СТИГА само приказки, дайте да действаме

Всички с поне малко акъл в главата знаят, че спирането на АЕЦ Белене е най-голямата причина за високата цена на тока. Не се занимавайте с хвърляне на прах, а арестувайте виновниците за спиране на АЕЦ Белене: Делян Добрев Иван Хиновски (агент Хабов от ДС) Мартин Димитров Мария Капоне Борислав Сандов - пишман еколог, който убива хората с мръсен въздух Георги Ганев Само да добавя, че според СЗО в България годишно умират 15000 българи годишно от мръсен въздух, като 40% (6000) заради ТЕЦ. Следователно АЕЦ можеше да спаси повечето от тях, което означава че тези които спряха АЕЦ Белене са отговорни за смъртта на десетки хиляди българи.

Пак "работим по работата" и нищо направено

плавна до приватизация, затова работиш

Има една Държава в Европа където стандарта на живот е висок въпреки че тя не е член на ЕС и където Демокрацията за която ни разправят вече над 30 години е на ниво което в сапунисаният ЕС отсъства. Държавата е: Швейцария! Тъ в онази Швейцария на населението е дадена възможност да предлага , блокира и променя закони при определени условия чрез РЕФЕРЕНДУМИ ! Това е истинската Демокрация когато всеки има право да участва в управлението на Държавата в която живее. В Булгаристаня думата РЕФЕРЕНДУМ е чужда дума и е масово нехаресвана от политическият елит , защото много по-л;есно е да управляваш стадо офце а много по-трудно е да даваш на населението да даде своят информиран избор по една или друга важна тема. В Булгаристаня на хората им се обяснява с години наред че РЕФЕРЕНДУМ по една или друга тема неможе , защото хората немали капацитет да взимат строго специфични решения. Тогава изниква въпроса " В Швейцария населението от всичко ли е строго профилирано...здравеопазване, енергетика, бизнес ...?! " Отговор: НЕ! Обаче когато ти обясняват че живееш и се стремиш към Демокрация това означава право на всеки един човек да взима участие под една или друга форма във формирането на политиките в Държавата в която живее и на която е пълноправен гражданин заедно с Политическият Елит! Ако Булгаристаня има претенции да се превърне отново в България то трябва да скъса с Комунистическият принцип Държавата решава всичко за мен и аз нямам право да участвам в това решение. РЕФЕРЕНДУМ за Еврозоната , РЕФЕРЕНДУМ за ТЕЦ-вете .... Нека от 6 милиона 3 да излязат на РЕФЕРЕНДУМ и да кажат " НИЕ сме против Затварянето на ТЕЦ-вете и мирезията на която ще ни подложи Свободният пазар НЕрегулиран на ТОК " па после да видим кой от онези 240 в Парламента ще му стиска да тръгне с/у народа си и дали на тоя навел се наш Политичеки елит продажници няма да им дойде кураж да пряговарят така сякаш защитават един цял народ. Ако нестават 2020-та е пример как когато си боклук политик народа ще те смени ..в крайна сметка народа те избира и той ти плаща заплатата! Затова хора недейте дрема ами Референдум за ТЕЦовете

Ужасно си прав, но на кой му стиска да направи референдум. Това няма как да стане. Защо да се дава глас на народа?

Българите вече се изказаха на референдум, че искат АЕЦ Белене, който ще произвежда ток за 70 лв/МВч, докато ТЕЦовете го произвеждат за 300 лв/МВч като се включат емисиите. Освен това според СЗО 6 хиляди българи умират годишно от мръсен въздух от ТЕЦ (40% от 15 хиляди). Ако трябва да се проведе още един референдум дали хората искат евтин ток и чист въздух или скъп ток (или никакъв след без-алтернативното спиране на ТЕЦ) и да умират от мръсен въздух.

Швейцария е населена от предимно интелигентни и образовани хора. Мучащото гнечуло в България, целенасочено оскотявано оше от преди 10ти няма капацитет да взима правилните решения. Все пак мечта на средностатистическия българин е голяма и евтина дизелова кола с 200 к. с за да се доказва на пътя. Пушеците засилват чувството за величие. Следват хвалби как си е монтирал пелетна камина и във всички стаи било 35 градуса, а вътре се разхождали голи. Такъв индивид дали ще вземе правилните решения.

"- Как виждате енергетиката на България през 2035 г.?" - хора на магаренца мъкнат дърва от гората или горят каквото им попадне за да се сгреят. С две думи - както в ромските гета. Звучи "справедливо" нали? Защо само "братята" роми трябва да тънат в мизерия нека цялата държава да заприлича на едно гето!!

Е същият Като умен Даскал и зелен кон Пълни глупости са тия зелени фантасмагории

Заглавието на статията да се чете: "Работим за плавно и устойчиво обедняване на българите"

Зелената сделка е една огромна пунта мара, а вие ако затриете Марица Изток сте най - големите олигофрени. На всяка цена трябва да запазим комплекса БЕЗ СРОК, ако ще да напуснем зоопарка наречен ЕС!

Ще излезем от ЕС и няма да им плащаме въглеродни емисии. Имаме въглища за 300 години. Нямаме намерение да ги изоставим и да плащаме скъп ток от чужбина. ЕС и САЩ не ни дават да строим АЕЦ. Излизаме от ЕС и строим 2 АЕЦ. От ток ще печелим 5 пъти повече от Еврогейските фондове.

Работете, дебили!!! Ша ми декарбонизирате големия у..й! То , ако ставаше така, извЪнземните няма да правят планове да ни .?..ПРИВЪРШАТ!?

Бате,...ти си Дървенист! Хвала!

Не искам да звучи като прокоба, но положението изобщо не е розово. 1) Вече се появи недостиг на пелети, произовдителите ги изнасят в богатите страни. 2) Това означава повече хора зимата ще се топлят на климатици, т.е. на ток. 3) Това означава че най-вероятно тока изобщо ще отлипсва (без въпрос даже за цена). 4) Спрените ТЕЦове не могат да бъдат запуснати лесно, ако изобщо могат защото при тези цени на металите кабелите сигур отдавна са откраднати, а грамотни хора които да ги възстановятват няма много. 5) Даже и по некво чудо да има готови ТЕЦове, те ще искат големи запаси от въглища, каквито също няма и за няколко дни няма как да се купят и доставят защото на пазара ще има недостиг без даже да говорим за цени. --------- Ако някой знае молитви за топла зима е добре да ги почваме.

Бъдещето на човечеството е в ядрената и в термоядрената енергия като ITER! И никакви зелени, нито тъмнозелени глупости и идиотщини няма да свършат работа!

За каква плавна декарбонизация говориш ти бре скопени мозъко? За да направиш каквато и да било декарбонизация в България ти трябват между 2 и 4 гигавата ел. енергия от алтернативни източници и те да не са ВЕИ. Зад всеки мегават ВЕИ участващ в енергийната система трябва да поддържаш алтернативен източник на Ел. Енергия който може да се включи в паралел към енергийната система за изключително кратко време от 10 Мин до максимум 24 часа. Трябва да поддържаш мощни дизел генератори които са способни до 3 минути да стигнат номинал на генериране на Ел. Енергия и съответно синхронизиране към енергийната система, минеш през мощни газ-турбинни генератори, които влизат в паралел до максимум 30 минути, минеш през ТЕЦ било то на природен газ или въглища които до 24 часа могат да бъдат включени в паралел към националната енергийна система. До сега АЕЦ Белене трябваше да е построен и работи генерирайки поне още 2 гигавата, без значение дали с руски, американски или марсиански реактори, и в Козлодуй трябваше да се строи 7-и блок с поне още гигават мощност. Да ви е.а в скопените недалновидни мозъци, всички онези, които са против АЕЦ. Днес ако имахме 2 гигавата работеща АЕЦ Белене при тези цени на Ел. Енергията на Европейския Енергиен Пазар а в бъдеще време в контекста на Зелената Идиотска Сделка щеше да се изплати инвестицията не за 20 години, а за 5 до 7 години.

да затворим всички ТЕЦ-ове, АЕЦ-ове и да построим вятърни мелници.

Да построим, бе, ама Санчо е загубил плановете! .... И Строителен надзор ще да ги събори.

ОСТАВКА БОКЛУК! НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ВИ ЕВРОПЕЙСКИ ДАЛАВЕРИ!!

Зелени талибани, всички сте за въжето.

Франция и Великобритания се обръщат отново към АЕЦ. Малко по малко, целия ЕС ще се усети къде е истината. Руснаците напредват с нов реактор БРЕСТ-ОД-300.

хохо ... колко рускопоклонници са се активирали ... :)

ПЛАВНО И УСТОЙЧИВО РАБОТЕЩИТЕ В МИНИТЕ И ТЕЦОВЕТЕ ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА БЕЗРАБОТНИ.

Този служебен министър утихва сле два месеца с министерска заплата. Все му е едно резедата...

Ако си БЪЛГАРИН и избран да защитаваш БЪЛГАРИЯ. Не трябва да се подаваш на ЕС за ЕНЕРГЕТИКАТА ако така застрашаваш националната си сигурност а именно ....ако си непослушна ти спираме тока....Всеки политик ако каже обратното го зачертайте ,той е производна на някой богаташ.

На проваленото правителство на Радев!

Всички, които са назначени от боклук са боклуци. Няма изключени!

Декарбонизация, либерализация и обединение с европейския пазар. Да си го кажем на български закриване на ТЕЦ-овете и внос на ток от Европа. Да продължим да си го казвам устойчиво нарастване на цената на тока. В момента ние имаме евтин ток заради АЕЦ и държавните ТЕЦ-ове, но както си на общ пазар се досещате че при недостига на ток в цяла Югоизточна Европа той се изнася за който плати повече. В момента битовите потребители не страдат единствено и само заради това, че на са на свободния пазар.

Махай се бе некадърнико. Тока 300 лева, газта хвърчи. Какво ни баламосваш. Хунтата откраднахте парите

Цените скочиха вече 2 пъти. А тези, които работят и пенсиите - да мрат, нали. Не декорбонизиране и дезинтегрирате, геноцид е това!

Стъпките трябва да са моментално премхахване на всички дотации за ВЕЦ, соалрни и ветропаркове. Моемнтално започване на 7-ми блок на Козлодуй. Моментален мораториум върху плащането на въглеродни квоти. Пазарът ще се нормализира до 2 месеца!

Така работите че за да пуснеш- присъединиш соларен парк трябва да имаш много пари и връзкиии .

Ами това е ноермално. Срещу всяка смотана соларка трябва има или да се построи истинска мощност, която да балансира, когато не грее слънцето.

Преправиха целия план и се забавиха 6 месеца, за да може да го преработят и парите от ЕС да отидат при Прокопиев и олигарсите от БСП с ВЕИ.. Това направиха тези нещастници!

А Теменужка работеше за потупване по рамото от вожда..

а Мунчовите некадърници рушат.

Работлива Мунчова калинка

Към новината