назад

Над 2 милиона пенсионери ще получат 50 лева добавка и през май

14:59 | 22 април 2021 | Редактор: Александра Ангелова 243 20807

Коментари 243

България колко население има 2милиона пенсионери интересно

Тъкмо да имат да посрещнат увеличението на цената на парото...

от 170 лв. на месец ще ми рипне на 220 лв. Ама, истина ли е това или шега? Не мога да повярвам на очите си, българинът не е виждал такава пословична щедрост!

ТА КАКВО ДАПРАВИМЕ ТЕЗИ С ПЕНСИЯ ОТ 169 ЛВ А КАКВО .??????????????????????????

ВЯРНО ТОВАСИЕ ЧИСТА ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ 50 ЛВ ХА ХА. ТОВА ВИ КАЗВА ТОЗИ ГОСПОДИН ЧИЯТО ВЛАСТ ДАДОХТЕ ПАК ЕТО КАК ВИСЕОТБЛАГОДАРЯВА.АМИ НИЕ С ПЕНСИ КОИТО ДАЖЕ НЕГИ СПОМЕНАВАТ КАКВО ДПРАВИМЕ.

Това е жива подигравка.Пенсионерите не искат подаяние,а преизчисляване на всички пенсии и достоен живот.Нашият труд не е безплатен.

АЛО ВИЕ СТО ПЪТИ ПРОМЕНЯХТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ПЕНСИИТЕ И НАКРАЯ ПОДАЯНИЯ ОТ 50 ЛВ НАПРАВО СЕ ПОДИГРАВШ С НАС

Взехме , да ги внасяме ли? Кога станаха пак над два милиона.Нали са 1и900 хиляди ,и имаме корони.Докога тези кражби.

Но побързайте, че един вече се заглежда през парапета на последния етаж.... А на оцелелите дано им ги преизчислят на горките нещастници, блъскали за тоя, що духа цял живот и иззцедени до капка, с нов коефициент съобразно новата пазарна конюнктура, цени и т.н. Иначе трябва да върнете цените само за тях от времето, когато са работили, а? Какво ще кажеш, шефе?

Малко били, подкуп били. Да види какво ще кажат пенсионерите като спрат да ги получават. Ще ревнат за Бойко и никакви протестъри на Божков вече няма да важат.

Ще ревнем а? За 50 лева, ще ревнем . Заради такива предатели, като вас, сме на това дередже.

Ще ревнем а? За 50 лева, ще ревнем . Заради такива предатели, като вас, сме на това дередже.

Това не е правилно не е честно значи става дума не за помощ на пенсионери с малки пенсий а просто даване на по петдесет лева плюс. Вижте какво е значението на думата помощ и може би от там ще ви се изясни каква е разликата.

Тези подаяния са извращения на системата. Имам колеги военни пенсионери с по 4-5 хиляди лева и нагоре заплата плюс пенсията. Какво са за тях тези 50 лв. Вместо това отдавна трябваше да има индексация на старите пенсии. Сега се получава така, че хора, които са работили на добре платени професии получават минимални пенсии, а хора с ниски заплати , но пенсионирали се по-късно получават в пъти повече.

Пенсиите ги откраднаха комунистите 1989. 10 милиарда изчезнаха от пенсионния фонд за ден. Раздаваха за фирми и влияние, само Бойко и патриотите направиха нещо по-въпроса-вдигнаха пенсиите. Сега тези скелети на прехода Мая Слави Нинова ще откраднат и пак няма да има за пенсии даже и 59лв.

Коментара ви показва абсолютно непознаване на материята. При социализма има солидарна пенсионна система и вноските на работещите изплащат пенсиите. Даже подозирам че и тогава е имало доплащане от общия бюджет към НОЙ. Фондове се натрупват при друг тип песионна система, когато парите са лични и се инвестират в инвестиционни продукти.

Това купуване на пенсионерите законно ли ? Ако не е, кой плаща после?

Бойко мисли за хората до последно! Останалите мислят как да отстранят Бойко! Вторите успяха, имат общо 165 депутати и го отстраниха. Ама и след отсраняването му те пак не мислят за хората, а как още повече да отстранят Бойко. Върхът ще е да предизвикат нови избори през лятото, за да може Бойко да получи още по-малък лрезултат, а те да получат още по-голям резултат. Бойко да им предложи още десетина депутати да ги подкрепят, със 175 депутати вече няма да имат очи да кажат, че са им малко!

боцко мисли за хората пък те не мислят за него .... егоисти

Хората обичат Бойко и той спечели изборите

Така и не разбрах защо на работещ пенсионер му се заплаща заплата и пенсия

както и 50 лв добавка, а за безработен 20 годишен младеж - има потупване по рамото

1. Пенсията си получава за прослужено време и осигуровки, които е внасял; 2. Работи след пенсия и му удържат осигуровки и му признават повишаването на годините трудов стаж!

Получавам 1440 лева пенсия+50 лева!... И 1100 лева заплата, защото работя! Какво не можеш да разбереш?

За някои хора, 50лв. може да са нищо, но аз доживях да видя щастливи пенсионери и в България. Много ме кефи тази идея. Дано да продължи и в бъдещ период. Все едно живея в друг свят.

Глупавите пенсионери са щастливи, ама друт път. Тия 50 лева са подигравка за тях. Жълтият пуловер на Вожда е колкото една тяхна пенсия.

Заеми.Давайте ги на внуците,те ще ги плащат.Мутрата чака нови избори и будали.

Вдигни и издръжката на затворниците, бе...да имаш пари после.

Затова хората гласуваха за него Жив и здрав Успех

И пак ще гласуват.

вие не сте хора, бе - хахаха

Благодарността викаш не е човешко качество!

Продължаваш да хвърляш трохички към пенсионерите и так се надяваш да ги купиш при едни извънредни избори, така ли бе Боце?

Ние ще им даваме много повече пари!

И всичко това благодарение на Боко. Защо е тази омраза?

Важното е, че Бибитко размаза БСП. Другите сателити на БСП сами ще се размажат.

Размаза ги, ама не може да състави правителство, защото никой не иска да ортаклува с него! Даже се отказа да бъде премиер, не ще да е и депутат, дори заяви, че и за президент няма да се кандидатира, обаче пак и пак никой не ще с него! Защо така бе нали е победител, нали ги е "размазал", защо никой не ще да играе с него?

Защото нашите партньори се разединиха!

То със тези тъмни сили Мая и Слави по-добре Бойко да не се свързва. Демони са завладяло парламента. Бог да пази България!

Точно защото е победител , а другите като страхливи палета само джавкат, а някои даже и не се показват от страх!!! Смешници, само където излъгахте хората, а сега не знаете какво да правите! Бог да ни е на помощ!!!

В коя друга европейска държава хвърлят трохички на пенсионери. Освен в най бедната и изпаднала.

Вместо достойни пенсии ПОДАЯНИЯ. Циганска работа.

Пешев плащаш ли си данъците,на каква заплата си се осигурявал,колко дълго та имаш претенции?

Ковида си го изкарах средно тежко и дръпнах назад с 600-700 лв. Ама никой не ме попита лесно ли ми е. Щото не съм пенсионер.

И кой ги дава тия пари и откъде - много е важно даде уточни. Със сигурност не е Борисов и не са от Чекмеджето.

Майчето също ги обеща 50лв,ама докато си изприказва логореята ще я изгонят от говорилника.

Това се казва бизнес познания, тоя Ананиев като е кадърен защо не го лапна някой чужда компания, защото не го бива в инвестициите, да харчи това което се очаква да вземе всипки можем....

То чуждите компании и банки не всякога вземат кадърните. Примери - Сталинка Георгиева и Меглена Пръмова. Или пък онази, дебелата Лили.

и отново ще го изерем !

Изерем? Липсващата буквичка е "б","п", "с", "д"? Че се получава противоречивост... :)

Това всъщност е най-яркият белег, че вероятността за провал на 45-то народно събрание и предсрочни избори през юли бележи тенденция на растеж! Нека следим внимателно паричните потоци.

Паричните постъпления тепърва ще растат. Те растат до края на годината! Навремето при Борисов 1 , беше същата работа. БОЙКО ВЗЕ ВЛАСТТА, РЕЗЕРВА БЕШЕ НАПОЛОВИНА, ТОЙ ГИ Е'АВАШЕ С ТОВА, ЧЕ НЯМА ПАРИ, А ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ ХАЗНАТА СЕ НАПЪЛНИ :) Сега тези му го връщат с това - ''Няма пари в резерва'' / в средата на годината/ ;)

Абе Борисов какво пак се фукаш, че "даваш" бе? Като им даваш по 50, на практика им взимаш по 100, защото цените на ВСИЧКО фръкна нагоре!

Нека Мая да даде повече бе ! Имат мнозинство. Да се бръкнат и да дадат повече. Защо Бойко може а вие да не можете?

Какво може не разбрахме, освен да съсипва държавност и да мафиотизира целия държавен апарат, включително съд и прокуратура?!

Нали искате пазарна икономика бе, какво да направи Борисов? И ако не дадат тези 50 лева цените ще паднат ли?

Един чалгар с песен,,ще тискъсам гъзъ,, станал политик, вярно ли е

Подкупваш пенсионерите с 50 лв. ли, маймуно проста и нагла!

Защо, вие колко давате?

Боеко от чекмеджето си ли ги вади тия пари? С чужда пита майчин помен се опитва да прави нагляра, постила си за следващите избори. Знае мноо добре, че освен мангалята с купен вот, никой друг за него не гласува и сега пазарува с нашите пари! В пандиза,там и е мястото на мръсната мутра!

Боко антибългарина на мангалята дава повече, та ако си пенционер...требва да се попазариш малко повечко, та да се изравниш по стойност на индийците от факултето.

Ами нали това правя бе, кърски, пазаря се. Та вие колко давате? Кажете, стига сте го усуквали по крушовишки...

Ще го търсите Бацето., но първо трябва изтрезняване.

Радвам се на хора без финансова култура, вместо да дадеш 100мил. от които да получиш 200 до няколко години и така като го направиш много пъти ще можеш да ги вдигнеш после. Това е като бизнес познанията на тия купуващи жилища и даващи ги под наем, затова нямаме бизнес в нашата страна.

Не бързайте със плюенето -много скоро ще ви се избистрят всички въпроси

Ама така звучи все едно от джоба (или от чекмеджето ) ги е извадил тези 100 милиона. И сега пенсионерите да целуват ръка и следващия път да внимават как гласуват...

По лесно е да правиш просташки скечове. За политиката трябват и качества

Еее, аз пак не разбрах, защо за да раздава пари, тоя го може, защото е премиер, макар и в оставка. Но за да се яви в нс, когато го молят да дойде за обяснения, тоя не може, защото вече е обикновен гражданин, нали т.лупа така твърди. Какъв е всъщност, кога е премиер, кога не е.

Кеф на лумпените няма да прави.

- Някой да ме е виждал напоследък? Нямаме и в огледалото?! Да не съм си заминал за Учиндол, да'геа???!!!

Гаранция,че ГЕРБ ще започнат да се Разпадат дни след изритването им от Управлението на държавата! След две три седмици Разпада им ще е започнал.

мечти

Ще липсва спойката която ги държеше заедно...нашите държавни милиарди.

Това дори и да е вярно, тия твои милиярди пак няма да ги видиш.

Те и през 2013 г. така се разпаднаха... Оставете тези глупости, ами хващайте да работите! Държава имате да управлявате.

див популизъм е историят с тия 50лева. Я обяснете защо не актуализирате пенсиите, а ниските пенсии и/или доходи трябва да се компенсират от социални плащания, това е едно други министерство! Кой нормален човек или бизнес ще иска да пллаща осигуровки сега, като знае, че внасял не внасял за пенсия, ще взима не каквото му се полага, а каквото някой популист реши!!!

- Абе бако, къде е Скритко Покритков - шефа на ИТН ?

Всички чалгари си задават този въпрос.

За всичките ти простащини и глупости през годините , Българите те намразиха за по 50 000 лв. на калпак - Как си мсилиш че ще промениш това с 50лв. ???!!!

Как ти се струва рейтингът на коментара ти?

Бойко Борисов раздава пари,а Орешарски не дава! Скритко Покритков от Учиндол също не дава пари, този май получи слънчва алергия след 4-ти април! :))))))

Кво го стискате с оня къдрав педал като хой

Какво става? Големия вече опира в устенцата нежни? То да управляваш държава, не е като да хвърляш яйца и умряла риба. Педалчета недоклатени:)

Тоя ТУЛУП-МУТРА няма ли да престане да се снима когато ДЪРЖАВАТА а не ТОЙ дава пари и да се крие пато плъх когато става въпрос точно за негова отговорност и да бута някой друг пред камерите ДЕЙБА БАНКЯНСКАТА ХИТРА МУТРА

"" Няма да мога да си карам джипката сега, проклеха ме!

тия новите на 3 ден почват да сменят избирателния закон. 150 хиляди са гласували за тях. 7 милионане ги искат. толкова ли е важен този закон. няма ли по важни работи. пълни малоумници.

Ще има честни без купени цигани избори на които гроб няма да има и един глас

И с яко гласуване в чужбина, включително в Турция. Най-вече по пощата и интернет, нали? Даже и за изборни машинации не ви се дават пари, скръндзи нещастни.

Трябва да се Изреже достъпа на ГЕРБ до фалшифициране на изборите.

С ЦИК, нареден от "другарят" Фатмак. И със 100% машинен вот, без ограничение на секциите зад граница Д(п)С стават пълна парламентарна сила.

Най-важното за тях е да се бетонират във властта с правила, които да им осигурят да седят на масата с мекото на баницата вечно и да източва всички обществени фондове през обръчите от фирми на Д(п)С.

"Премиера Борисов е истински държавни и баща на България. До последният си миг се грижи за бедните и нуждаещите се. Пак ще си го изберем за премиер или президент, какво той пожелае." Я, то имало и нормално мислещи хора в тази държава.

Жалки лайнари и 2 милиарда за стереопор

Иване, Иване- купуването и продаването на гласове е престъпление .

Ти не си от тях - Успокой се !!!

Актуализирайте пенсиите, тези добавки на калпак са вредни, не защото са необходими за хората, а защото опорочават цялата пенсионна система. И защо не вдигнахте заплатите на всички в държавата с еднаква сума примерно 50 лева, а увеличихте административните запрати с 20 процента, което на практика е няколко пенсии, като се правите на загрижени.

Яде, яде, яде, после кисело ти било гроздето.

Ако си осигуряван на половин работен ден последните десет години ,а в частните фирми е така,актуализацията ти ще бъде по-малка от тези 50л

Да са се осигурявали нормално, а не да крият доходи, за такива не мисля, а за тези които са спазвали закона и трябва да си получат полагаемото. Тя затова държавата пропада, всички искат да прецакат останалите, премиера краде, подкупва и продава държавните интереси, работниците се опитват да прецакат държавата, но са прецакани от администрацията, когато опрат до услуги от нея, бизнеса прецаква работниците и се опитва да прецака държавата и накрая всички са прецакани от такива като Божков и Василев и стоящите зад тях. Е доволни ли са всички, съмнявам се, и за какъв чеп ни е тогава държава, по добре да оставим всеки сам да се оправя, никакви държавни служители, никаква армия и полиция, никакви управници, всеки сам да се оправя, и никой няма да се сърди на друг.

Към новината