назад

Никола Газдов: Родните индустриалци станаха по неволя най-зелените предприемачи на ЕС

10:24 | 08 октомври 2021 | Автор: Георги Велев, 3е-news.net 52 7880

Коментари 52

На руска газ ще ни принудят да минем, а спечелените милиарди руснаците ще изтъргуват с немците! Това е схемата- да капитализират руснаците за да могат да въртят бизнес с немците! Това им е старата мечта! Ще балансираме немския износ!

За да имаме достатъчно ток, трябва незабавно да запуснат 3-ти и 4-ти блокове на АЕЦ-а. Другото са глупости. Акумулиране на електроенергия ? И това имаХМЕ. Да бъде възстановена АКУМУЛИРАЩАТА ПАВЕЦ "Чаира" ! Никой нищо не споменава за БАТЕРИИТЕ, с които вървят фотоволтаиците. Срок на годност - 2-3 години. Цената им е страшна !

А за да се случат тия и подобни неща, НЕ ТРЯБВА да ни управлява гнусната и продажна ДС-МАФИЯ. А за да се случи последното, НЕ ТРЯБВА народът да е ОВЧИ. А това как ще стане, НЕ ЗНАМ.

Къде записват да получаваш пари от зелените? Хайде че мъка! Фордчето ми вече е на 15 години! Искам и аз ако не е Бентли, то поне някой X7!

Този човек е внук на убиеца и садист Газдов. Носи името на дядо си..Безсрамните комунистически уроди заслужават единствено бой, лъжи и смърт. На такива им трошете оборудването където и да го сварите. Последната му от инвестиция е в село до Хасково - огромен фотоволтаичен парк. С комунистически капитали от Австрия. А като Колю Газдов е пълно във всички бизнеси и партии в България

Ами има заложби по наследство. И прави същото но по фино и в по-голям мащаб.

Фамилия газдов ми говори за оня бей от Белене дето е хвърлял хората на прасетата.

Аман от паразити като тази зелентанс!Ще не се хванеш за работа ами акъли даваш?

_stankow

Как може все още да има наивници, които да вярват, че зелените кхмери искат "преход", "спасение", "устойчиво", хеле пък "развитие" ??? Единствената им цел е унищожаване. Като се почва от най-слабите, малките и бедни страни. Същите благовидни приказки ги говореха и когато затвориха 4-те реактора на АЕЦ Козлодуй, Кремиковци, когато спряха АЕЦ Белене, когато спряха Южен поток, когато спряха нефтопровода Александруполос. И какво, по-добре ли сме ? По-богати, по-развити, с по-евтина енергия, в по-здравословна среда ? Помним, помним. И няма да простим ! Не се вързвайте на лъжи, не им сътрудничете, не ставайте колаборационисти, не тръгвайте против родината си ! Нулева толерантност спрямо зелените престъпници !!

Haiiiide , bre Gazdov, nisa zanimavai sas gluposti ami si idvai tuka v Lagera krai Love4 4i pak go napalnihme sas NEblagunadezhni Elementi...... da gi po4vame pak kaktu si znaime de....

това му е идеята на момчето и други....Всъщност идеята му е да могат разни фирми посредници да си правят далаверите изкупувайки евтиния ток за дни напред и продавайко ни го после на яко завишени циени. Това се случва откакто минахме на борсов и ли берализиран пазар. Някои хора правят луди пари и купуват по няколко апартамента наведнъж в сгради на Артекс които после стоят празни.

Не мога да разбера, защо не дадат на народа да си вложи парите в строителство на новата АЕЦ, вместо да мухлясват в банките.

Тези искат плодородни земи да ги застрояват. А бре ид*оти не се унищожава плодородна земя после какво ще ядеш соларки ли?

Газдов,- старо фашистко семе!!!

Имаше навремето една комунистическа фамилия с такова име.

tonk11

Както виждаш още си я има. Само дето са се пребоядисали щото комунизма вече не е на мода.

Зелената сделка е поредна неокомунистическа измама. Китай има 90% пазарен дял във ВЕИ оборудването. Използва мекото си влияние в западните университети, които е колонизирал, за да промива мозъка на младите и да си продава боклуците на балъци. Международните олигарси като Гейтс също участват, с Малтусиански цели, да е тежък и скъп животът на обикновените хора, за да нямат деца. За това се проповядва и джендъризъм. Като си сескуално объркан джендър, няма да имаш семейство и деца, и ще има повече ресурси за чичо гейтс. Герта тънберг е психично болно дете и трябва да се лекува, а не да е по медиите. Поздрави от реалния свят, долу лъжите и измамите.

Уж Газдов, а не дава газ.

Аман от на мама синчетата и перачи на пари с идеална цел

Ами що не протестираш? Не ти стиска? Е като не ти стиска след някоя друга година ще ти забранят даже и кокошки да имаш и ще си престъпник.

Европа само на соларки да остане в глобален план няма да се получи никакъв ефект. Така , че засега всичко е бъдеща сигурна мизерия със съмнителна перспектива.

Да но Китай ще купи Европа и ще прекара през ножа европейците от концлагера.

Точно ми водят обучение по МС Тийймммссс за Солар Панел. Вместо да бачкам ме занимават с глупости братлета. 2 часа блябляблябля , после на лаптопа до 22.00 ч. Глупости които съм ги учил в ТУ София и мога да ги прочета по Нета.

Какъв е предполагаемият живот на един соларен панел, който се произвежда днес? Какво се случва с него като дойде време да се бракува?

Повечето фотоволтаични панели идват с 25 годишна гаранция от производителя, че няма да им падне капиацитета под 80% от номиналния за този период. Сега друг е въпросът какви панели ще има след 25 години.... А относно рециклирането на старите панели - и това ще го намъдреят...

И аз знам, че 20-Тина години живот им дават. “Ще го намъдреят” звучи обещаващо ;) Какво показва практиката до монета? Какво правят по света с всичките панели произведени преди 20 години? Каква част от тях преминават през скъпия процес рециклиране/съхранение на опасен отпадък и каква отиват директно в дерето?

Не "идват", а се прделагат.

Панелите, които са стъкло-ламинат им дават 30 г. живот, на бифациалните стъкло-стъкло им дават 50 г. Те и след това ще произвеждат, ако са качествени и не ги почупи някоя стихия ще ни надживеят

Поредният надъхан еко талибан. Единственото правилно е, че носи Фред Пери

Има едно фундаметнално нещо, което калинките не разбират. НЕ МОЖЕ да се субсидира базов енергиен източник. Защото субидирайки соларка или перка или неква друга дивотия дето уж дава енергия, ние всъщност преливаме енергия от АЕЦ или ТЕЦ към соларките. Енергията е основа на всичко и НЕ може да съществува субисидирана електроцентрала, това просто е пилеене на ЕНЕРГИЯ. Ако енергийния източник ДАВА енергия, той няма нужда от субисидия (скрито преливане на енергия). И това определно не може да продължавад много. Фон дер Лай.. каза че ЕС щел да пребори енергийната криза с още соларки и перки. Аз забелязвам че откак се почна с тея дивотии цената на енергията само расте, но по логиката на ЕС калинките то е ззащото са МАЛКО соларктие. Аз донекъде я разбирам гинеколожката, те няма как да каже "насрахме се". Зелената религия стана силна и няма шанс да се откаже от базовите си постулати щото нито една религия не може да си позовли такива неща. Накъсо - има да патиме много

Мнооого добре го разбират. Наточили са ножовете, вилиците и лъжиците...

Калинките отлично разбират. А другите са за ковид месомелачката.

Това? Бизнесмен?

Днес е мрачно и облачно, няма никакъв вятър. Язовирите са почти празни. Откъде тогава да дойде електричеството?! Ясно е, че трябва да позеленяваме, трябва да пазим природата. Но някои глави са твърде зелени и гледат твърде розово. Не може да има устойчива енергия само от ВЕИ, ако няма достатъчно надеждна, евтина и екологична технология за промишлено складиране на електричеството! Не знам кога ще я има, но дотогава или ще трябва да си пазим ТЕЦ и АЕЦ, или да си стоим на тъмно, когато вън е тъмно и тихо, колкото и солари и перки да сме накичили.

ти може и на тъмно, но той парите ще си ги получава 'от държавата' (сиреч от всички нас). ще си пие уискити пред камината, а и акумулатори ще има...

Те не се стараят да е си стоиш на тъмно и студено. Но като се разкрихаш отиваш в търговските дружества на Кацата и оттам най-малко в 4%, разфасован по света. Изобщо, зелената сделка е заповед. Убивай!

Тва не беше ли някакъв шеф в Числото 1948

Баш, протеже на гелосаното недоразумение.

Това е "подкрепата" от държавата ... всеки нормален бизнес се надява само държавата да не му се бърка и пречи вече , никои вече не си и мечтае за помощ .

Вятърът и мъглата са за наивници и по- скоро се разчиства терена за бъдещата технология на управляемия термоядрен синтез. По нея се работи вече 50 години и явно има светлина в тунела. Там изглежда да има скоро пробив и тогава ще има ток в изобилие и някой трябва да го купува. Като ни затворят евтините класически начини за производство ставаме веднага кленти на каквато цена ни кажат. Ясно е, че тази технология ще я имат 2-3 държави в света.

Както казвам от известно време, формулата за справяне с цените и кризата е много проста и е само в две стъпки, на общо европейско и национално ниво. 1, Вържи Грета Тумберг да се кротне Европа. 2, Вържи Христо Иванов и шайката му, да ти е мирна държавата.

Малко допълнителна информация относно “зелената енергия”: https://youtu.be/JHtQLjNGxNg Купувайте соларни панели сега, че китайците ако прекъснат робството на мисюлманите им и колония Конго, няма да може да си ги позволите. После става страшно, понеже не произвеждаме зелена енергия и ще дължим такси на Европа. А Фабриката за фотоволтаици в Китай се захранва от въглища… След 15-20 години като стане време за изхвърляне ги товарим на кораба при Камен Бряг и всичко е точно.

Като ги слушам тея зелени шамани, на акъла ми идва само едно - да се ускорява глобалното затопляне, че зимата голям студ ще берем с тея панели и пярки

За слънце нещата са много непостоянни, а за вятър вече във Франция има проблем с визуалното замърсяване на пейзажа и шума от въртенето на перките и не може да се слагат близо до населени места. Така и ВЕИ сектора "замърсява" по свой си начин и като мръсно производство ще ни го набутат на нас... И сега Калиакра е съсипана визуално от тия перки, които изобщо не са красота. Това, което ще измислят е да сложат турбини по билото на Стара планина, но да видим коя община ще се съгласи с това и каъв туризъм ще е възможен? Отделно въртенето създава шум в диапазон смущаващ дивеча и домашните животни или трепе птиците. Та нещата никак не са розови. Най- екологично е да си внасяш ток- нищо не произвеждаш и не замърсяваш на своята си територия...

Ейй, ще превърнете най-плодородната земя в неизползваемо поле... Инсталирайте по покриви, по чукарите, не в полето

има много голи склонове, които не стават за пасища, но са южни и са перфектни за соларил Въпросът е да се направи законодателството да разрешава такива централи и съответния енергиен оператор да поеме захранващите линии, а не да се използват площи за земеделие. При тези цени на желязото е нерентабилно строителството на агрифотоволтаици на височина да мине стандартна зедемелска техника, но ако земята е близо до градските далекопроводи ще има и такива инвеститори. Нужни са правила, урегулиращи индивидуално всеки случай.

Мама ти деба гнус, число

Дабе по неволя субсидията им беше неограничена за разлика от зелена Германия, дори в Румъния им наложиха ограничение на тарикатите, сега искат да затворят ТЕЦ-овете за д алапат още повече има яка пропаганда, включително и тази статия, ще усвояват милиарди от ЕС нашите бизнесмени

"Зелените" източници НЕ СА зелени, а са просто възобновяеми. Перките убиват птици и създават ужасен шум, ВЕЦ убива живота по реката, а соларките се произвеждат по мръсна технология и съдържат тежки метали, като не могат да се рециклират. НЯМА НИЩО ЗЕЛЕНО. Срещи всеки такъв източник трябва да се построи един истински източник не енергия, които да балансира. Демек, строим по 2 пъти една о съща мощност. Също нито една "зелена" централа не е рентабилна. Ако сега спрат субсидиите, ще са фалирали до 1 месец.

Страшно Еко и Зелено е да бетонираш нивите за да крадеш от държавата.. А после като трябва да ядеш ще си ядеш оя.. Тези инсталацис фотоволтаици трябва да се разрешават само на терени които не стават за нищо и за лично ползване а не ганьо да ги монтира по ливади и ниви или да сече гора за да крадне някой лев!!

Браво на ЦСКА-рчето Никола

Голямото "зелено" ограбване на гоите и пропорционалното забогатяване на определени кръгове.

Към новината