назад

Обсъждате ли в компанията ви възможността за дългосрочно преминаване към хоум офис?

09:04 | 02 март 2021 30 1629

Коментари 30

Ако "хоум офисът" може да се осъществява и по пистите в Банско, Боровец или Пампорово , пишете ме и мен !

Като придобия някоя компания ,обещавам да го обсъдя.

Няма ли български думи за вас БЕ? Какъв е тоя ,, хоум" продажнии?

А "офис" да не би да е българска? Както не са български и синонимите "фирма", "бюро", "кабинет" и пр. Така се развива и обогатява езикът, щем или не щем.

Тру Бро, и аз съм на дъ сейм ъпиниън, да се обогатява езикът е мъст!

Хоум офисът (където е възможно) помогна в пандемията. Но много се хареса на доста компании катосредство за намаляване на разходите за наеми. В много компании екипите се разделиха на две за избягване на евентуално заразяване. И изведнъж се оказа, че и след пандемията може да се работи по същия начин и да се освободят излишните площи.

Кога започва времето "след пандемията" , за да го отбележа на работния си график ?

С кого да го обсъдя!?! Над мен имам пет шефа. Не знам с кого да почна.

Най-големите тарикати се уредиха да "работят" хоум офис. После не можем да ги издирим като имаме нужда да ни свършат някоя работа присъствено, защото иначе няма как да стане! От всички хора които познавам, единствено за двама знам, че наистина работят от къщи. Само двама! Всички останали имитират "работа" от къщи, а не са малко. И пак, добре че има кой да работи. Тия които работим сме най-много. Имам предвид, които наистина работим като ходим всеки ден на работа и вечер се прибираме в къщи обратно с колите. Как да си пренесем работните обекти в къщи?

Тези, които сега имитират работа от вкъщи, пак са имитирали като са били в офиса.

Абе ти си гледай твойто канче, не си инстанция да обясняваш на кой работата е истинска и на кой не.

И да го обсъждаме все е тая, вече това ще е начинът за работа като отвреме-навреме ще се ходи до офиса, но предимно ще се работи дистанционно.

Щангистката, би ли ми обяснила, как да си пренеса в хола в къщи огромната офис техника която използвам всеки ден??? А как да получа достъп до служебната си поща, след като само от един компютър, този на моето бюро в офиса имам осигурен такъв достъп? А? Кажи ми как? Системният администратор така е задал настройките и не могат да се правят пазарлъци с изискванията! Или тези въпроси са сложни за твоя беден ум?

Преди десетина години откомпютъра на бюрото ми в София влиззах в компютера ми в Германия (той стоеше в една машинна зала в мазето на фирмената сграда). От този комшютър използвах пощата си, вершън контрола, развойна среда и т.н. От компютъра ми в Германия работех върху проект с 8 продакшен машини в Испания. Та всичко е въпрос на инфраструктура (електронна), администратори и сиспро, които да искат да свършат нещо.

Когато нямаш желание имаш оправдание! Ползваш ли интернет можеш да работиш от всякъде.

Освен ако примерноне работиш: - със секретни данни. Идея си нямаш колко места имат такива, че даже и тези мрежи са без достъп през интернет/vpn. - с лични данни на хора в организация, която следи за изтичания на информация - в параноична структура, която си пази лицензи и т.н. - в банка, НАП и подобни Като цяло има куп компютърни дейности,при които отдалеченият достъп противоречи на всички стандарти за сигурност.

Милиони хора го направиха, при теб не можело. Пускат ти един VPN и готово - имаш връзка с мрежата на фирмата. Даже ти инсталират разни хубави неща като програма, която следи какъв процент от времето работиш, колко клика правиш. Така или иначе се задаваше да го въведат, сега ги имаме в къщи тези хубавини. До секунда се отчита кога се логваш, колко работа си свършил, колко си почивал. Биг Брадър. Сега ще има нова екстра - чудесни онлайн камери, че да ни гледат, не само да си говорим по разни приложения.

Явно твоя беден ум не може да приеме, че не всичко написано се отнася лично за теб и че може би хората имат предвид, че това ще е новия начин, където е възможно. А това, че инфраструктурата Ви е измислена също от някой с беден ум по никакъв начин не променя положението на другите хора.

От 1 година сме хоум офис. В това време се назначиха нови служители и вече няма място за всички в офиса. И да искам да се върна, няма къде. Като цяло им се ослади на фирмите, това с намаляването на разходите.

Хоум офисът е супер, но много малко професии го позволяват.

По желание ще е. Единици са онези, които искат да си останат вкъщи.

Вие обсъждате, но работодателя решава ;-)

В бизнесите, които доказаха, че схемата работи, работодтелите вече съкращават офисите. Те не са луди д плащат едни пари, които не може. При нас се очертава офиса да е с места само за 30% от броя на служителите.

По цял ден. Щото друга работа си нямаме... Абе кой ги измисля тия анкети?

Ние сериозно го обсъдихме тоя въпрос.И решихче че само кучето ще е на полето с овцете.Сите овчере минаваме хоум офис

АМИ ЧЕ ТЕ ВСИЧКИ ЛИЧНИ ЛЕКАРИ ОТДАВНА СА ПРЕМИНАЛИ НА ОНЛАЙН ЛЕЧЕНИЕ И ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ, ДАЖЕ И МАСОВО ОТ ТЯХ ОТКАЗВАТ ДА СЛАГАТ И ВАКСИНИ ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ ОТ СРЕЩА С ПАЦИЕНТИТЕ СИ, АМИ ЧУДЯ СЕ ЗАЩО СА СТАНИЛИ ЛИЧНИ ЛЕКАРИ И ТО СА ДОСТА ДОБРЕ ПЛАТЕНИ, НИТО КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ИЗДАВАТ, ФИКТИВНИ ГОДИНИ ПРЕГЛЕДИ МИ ПРАВАТ И ТАКА 20 ГОДИНИ МАЛИИИИИИ И НИТО ЕДИН МИНИСТЪР НИЩО НЕ НАПРАВИ МИНИСТРЕ КЪДЕ СИ МОЙТО МИШЛЕ

ОБсъждаме дали да правиме суинг-партита... Ма проблема е, че сме само кочове...

Какъв проблем е това в днешните демократични времена?! Просто първо трябва да ви насърчат да се чифтосате по кочовски, а след това ще минете и на суинг.

Този термин "хоум офис" с какво допринася за развитието и обогатяването на българския език?

С нищо, разбира се. Просто е поредната демонстрация на речниковата импотентност на дирниците и куп идиоти, които не знаят български.

Към новината