назад

Пазарът на имоти през 2020-a: Пандемията не спря купувачите, както и цените

08:00 | 31 декември 2020 | Автор: Лилия Чалева 122 10701

Коментари 122

Четейки тази статия, разбирам, че всичките ми приятели брокери на недвижими имоти ме лъжат, като ми се жалват, казвайки точно обратното на това, което пише в статията.

Пандемията не е нито чума, нито ебола. Ако беше да спре нещио. Виж икономическата и социалната криза, които скоро ще се разразят и ще се проявят като цивилизационна лриза много неща ще променят. Смърт за герб.

От незапомнени времена, основният гръбнак на всяко едно общество са обикновените хора.В целия свят обикновените хора(т.е. раята) са основните данъкоплатци и работещи, които носят на гърба си малката прослойка на богатите и щастливите. До преди двайсетина години основата на обществото беше средната класа, но средна класа вече почти няма, а това което е останало от нея е вече на умирачка.Средната класа е била винаги главният платец и потребител на стоки и услуги, включително и на недвижими имоти. Новият световен ред въвеждан чрез тази измислена пандемия, плод на болните и извратени мозъци на Сорос, Ротшилд, Рокфелер, Бил ГЕЙ(тс). и други дегенерати, са ни подготвили едно ново, модерно робство, при което 99 на сто от хората ще бъдат бедни и безимотни роби, а останалия 1 процент ще владеят всичко и всички! Няма да има вече нужда от работници, служители и въобще работещи просто защото индустрия и производство няма да има.Ще се създаде т.нар.постиндуcтриално общество с развитие само на новите електронни и компютърни технологии и банково-финансови операции.Производтвото и индустрията, доколкото ще ги има, ще бъдат извършвани не от хора, а от роботи.Следователно огромна маса народ ще стане просто излишна, ненужни гърла.Милиарди човешки същества ca нарочени за ликвидация.Щото много маймуни станаха на клона - вече повече от 7.5 млрд. по целия свят. Съответно и много маймуни станаха на "клона" на недв.имоти - това строители, "инвеститори", "предприемачи", брокери, банкери, всевъзможни посредници и посредници на посредници... Замисълът на всички това e да се сложи край и всичко да бъде изкупено на безценица и концентрирано в ръцете на една малка група хора - онези описани по-горе, съставляващи по-малко и от 1%! Следователно, от тук нататък цените на недвижимите имоти по цял свят ги очаква само и единствено крах и тотален срив! Който има заделени и спестени пари да бъде малко повече търпелив и да изчака голямото шоу, което предстои. Очаква се истински outlet и разпродажба на имотите. Особено пък и когато гладът стане нетърпим и стой да гледай какво ще правят полуделите от глад и отчаяние продавачи. Само търпение и здрава храна, както се казва!:-)))))

След повече от 20 години в САЩ установявам че нямам достатъчно пара да си закупя сносен апартамент в една клякава София - тъжно.

Сори братко, объркал си се, или някой те е излъгал. Ама ти и в Манхатън не можеш да купиш

В Манхатън че не мога да купя не е грях. Не ми стана ясно в какво ме е излъгал някой? Нали гледам в сайтовете цените на къщи и големи апартаменти в София, 500К евро и нагоре.

Не си разбрал. Като си работил в щатите 20 години, кой ти каза, че ще имаш достатъчно пари да купиш нещо свястно в София? Кво като си работил там?

Ще ти дам пример. Емигранти си продават имота 90-те години. Заминават, работят, събират пари. Искат да си откупят имота обратно, но не им стигат парите.

Поредната платена статия от неграмотни мисирки, които се опитват да раздвижат умрелия пазар на недвижими имоти! Вие сте луди, кой влага средства в тези многокртно надценени имоти! Метла сивземете и парцал да чистите паяжините и пепелта от имотите които се прадават бързо!

Не е нужно да купуваш, стой си под наем доживот.

Купувачите, в по-голямата си част, са хората от обръча от фирми печелищи обществените поръчки и приближени до властта. Това са "пчеличките" или бушоните, пълнещи шкафчетата на Тулупа.

Купихме през 2001 в Красно село за 22000 долара.Подобни по оферти сега са над 100 000 евро.От тогава всеки ден го ползваме,кое му е на загуба.Имало е и кризи и спадове,нищо ново,вируса ще мине и ще замине.

Време е и Вие да заминавате на село.

Питай по-добре тези, които са купили 2007-2008 колко са загубили.

Това означава, че навремето 22 хиляди долара са се изкарвали толкова трудно, колкото 100 хил евро сега. Другото, което означава е, че има балон и строителна мафия, и че банките поддържат балоните с ниски лихви

Добра и полезна статия.Единственото сигурно е че кеша поевтинява,покупателната стойност на парите пада.При договор с фиксирана лихва,купувачът на жилище с правилната локация е печеливш.

Аз пък си живея в Дружба и си купих изгодно панел ката за 55 000евро и ще ги изплаща 35 години Е КАКВО ОК СЪМ СИ е плащам по 739 лева месечно ама какво толкова аз иама доход от 1600 лева и жена ми зима 1200 лева= 2800 на месец 1000 са за жилището и ми остават около 1800/1900 Ам си имам мое си жилище)))))

Уволняват женати или я заплождаш и сметките ти умират

Трябва да се гонят евроатлантическите ценности, а именно по малко собственици на имоти, повече наематели! Процента на собственост у нас е много висок, трябва да падне до около 50%. Останалите- под наем, наемателите са подвижни, и по добре се нагаждат към работодателите. Затуй никой да не купува имоти, живейте само под наем!

Статията е чисто информативна и според мен - интересна. Ама коментарите май са в стил "гроздето е кисело"

Повечето коментиращи са безработни безделници и зле платени тролове. Естествено е да нямат пари за жилище, респ. "гроздето" наистина е "кисело" за тях.

Остава въпросът - този който е написал коментара към коя група спада: безработен безделник или зле платен трол? Също така на какво се базира, за да прави извод, че другите коментиращи нямат пари за жилище. Дали такива изводи не са голословни и несъстоятелни.

Ти явно си ненормален!Щото само ненормален може да изсипе един куфар с пари за 4 стени и то в кенеф като България - смешна държавичка със затихващи функции и извън световното внимание и интерес!То е все едно да дадеш един чувал пари за да си купиш къща насред пустинята Сахара, да речем. Често срещано явление в Бантустана е да живеят 3-4 поколения под един покрив - бабата, дядото, майката, бащата, сина със снахата / дъщерята със зетя и барабар с все дечурлигата.Щото нямат пари ни за наем, ни за нов имот! Тъ й ба в големия разбирател!

тежко им и горко на провинциалистите, които имат да изплащат жилища в града с най-мръсен и вреден въздух софия! другата година като се спука балонът и започнат да фалират измислените строителни фирми и банки, ще си проклинат кредитите и ипотеките за панелката в софийското гето, и ще си мечтаят за колибата на село. не е нормално в страна със 7 милиона жители, близо половината селяни да живеят в едно пренаселено гето.

ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ? ХОРАТА ЗАГУБИХА РАБОТАТА СИ....НЕ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ...ЕМИГРИРАТ МАСОВО...А ПРЕВОДИТЕ ОТ ЧУЖБИНА БИЯТ ДЪНО...КВИ ИМОТИ КВИ КРЕДИТИ... НЕ КРИЗА А БЪДЕЩЕ ЩЕ Е СРИВА НА ЦЕНИТЕ НА ИМОТИ И БИТОВИ СМЕТКИ...НЯМА КАК ИМНАЧЕ ВОЙНА!!!!1

Купувайте сега докато е евтино, че като се спука балона, не се знае колко по евтино ще бъде... 2009 година се спука балона и цените паднаха....

Колко ви платиха за тази стания ДИР-а? 1. България е 5,5 милиона население! Кой ЩЕ КУПУВА В презастроена София, Варна, Пловдив? 2. В момент когато не се знае дали ще имаш работа или ще я загубиш, кой ЛУД И ГЛУПАВ ще отиде да рискува да вземе заем от банка???? 3. Да купиш апартамент, без ЗЕЛЕНИ ЧАСТИ ПРЕД КООПЕРАЦИЯТА???? 4. Да купиш апартамент или къща без места за паркиране? 5. Да купиш в България имот за 300 000 ??? Та ти за същите пари ще си купиш във Болоня или Марсилия????

Брокерите се възбудиха и решиха да напомнят за себе си.По-нагло племе от брокерите са само фирмите за бързи кредити.Някои да е виждал касова бележка от брокер.Само взимат пари и не носят никаква отговорност.В САЩ се учи пет години за брокер.Тука слагаш една табела и се правиш на велик разбирач и магьосник.Интересно къде спи НАП.

никакви ипотеки вече плащам 20 години и си нямате на представа през какво съм минала за да мога да я плащам а имам още 15 години ТУК НЕ Е ЕВРОПА банките си правят каквото искат те и накрая може би ще имам жилище което е на 55 години е НЕМА нужда ебаси наутвацията и към младите не си мислете че ще сте вечно здрави за да работите и тогава дупе да ви е яко

Какво ще стане като изтече мораториума върху кредитите. Давам жокер - към момента са отсрочени кредити за няколко милиарда лв., а кризата още не е дошла в България.

То затуй уличките между новите блокове са толкова тесни, че и пешеходец трудно минава от паркиралите навсякъде автомобили

МАЛИ В ЖК ДРУЖБА КАКВО БЕТОННО ЧУДОВИЩЕ СТРОЯТ МАЙ БЕШЕ ФИРМАТА АРТЕКС ТО Е УЖАСНО ГРОЗНО НЕЩО БЕ ХОРА А САМО МИНАВАМ ОТ ТАМ КАК ЛИ ЩЕ МОГА ДА ЖИВЕЯ В ТОВА БЕТОННО ЧУДО НА АРХИТЕКТУРАТА И ИНЖЕНЕРНАТА МИСЪЛ УЖАС

да речем, че няма проблем да извадя 200 - 300 000 кеш, Ама кво ще ми предложат срещу това е въпросът. Що не си живят продавачите в тия комуналки и кочинки дето предлагат ?!?

Криза още не е имало. Вижте какво ни чака през 2021. Ще си спомняте с добро 2020.

Е ЩОМ НЕ МИ ХАРЕСВА МОЯТА МИСЪЛ ТОГАВА СИ ТЕГЛЕТЕ ИПОТЕКИ И ЗА ПО 30,35 ГОДИНИ И СИ ЗИМАЙТЕ ЖИЛИЩА С ПО ДВЕ СТАИ И СИ ЖИВУРКАЙТЕ И СИ ПОВТАРЯЙТЕ АЗ ИМАМ СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ)))))) ЗАБЛУДА, ЗАБЛУДА ЗАБЛУДА

Какво му е на последния етаж? Аз години живях на последен етаж и ми хареса. Никой не ти тропа с токчета отгоре.

ама ако протече покрива ще разбереш кво е. Осбено ако си в блок дето никой н е иска да даде 2 лева за чистачка

Брокерите спят на мокри вестници и треска ги тресе от спада на продажбите, въпреки спада на цените! А не се купува, защото във време на несигурност най- сигурен е " кеш"- а!

Даже и земетресенията не ги спират, нямат спирачка. Всеки по 20 имота да си купи че и на оня свят може да ги занесе тез имоти

Най-много са ми интересни ей тия келеши по на 15-20 години дет' се барат за "експерти", "мениджъри" и разбиратели! Облекли по едно сакце, сложили вратовръзчица и дават съвети, "прогнози" и "оценки" за световната икономика и пазари.Кога станахте калайджии, кога ви почерня гъза, бе, путки майни?!

Този да го питаш къде расте картофа,не знае !

Забравяш брадичката и косичката. АйФончето също. Трябва да сме модерни и актуални, в крак с новото време и новите "трендовИ"

Всичко говорят за някви десетки и стотици хиляди евро а нямат дори 5000 лева в джоба. Работят за по 1500лв и купуват за 200 000 имоти ахаххахааххахаахха

ИЗТЕГЛИХ 100 000 ЕВРО ЗА НОВО ЖИЛИЩЕ В СОФИЯ НО СЕ ОТКАЗАХ, ПРОСТО НЕ МИ ХАРЕСВА ТОВА КОЕТО СЕ ПРЕДЛАГА ЗА ТЕЗИ ЦЕНИ, ВМЕСТО ТОВА СЕ НАУЧИХ ДА ТЪРГУВАМ С АКЦИИ И ПОЗНАЙТЕ КАКВО СТАНС АМИ ИМАМ 80% ДОХОДНОСТ НА ТЕЗИ ПАРИ В РАМКИТЕ НА ЕДНА ГОДИНА ТОЕСТ 180 000ЕВРО ПАК НЯМА ДА СИ КУПЯ С ТЕЗИ НАДУТИ ЦЕНИ ВЪРНАХ СИ ЗАЕМА КЪМ БАНКАТА И ИМАМ ПАРИ ДА СИ ПЛАЩАМ НАЕМА И ПАК ДА ИНВЕСТИРАМ В АКЦИИ Е ЗАЩО ДА КУПЯ ИМОТ И ДА СЕ ЗАРОБВАМ ЗА 30 ГОДИНИ НЯМА СМИСЪЛ

водят го тристаен ама той 3 в 1 и хола и кухнпята и спалнята в един хамбар накуп

Знаем че си се набутал като теле с виртуалните си акции .

нека все така да се набутвам)))

Стоенчо момче младо, тия работи ги приказвай на баба си. След 10 години може да се направи тази доходност, евентуално.

на баба ми или не май не си запознат грам няма как да ти постна една снимка да видиш портфолиото ми палячо, имам ли изгода за да лъжа бе злобар или и ти си от тия с 1500 лева заплата и ипотека за 30 години и 10 годишен мерцедес и който хули като види нова дачия СТАР СИ ТИ И СИ ЗАВИСТЛИВ

не съм съгласен тука с тебе че то 80% е добра доходност но като се има предвид тази година растежа на акциите даже е малко много малко тази година беше добра но знаели човек как ще 2021

И СЪМ СИ СВОБОДЕН ВЕЧЕ БЕЗ ЗАЕМ И ДА ЖИВЕЯ КЪДЕТО АЗ СИ НАМЕРЯ ЗА ДОБРЕ, НО ПЪК СЪМ ПОДНАЕМ))))), НО ИМА КОЙ ДА МИ ГО ПЛАЩА ВЕЧЕ ТОЗИ НАЕМ КОЙТО М8СЛИ ЧЕ Е НУЖНО ДА СЕ ЗАРОБВА ЗА 30-35 ГОДИНИ Е УСПЕХ АЗ СИ НАМЕРИХ НАЧИН С ТИЯ МАЛОЛИТРАЖНИ ЖИЛИЩА НЯМА КАК ДА СТАНЕ СЕГА СИ ЖИВЕЯ В КЪЩА НА ЧИСТ ВЪЗДУХ С ДВОРЧЕ ЕДИН ЬЕКАР И НАЕМ ОТ 800 ЛЕВА НА МЕСЕЦ НО АКЦИИТЕ МИ ПЛАЩАТ НАЕМА И ПАК ИДВАМ НА ПЕЧАЛБА А КОЙТО МУ Е КЕФ ДА СИ КУПИ ПАНЕЛКС В ДРУЖБА ИМА ЕДНО БЕТОННО ЧУДОВИЩЕ НА 17 ЕТАЖА НОВО СТРОИТЕЛСТВО МЕЖДУ ДВА ГОЛЕМИ БУЛЕВАРДА НА ЦЕНИ КАТО ВЪВ ФЛОРИДА Е НЕ МЕРСИ СЕГА ДА ВИДИМЕ КОЛКО ЗЛОБА И ЗАВИСТ ЩЕ ИМА И ТО ОТ ХОРАТА С ИПОТЕКИ

С какви акции търгуваш бе момче? Ами ти не знаеш кога свършва едно изречение, та да сложиш точка накрая. Кой ще ти повярва на фантазиите. Кой знае от коя изтърбушена колиба изпълзяваш всеки ден, търговия с акции... От тези пари дето си изкарал, купи една граматика и се научи да пишеш, че е срамота такъв богаташ да е толкова неграмотен.

тегли ипотека и плащай

Акции лесно се купуват ,и виртуални пари се печелят ,но опитай се да си върнеш инвестираните пари и тогава разбираш горчивата истина.

И СЪМ СИ СВОБОДЕН ВЕЧЕ БЕЗ ЗАЕМ И ДА ЖИВЕЯ КЪДЕТО АЗ СИ НАМЕРЯ ЗА ДОБРЕ, НО ПЪК СЪМ ПОДНАЕМ))))), НО ИМА КОЙ ДА МИ ГО ПЛАЩА ВЕЧЕ ТОЗИ НАЕМ КОЙТО М8СЛИ ЧЕ Е НУЖНО ДА СЕ ЗАРОБВА ЗА 30-35 ГОДИНИ Е УСПЕХ АЗ СИ НАМЕРИХ НАЧИН С ТИЯ МАЛОЛИТРАЖНИ ЖИЛИЩА НЯМА КАК ДА СТАНЕ СЕГА СИ ЖИВЕЯ В КЪЩА НА ЧИСТ ВЪЗДУХ С ДВОРЧЕ ЕДИН ЬЕКАР И НАЕМ ОТ 800 ЛЕВА НА МЕСЕЦ НО АКЦИИТЕ МИ ПЛАЩАТ НАЕМА И ПАК ИДВАМ НА ПЕЧАЛБА А КОЙТО МУ Е КЕФ ДА СИ КУПИ ПАНЕЛКС В ДРУЖБА ИМА ЕДНО БЕТОННО ЧУДОВИЩЕ НА 17 ЕТАЖА НОВО СТРОИТЕЛСТВО МЕЖДУ ДВА ГОЛЕМИ БУЛЕВАРДА НА ЦЕНИ КАТО ВЪВ ФЛОРИДА Е НЕ МЕРСИ СЕГА ДА ВИДИМЕ КОЛКО ЗЛОБА И ЗАВИСТ ЩЕ ИМА И ТО ОТ ХОРАТА С ИПОТЕКИ

Защо лъжеш? Кой / коя банка/ ще ти даде 100 000 евро ипотечен кредит за жилище и ти няма после да дадеш нотариален акт или договор за покупко продажба срещу тези пари?

Кой е казъл че съм ипотекирал новото жилище имамдве апартамента и две къщи ЗЛОБА И ЗАВИСТЛИВИ ЖЕНИЧКИ АМА ГО ИМАМ ЗАЩОТО НЕ СЪМ ЖЕНЕН И НЯМА КОЙ ДА МИ ДЪРПА ПАРИЧКИТЕ ЗА ИСКАМ ДА ИСКАМ ЖЕНО НЕДО...... и слагам точка))))))) grammatically correct writing

Виж к'во, пич, ентусиазмът ти на трейдъри адски мяза на този на новозапидал се член на мултилевъл маркетинг схема. Там всички са опиянени от печалбите и обясняват с телешки възторг колко са велики, а ти, нищожеството, не вдяваш колко си тъп, като не искаш да се включиш. Който печели, обикновено не се хвали. Хвалят се само в мултилевъл, за да набутат идиоти, които да захранват пирамидата. За хвалене е само наемодателят ти. Инвестирай си там и се хвали по форумите с кияци.

Стоянчо момче младо . Инвестирай малко в БУКВАР ! Крайно наложително е !

Ма верно ли е тъй с имотките? Гладен брокер просо сънува.

не съм брокер МНОГО ЗЛОБА МНОГО ЗЛОБА И ЗАВИСТ АМА МИ ДРЕМЕ))))) АЗ СЪМ СИ ОК ПИЯ СИ КАФЕТО НА ВЪЗДУХ И ГЛЕДАМ СОФИЯ ОТ ПО ВИСОКО А И ЗАБРАВИХ ДА СЛОЖА ТОЧКА НА КРАЯ НА ИЗРЕЧЕНИЕТО ЧЕ МИ СЕ КАРАТ ТУКА Е СЛАГАМ ТОЧКА)))))))

18% по-малко разрешителни за строеж Пълни глупости. Едно разрешително за строеж на 12 етажен блок и на една къща като бройка са 1=1 ама реално не е така. 20% били за инвестиция - един от проблемите в държавата/страната.

Тук май 5 човека пишат под различни имена как и защо ще паднат цените на имотите. Що не пишете също за колите, за горивата, или за на коча мъдите?

Нарастването на цените на имотите се обяснява чисто психологически с алчността на непълноценната популация във бантустана. Както и с огромния брой агенции за недвижими имоти предвид ниската квалификация на придошлите в големите градове селяндури. Другото е ала бала което обикновено ти разказват брокерчетата на недвижими имоти.

При средна месечна заплата на домакинство, да кажем 4 000 лева, как се купува имот за 300 000 лева Да заделиш да кажем 2 хилки на месец, това са погасяване на кредит на годишна база 24 хил лева или трябва да изплащаш 15 години имота..

и изкарвай по 8 000 на месец.. Ако не можеш продай някой стар имот или земя от село и те така те

насно ли си ,че къща с нпколко декара на село е 2-5 000 ЛЕВЧЕТА! Колко ще покриеш от новия имот с тези пари?

С какво Лозенец или Бъкстон са повече от Люлин и Обеля, навсякъде е мръсно , навсякъде има стари и грозни панелки, навскъде е осрано.... А да само в цените и във въпросния " престиж" да кажеш,че живеешв Бъкстон.... Ха-ха смешници !!!!!

Веднага ти отговарям - като тръгнеш из уличките на стария Лозенец, през кооперация виждаш кой е поставил началото на квартала - Сирак Скитник, Елин Пелин, проф. Бръмбаров, Емил Коралов, Добри Христов, Валери Петров... не мога да изредя всички. Наследниците им живеят тук, интелектуалният дух се усеща. Вървиш напролет и чуваш от отворен прозорец някой свири на пиано, друг си пуснал Флойд, трети си засажда красив храст в градината, за да радва околните... Друго си е.

Ах , недей! Както се казва, нерде Ямбол, нерде Стамбул.

Българите са в челните места по заболеваемост и смъртност. Според различни данни между 2 и 3 милона млади българи са изнесоха в чужбина да работят, а не малко останаха там да живеят, като повечето не мислят и за връщане в тази държава - мащеха за народа си. При такова измиране се освобождават стотици апартаменти на ден, а младите ги няма, за да се настанят в тях. На всичко отгоре статистически над 30% от жилищата в БГ са празни, необитаеми и този процент постоянно расте. В един момент на по сериозна криза, особено финансова, всички тия имоти ще бъдат изкарани на пазара, защото ножа ще опре в гърлото до степен на оцеляване. Това ще удави пазара на имоти и те ще се продават" на килограм", както се казва. Според някои финансисти, икономисти и анализатори, това време наближава и неминуемо ще дойде. САЩ са в необявен фактически фалит, което ще срине икономиките в цял свят, поради силната им зависимост от американската финансова система на "скачени съдове". Срине ли се тая в САЩ, срива се и в останалият свят.

Имотите продължават да поскъпват с темпа на инфлацията и в това няма нищо нелогично.

Всъщност най-голямата инфлация за този век в България беше 2010-та година, някъде към 15%. Тогава обаче беше и най-големият спад в цените на имотите. Т.е. брокерчета, не се надявайте на инфлация, че ще стане по-зле.

А в Банско за 4-дневен престой в хотел плюс празнична новогодишна вечеря, за семейство с 2 деца - 6 000 лева! Смех!

В момента в света тече нова световна война - COVID-войната.Може да се приеме за Четвърта световна, ако предишната Студена война бъде разглеждана като Трета плюс две световни войни преди това. По време на всяка световна война първото, което се обезценява на макс са парите и недвижимите имоти.Най-сигурното вложение във време на световна война са златото, среброто и други скъпоценни метали.Точно те най-бързо поскъпват по време на война.Цените на имотите обикновено скачат след приключване на войната.Това е положението. И нека разни разбирачи, малоумни брокери и дебилни икономически "експертни" да не коментират неща, които не разбират!

поживьом увидим -както казват руснаците !

При 9 милиона население 1990 г и 95 % от тях имаха жилища .Сега сме 6 милиона и се строят огромни количества жилища ...Интересно за кого !?Подлъгаха се 40 % от хората да инвестират в по 2 или повече имота . Останалите са млади хора с 80 % ипотека ..Купените жилища с пари в брой са 15 % Цените ще падат и ще се появяват изоставени квартали с имоти в градовете ... просто защото няма население ,а скоро и няма да има толкова много работа ...

Лъжи. Обработват матряла. Възползват се, че са организирани, а купувачът не е организиран. Дали не може да се създаде една асоциация на купувачите на недвижими имоти, която да защитава и тези права, за да не се допускат глупости и да може да се препоръчват организирани офанзиви, като например вена рекламна кампания по телевизията: 2021 не купувай имот. Да видим как ше им се вържат лизингите и планчетата на изедниците, като спадне с 60-70 процента търсенето за цяла година. Боклуци.

1500 евро средна цена в Лозенец и Иван Вазов? МУахахаха - гладна реститутка евра сънува! Цените навсякъде в София паднаха и сделките намаляха драстично! Голяма част от хората се прибраха по родните си места, някои си купиха евтини къщи по селата и бачкат онлайн! Междувременно доста блокове ново строителство се завършиха, щото за тях нямаше локдаун. С празни жилища в София е пълно - и евтини и скъпи и още година две и ще си стигнат нормалните цени, които са 500-600 евро на квадрат. Който иска да продава ще се съобразява!

Според мен цените ще продължават да се качват, пандемията стопира новите проекти. На пазара ще намалее респективно и предлагането на новите апартаменти. Вижте и цените в съседните столици на страните от ЕС пък и не само тях. Изобщо ще има плавно и постоянно покачване ние не сме идеално затворена система, външните фактори оказват своето логически закономерно влияние.

За сметка на това поста ти е лишен от всякаква логика.

Поскъпнали (в Лозенец) с 4-7%. Че то сиренето поскъпна с повече.

Ахъм, не спря устрема на купувачите.... Направо го изстреля в небесата....

Всички сме слушали и чели почти легендарните истории за обикновени хора успели да се изтигнат и забогатеят в САЩ.Т.нар. американска мечта(American Dream). Как бедният немски емигрант Леви Щтраус(Levi Strauss) от дюкянче за шиене на работно облекло създал цяла гигантска фирмена империя.Как Хенри Форд създал своята огромна автомобилна компания, случшли сме и за Томас Едисън и т.н. Да, ама не - отдавна вече няма американска мечта, тя просто умря.На нейно място се намърда българската мечта.Прости, неграмотни или полуобразовани цървули станаха тръндафори.Станаха милионери и милиардери.Спекуланти. търгаши, прекупвачи, фирмаджии, "инвеститори" и "предприемачи" държат цените на всичко в България.Това не е никаква пазарна икономика, а жива спекула!Продават ти всевъзможни боклуци и отрови на космическо високи цени! В цял свят включително и в третия свят по Коледа, Великден и по Черните петъци намаляват яко цените, в България точно тогава надуват двойно и тройно цените! Щом обаче има глупаци и малоумници да купуват на тия безбожни цени, значи алчните лакоми търгаши могат още да надуват.

Аз пък познавам българи с шестцифрени банкови сметки. Въпросът е, че те не се интересуват от масовото строителство, освен като инвестиция. Според мен инвестиращите сега в строителство и имоти очакват голяма инфлация поради напечаните нови пари по света. Дали ще се случи предстои да видим.

Точно затова се пускат такива статии - капани. Ако някой клъвне на вашата логика.

Тези дето имат толкова пари не се информират как да ги вложат от сайтове като този.

Нека да си имат и да си ги инвестират където си поискат.Този сай верно е за масовката, а аз съм от масовката и ти говоря за масовката. Но все пак не съм и хептен задръстен. Знам ,например, че българските богаташи си инвестират парите в чужбина. някои дори и карти от наши банки нямат, а само от чужди, за да не им следят службите салдото.

карта от чужбина, ако живееш тук?

70% от депозитите в БГ, без тия на бизнеса са до 1000 лева. Ако прибавим и тези до 10 - 15 хиляди лева, щот това не са огромна сума пари, то процента ще скочи на 80 - 85. 10% са депозитите на чужди лица, повечето от които са гърци прехвърлили депозитите си у нас още при тяхната бамкова криза. Остават едни 5% политици и олигарси, крадци разни придобили милионите си по незаконни, престъпни начини. Именно те държат многото пори, защото са спокойни, че ако нещо се случи, ще си ги изтеглят безпроблемно, както си ги изтеглиха всички политици, прокурори, олигарси и други "наши хора" след кончината на КТБ.

Цените не падат от фиктивни сделки за пране на пари.

Не знам дали някой вярва на легендите за несметните богатства на българите, които имали 80 милиарда в банките, спестени пари. Лично аз нямам такива познати, а обратно - вземат дори бързи кредити,когато се наложи нещо спешно.Един колега плати в Пирогов 3 000 лева за операция на дискова херния и взе бърз кредит на ужасяваща лихва, за да не остане прикован към легло .. Ако пък вие имате толкова пари...ми, честито на печелившите....

те глупаците с легендите ако могат да смятат ще сметнат ,че тези 80 милиарда де факто са по има няма 6 000 евро на човек. С такива пари не можеш да си помислиш дори за нова кола , камо ли за жилище.

Замисли се, защо ти и хората около тебе нямате спестени и 5000 лв. за спешен случай. Първата работа на бедняка е да изхарчи всичко и нищо да не задели.

Към новината