назад

Посланикът на САЩ в Гърция: В България има сили, които не искат интерконекторът да успее

13:52 | 17 септември 2021 108 8477

Коментари 108

Тоз който най вече спъва нещата е гръцкият изпълнител на интерконектора.

Да ги каже кои са, иначе е един от тях!!!!

Те са ясни -Радев, БСП, ДБ, ИБГНИ и червените олигарси!

Да - точно тези, който 11 години НЕ са били във властта. Точно те са.

Посланикът на САЩ в Гърция се спира и на американското присъствие в пристанището Александруполис в Североизточна Гърция. "Видели сте икономическата и психологическата трансформация в резултат на засиленото ни присъствие там. Удовлетворени сме от управлението на пристанището през третата успешна година, главно благодарение на присъствието на американската армия", казва Пайат. АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ … НАЙ-ДОБРИЯ ТЪРГОВЕЦ НА АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ НА БАЛКАНИТЕ

Не е толкова важно дали ще има достатъчно втечнен газ. Важното е да няма директно от ...Русия! .....Оня ,,виетнамски сбърканяк,, -Маккейнката ни го нашика.

туй нещо го копат амен 20 години! Нещем втечнен американдки гъз

ами комунягите, които се обявяват за социална политика и 'милеят за хората' !

Руският газ е много по-лош от американския, защото е по-евтин. И затова представлява опасност за България. (Нали сме съюзници със САЩ, опасностите за тях са и опасности за нас).

Я кажи цените))))

Надявам се, че въпросните сили ще проискат възможно най-скоро. Битовата газ в Гърция е по-евтина, а на бензиностанцията е 80 цента за литър. Гъците са с 770 евра минимална заплата. Останахме си енергиен роб на “освободителите”

Всъшност цената на газа по БГ бензиностанциите е под 1.20 - т.е. под евро 60 цента

Правиш ли разлика между CNG и LPG. Та природната газ или CNG се продава на цена около 1,80лв. за килограм и тя си е пръ-дня под налягане 200бара.

Интерконектор с наши пари за американски газ на 1000 долара? Айде няма нужда!

"през ноември на пристанището ще пристигне най-големият брой самолети и хеликоптери, които САЩ досега са прехвърляли през Александруполис" Ето така американците решават икономически въпроси - рекет, ако не помогне - бой.

Борисов много го иска този конектор! Значи не е той! Радев ще да е и всички дето искат да изчегъртат ГЕРБ.

И аз искам някой да изчегърта ГЕРП, барабар с американските "благодетели".

Иска го нанайси.

А техника от Афганистан разтоварите ли в Александрополус????

Освобождаването от зависимостта от Русия и навлизане в зависимоат от сащ. Йей хитреци йей. Газа по тръби е по "скъп и кофти" от "демократичния" американски газ от кораби. мхм

Че тя Комитова тъкмо прекрати строежите на пътища, явно това е безперспективно за нея, та камоли цял колектор!! Те едни заплати не могат да изплатят...

То да успее, ама дано не успее като интерконектора с тока, че стана тока 3 пъти по скъп отколкото в Германия и Франция...

Ами да попитат хората с властта в България. Вече 5 месеца това са Президента Радев Клишето и служебните му слуги, които той еднолично назначи (може би някой от ДС съветниците му, като Майстора, са му помагали)!!! Та така, вече 5 месеца цялата власт, еднолично е в техни ръце...следователно, ако искатха, можеха да го започнат!! Само за 1 седмица спряха всички инфраструктурни обекти, щеше да е хубаво да започнат поне един

Една подробност - изграждането на конектора се бави вече пета година! ПЕТ ГОДИНИ!

Добре, нали "сменяме" модела ГЕРБ, чудесен начин новите да демонстрират жрлание за модернизация и развитие... Но да не би, желанието им да е само на думи?!?

Тоест след 5 години бавене за пет месеца да наваксат. Аз пак ще питам - защо този дипломат не назове ЕДНО ИМЕ? Защо само недомлъвки излизат от тези американски усти? Кого защитават и кого пазят? И защо?

Мехехе, е поне да го започнат, чак да наваксват - тя бабичката не прави разлика между магистрала и паркинг, ще навакса!!! Обаче не чувам и да се започва...

Кои са тези сили?

В Германия тези сили удържаха победа.

Има такива сили, да - ГЕРБ, ДПС и БСП. Сили, които от много години в интерес на собствения си джоб (чекмедже) обслужват кремълските си господари, държат ни заложници на руските енергийни и политически интереси и спират развитието на България. Но и на тия "сили" им се вижда края.

има, има ИДИОТ!

Световните икономически концерните си имат държава - САЩ. Нейната функция е да осигурява на концерните евтини суровини, евтина работна ръка и пазари чрез политически, икономически и военен натиск. Тази основна функция не зависи от марионетката и нейния антураж, заемаща президентския пост в САЩ. При опит за силно отклонение или несправяне с тази функция, марионетката се отстранява политически, компроматно или в краен случай физически. Това е демокрацията по американски от създаването на тази държава.

А извън България има сили, които ни натискат строим нещо, от което нямаме нужда и да не строим друго, от което се нуждаем...

Излазът ни на Бяло море е в интерес както на БГ така и на САЩ.

Фончо, баби, ай карай си колицата и остави мешерето да мислят, на тебе ич не ти се удава! Интерконекторът е комплекс от компресорни станции, тръби и иприлежаща инфраструктура, предназначен за реверсивен транспорт на природен газ и свързващ газопреносните системи на БГ и Византия! А не е сухопътно (автомобилно или ж.п.) или водно трасе, свързващо транспортните системи. Понял, анадънмо, разбра ли?

Има джедай лющещи ракия

да знаем ги сили те-козяк! те не искат та чак пречат и бойкотират!

го интересува само гардероба на Деса! Дреме му за народа!

Прекопаха цяла България по дължина, загробиха 3 милиарда лева, за има-няма 1 година. А един интерконектор го мотат с години вече. Данък Русия тегне над България, а техните слуги следят той да се плаща редовно и навреме.

Данък руска свиня

Русия има малко лостове за влияние и това е един от тях … една диверсификация ще покаже колко скъпо Русия продава защото ние ше имам възможност да избираме колко и от коя тръба да точим . Какво лошо видяхте в по голямото разнообразия бе чворове … какво ви интересува откъде е газта … нали е важни да плащаме на не надути цени - а в България желаещи да получават комисионки от надути цени бол … те са и слугите на външните интереси

кой ви каза че ще имате право да избирате ?

Кво ги интересува кравалите за нашата тръба . Псевдо еколози не даваха да се прекарва

Защо мистър Пайът не назовава поименно въпросните сили в България? Хайде малко по-смело, мистър! Стига недомлъвки!

Кога руската свиня не е крала - никога.

Американофилите да ми обяснят как шистов газ който сам по себе си е скъп заради добива му, след което е втечнен, натоварен, транспортиран, разтоварен и докаран пак в газообразно състояние ще струва по евтино от този който тече в тръбата. Аман от прост народ.

...смятай колко скъпо ни го дават русите тогава, щом скъпия шистов се сравнява с 'ефтиния' руски!

Не ги разбирам америте, ще ревете за Боко!!!

те вече "реват" за Бойко, защото техният хуманен геноцид загасва. (Нормалният геноцид, е с Zyklon B и крематориуми.)

Г-н Херо Мустафа, ма то Вие краварите, дет' сте минали, дет' сте направили "демокрация" , навсякъде са пропищели от Вас. Навсякъде сте докарали местното население до просешка тояга. Навсякъде сте "приватизирали" природните им богатства. Навсякъде сте изпедеразчили населението.....

С 2 думи, купувайте от нас.

Трета дума не е необходима

Нещо май удариха на камък със СП2 и сега ръчкат нас и гърците.

Америка е загрижена за нас, защото е наша съседка. Тролчета благодарете се че нямаме газ и петрол инак да бяха ни избомбили отдавна

Но ти си обикновена миризлива руска свиня

Абе я си еби майката бе джендър прост.

Той заявява, че през това лято за първи път в пристанището е имало два американски кораба, за първи път е използван железопътен транспорт за целите на прехвърлянето на американски части, за първи път е било извършено и натоварване на танк на кораб. Пайат съобщава пред сайта, че през ноември на пристанището ще пристигне най-големият брой самолети и хеликоптери, които САЩ досега са прехвърляли през Александруполис. - подготовката за война тече с пълна сила, а ние се радваме, че първи ще паднем в боя !!!

Война ти мъти птичия мозък бе. Да няма война е целта. Че единия от съюзниците на НАТО в региона много се заигра с рашка на путин и налита на гърция и кипъл. Обаче мерките на Тръмп дадоха резултат и съседите се кротнапа.

"Анонимен 1", не бой се! Господ българинът няма да допусне взривяването на планетата, като е станало с Фаетон. (Само една атомна бомба, като тази над Хирошима, е достатъчна да взриви "бурето" ЧЕРНО МОРЕ, с натрупана в него мощна енергия способна да разпилее земята на метеорити.)

РАДЛЮЮЮЮЮЮ за тебе говорят, радльооооооо! Само един коментар имам - ПОЧНА СЕ!

Млък ма мършо :)

Ще те чукам в устата миризлива

Дипломати и Херо и Джефри Нека погледнат с 10 диоптъри очила Да видят акциите на Газпром кал летят в космоса те конектори сънуват

Американците са богати, не ги мисли

Ако през ноември 1919 година този американски президент не беше ударил по масата на "мирните преговори" в Ньой - Франция, България нямаше да я има на картата на Балканския полуостров. Сега такива, като Симеон Дянков, СТАЛИНКА Георгиева, хазарите от РФ и евреите от СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС се се изправили срещу Господ българина, въпреки че те пределно ясно знаят за това че Той е НЕ ЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР. Който се запази от COVID 19 и "ваксините" до следващата пролет, ще види крахът на българомразците и българофобите на живо.

Силите са разположени в Банкя и Росенец, що за турския паток се спука от обиколко с жиппката и хеликоптера, а за интерконектора не си мръдна лоения тулуп ?

Този лоен пръст сега ще си го пъха по дупките, преди да си го оближе. И тези избори дето идват да спечели и "вързаното" му магаре да стане президент, ще да накарат Барух Бехар (Бойко Методиев Борисов) да си хапе газо от яд отново.

Най вече има сили,които ни ограбиха с 3.5 милиарда в полза на руснаците и чекмеджето

Ми много ясно, като стане готов ще ни изтръскват да си купуваме скъп американски газ, защото руския е лош, ако да е евтин.

Какъв конструктивен фактор са САЩ в световната политика, че да им обръщаме внимение на посланиците. Като започнем от Афганистан, минем през СП-2 и завършим с опита им да банкрутират военната промишленост на Франция след като измъкнаха сделката за подводниците под носа на франсетата, САЩ доказа, че преследват единствено тяснокорпоративния си интерес. Заради тях няма достатъчно газ в Европа в момента и всички го усещат по цената на тока. Заявили са, че не могат да доставят липсващите количества за ЕС и като цяло континента трябва да се готви за виденова зима. Не виждам изобщо какво има да се обсъжда с тях към момента.

Конектора с какъв газ ще го пълнят?????? С руски?? Който те прави зависим Или с такъв от Америка напълнен отново в Русия но с американски флаг Или с въздух под налягане На газаджиите честито!! 850 $ за 1000куб .м

Основният проблем при интерконекторът с Гърция беше и си остава избраният главен изпълнител. Те не оставиха не измамен подизпълнител и директно нает работник. Това се разчу много бързо и като следствие останаха без работна ръка. Напъприха навсякъде като кокошки, но нямаха нито един участък готов за изпитание който да им бъде платен. Каква е причината за тези им действия не знам, но последствията са видими за всички.

Знаем! Партиите на ЦК на БКП, които извършиха преврата. И които моментално възродиха кремълския монопол в енергетиката - усетихме ценовия шок.

Ама Херо ма! Тя гръцката тръба и тя от Турция идва. Имам чувството че тая Херо утре ще поиска и тировете пътуващи между България и Турция да започнат да минават през Гърция. И после ще се оплаква: "В България има шофьори които не искат да минават заобиколно през Гърция когато пътуват към Истанбул."

В България има политици които чакат дядо Иван да ги сложи пак начело...

Към новината