назад

Приключи строителството на "Северен поток-2"

12:16 | 10 септември 2021 43 2585

Коментари 43

От потоците най облагодетелствани остават Турция и Германия! Останалите ще духат супата.

Украинци и поляци трябва да се сърдят на Иван Костов. Той научи руснаците да строят през морето. Спомнете си Син поток, който го построиха през Черно море защото Костов не даде през България

Заради бонко изтървяхме 120 млн годишно от транспортни такси на Южен поток.

Ама сега ще трябва да се запаси с дълголетие и да почне да тича гол в тундрата за здраве, защото потокът му се изплаща след 80 години

Пък дали ще го пляскат с метлички или нещо друго да оставим на охранителите му

след 80 , направо след 580 години ще се изплати.Абе по цвета на хапчетата ли ви избират такива тролове.

Са ясно основание Европа да се преориентира към други източници, каквито има много и да нарита алчните руски бедняци обратно в Русия да се грабят на воля

поредните мечти на "розовите капачки".Само мечти и анекдоти ви останаха.

Което изцяло я обезсмисля И това ли са мечти

Представяш ли си колко трябва да си прост и зависим да тръгнеш срещу съседка с която освен че имаш търговия и ти дава наготово 3 % от БВП ? Ей това са Украйна. Загубиха Крим, хиляди жертви , по един или друг начин ще загубят Донбас и сега вече не са никакъв фактор за преноса на газ и дори в момента да не загубят всички транзитни такси то те ще намалеят и в даден момент може ид а спрат. И всичко това при положение че 30 % от коренното ти население са руснаци. И за какво? Да са васали на САЩ които ги използват да натискат Русия и след кратко ще ги заебат.

Ти си васал на враговете ни за единия хляб Не те ли е срам, нещастен хлапако

Беден съм като плъх Това е

Украйна не е тръгвала срещу никой, а Руслямска държава я нападна вероломно. Чак тогава тръгнаха да се защитават. Но долните путлерастки копейкаджийски отрепки не спирате да лъжете нагло.

При 1/2, каквото ще е съгласно решението на немския съд, изплащането ще е за 80 години, като срокът на годност на тръбите е много по малък. Ето затова Украйна твърдеше, че проектът няма никаква икономическа стойност за Русия и не носи никакви проходи. Приходите само за фирмите - строители, които са близки до Путин и строят на петорни цени. Големият губещ е руския народ, печели само руската мафия. Губи и Европа, защото дава инструмент за влияние в ръцете на един крадец като руския президент.

Бива бива фалшива информация и опорки ама нямате спирка. Всъщност по дъното на морето строителството е по бързо и по евтино от това по земя , при пълно натоварване се изплаща ако си Газпром за 3-4 години. Ако взимаш само транзитни такси е друга история. Абсолютни глупости се бълват навсякъде. Няма спирка дезинформацията и фалшивите новини,

Значи след като го постройха, това ли е новата опорка бе тъпир? Значи ОМВ, Шел, E.ON, Engie и други енергийно компании инвестирали милиарди в проекта не са си направили сметката и ще дотират Руснаците 80 години!? Къде ви намират такива дебили бе? Ти имаш IQ максимум 50!

Не знаех, че си счетоводител на ШЕЛ, интелигентен тЪпире :)

Операция „Багратион“ e кодовото име на Беларуската стратегическа настъпателна операция, проведена от Червената армия в периода 22 юни – 19 август 1944 г. Това е една от най-големите военни операции в историята на човечеството В огромната празнина, широка около 900 km, получила се след разгрома на група армии „Център“, открило в немската отбрана линия между група армии „Юг“ и група армии „Север“, и навлезлите съветски войски за половин месец достигнали до Източна Прусия – предният пост на Третия райх. Група армии „Север“ се оказала отрязана от всички свързващи я пътища и линии и останала така в т. нар. Курландски Котел до капитулацията на Германия през 1945 г.

Жуков хвърли върху мините и погуби 300 000 руски войници. За да превземе Берлин преди американците. При северен поток Путин хвърли милиарди, за да спечели от строежа, знаейки, че от продажби на газ тръбата се изплаща след 80 години. Това е не грандиозен успех, а пълен провал за Русия!

Тъп ли си или да! Северен поток ще си е избил парите до 3 години, напук на всички тролове! Ти виждаш ли какви са цените на газа? И по-големи ще станат! Разчетен е д асе изплати за 8 години при средна цена на газа 120 евро. Сега е към 550 евро цената !

Операция Багратион се води от Константин Рокосовски, а не от Жуков, та и останалата част от поста ти е също толкова вярна.

Че съгласно немските закони тръбата може да бъде запълнена от Газпром само наполовина. Това прави възможно изплащането и след 80 години. Ако се пълнеше докрай - след 40, но сега след само 80. Ясно е сега какъв икономически гений в Путин и какъв кур заби на жалката Русия. Северен поток две се строеше не за печалба, тъй като такава няма да има и след 100 години, тъй като тогава тръбите ще трябва да се сменят.

Това важи само за северен поток 1 ве трол! Какви 80 години та ударили в кратуната- до 3 години про сегашните цени на газа е изплатена. Да те е яд !

И какво? Значи ОМВ, Шел, E.ON, Engie и други енергийно компании инвестирали милиарди в проекта не са си направили сметката и ще дотират Руснаците 80 години!? Къде ви намират такива дебили бе? Ти имаш IQ максимум 50!

Най сетне се отървахме от омразната руска газ.

е поговорката "Кучетата си лаят , а кервана си върви , върви"

Абе аз чух, че некво много подло жуже така било усукало тръбите, че влизали отзад на укрите, и те като пърдят щели да захранват тръбите.

я пак? Нали табилано- краварските щати се кълняха че няма да има северен поток 2 както и северен поток 1 и кримски мост нямаше да има /казваха че е еанимация и хиперзкувоки ракети нямаха било пак анимация а те са въоръжение отдавна... /, кво стана??? Къде е фондация розови гащички за България да разкаже един виц за Русия , как пада ей сега поне 200 пъти на ден. Ама те така и не узнаха за това. Абе кучетата си лаят кервана си върви.

Трудно се просперира, ако собствените ти съюзници ти пречат за Южен поток, продават ти прескъпо хартиени самолети, натискат те да купуваш всякакво друго въоръжение за огромни суми, както и и втечнен газ, и се месят постоянно в държавната политика. А идва и Китай, те също си имат своите интереси.

Ами тъй наречените съюзници си имат собствени глобалистични интереси и си ги защитават, нищо че са против нашите интереси, в България има марионетно правителство, подхвърлят се трохи и то лобира и изпълнява. Ние сме нация тамагочита, туземци, оставени на милостинята на господарите. Затова и никои не не уважава. Това е положението.

@Щерев, чакай де им спуснат опорките де, ти пък, стой и гледай сеир. Украинците си лаят, газа си върви и България позаобиколи ')

Аз да попитам, защо Южен поток беше лош за европейците и трябваше да мине през Турция, а Северен поток стана двоен?

Щото Путлер не реши от Швеция да обяви Шведски поток

ей го трола-всезнайко опита се нещо да опонира ама пак излезе само една глупост хехе

верно ли , че некво джуже ти е нахендрило вълищарска лопата в задната хралупа и затва грухтиш? ббаахаха

Това са фактите тъпаци. Джуджето от Турция обяви прекратяване на Южен поток и почването на Турски поток. А въпреки много по-голямото забавяне на Северен поток не го прекрати и не обяви примерно Шведски поток

Честито на Украинците....

С две години закъснение, да честитим на "умните" украинци.

И няма нито един коментар на платени козяци?! Не мога да повярвам...

Ами козяците както винаги са се продали евтино и са предадени, сега ронят сълзи. Винаги в един момент истината излиза наяве и настъпва катарзис.

Към новината