назад

Рекордните цени на газа ускоряват пускането на "Северен поток-2"

21:14 | 14 септември 2021 | Редактор: Лилия Чалева 29 6708

Коментари 29

Тези ояли се европейци не знаят какво правят. Предадоха се на гадният недемократичен руски газ. Предадоха ни, а ние тука бяхме застанали непопколебимо като Гюро Михайлов и не дпуснахме южен поток да трови евроатлантическите ценности, а ето на бяхме предадени не от кой и да е а от Германия и Дания.

Всички мозъчно зачервени фенове на Русия са в екстаз от тази новина.

Защо не виждам керван от газовози през атлантика да решават енергийния проблем на Европа???? Нали щяха да ги мачкат ватенките с шисти?!

Защото на азиатските пазари цените са по-високи. Газовозите са там. Нищо лично, просто бизнес...

Газпром продава на гейропа газ с цена 220 евро на кубик. Гейропейските прекупвачи вдигат цената до над 800 евро и акумулират спекулативни печалби. Газпром не желае да продава повече от договорените (по настояване на гейропейците) количества газ и ценатасе вдига! Колкото до т.нар. енергиен пакет 3, това е все едно да си купите автобус и педалите от брюксел (асоциирам го само с брюкселско зеле) да забранят да ползвате повече от половината места!

Няма бе! В Европа никой не бърза. Всякакви опити да се обсъждат причинно-следствени връзки са обречени на неуспех. Ще се зарадват ако са 4 месеца. Подозирам, че ще са повече.

Хайде сега да се наредите на опашка да правите метални на "държавата-бензиностанция" Русия.Щото кофичките с шистов газ от САЩ нещо напоследък тръгнаха към Азия и Африка. ЩО ТАКА БЕ МАРО?

КАТО СЧИТАШ, ЧЕ ГАД-ПРОМ "ВЛАДЕЕ ПОЛОЖЕНИЕТО"! ВЕЧЕ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО - ГЕРМАНИЯ Е ТАЗИ, КОЯТО ТЕПЪРВА ЩЕ ДИКТУВА КАКВО ЩЕ СТАВА - В НЕЯ Е КРАНЧЕТО, А РАЗХОДЕТЕ ДО МОМЕНТА СА ПОВЕЧЕТО ЗА ГАД-ПРОМ И НЯКОЛКО ЧАСТНИ НЕМСКИ ФИРМИ, НО НЕ И ЗА ДЪРЖАВАТА -ГЕРМАНИЯ! АКО БУВКЕРА НА СЛУША ЗАНАПРЕД, КРАНЧЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ВРЪТНАТО И ПУТЯ ДА ОСТАНЕ ГЛАДЕН ЗИМЪСКА, ЩОТО ТОЙ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ БЕЗ ПАРИТЕ НА "ЛИБЕРАСТКИЯ ЕС", ОТ КОЛКОТО ЕС ДА НЕ МОЖЕ БЕЗ ГАЗЧИЦАТА НА МЕЧКАТА. А ЩОМ КРАНЧЕТО Е В БЕРЛИН, ЗНАЧИ КОСВЕНО Е ВЪВ ВАШИНГТОН ! ЗАЩО МИСЛИШ ВСЕ ПАК ЯНКИТЕ ПУСНАХА ПАТОКА ДА СЕ ЗАВРЪШИ...АМИ ЗАЩОТО ТЕПЪРВА ЩЕ ИМАТ КОНТРОЛ НАД ТАЗИ ТОЧКА... ПОСЛИ ТРЕЗВО, А НЕ ЕУФОРИЧНО - БЕНЗОКОЛНКАТА ВЕЧЕ Е ПО-СЛАБА ПОЗИЦИЯ И ЗАНАПРЕД ТЯ ОЩЕ ЩЕ ОТСЛАБВА! ВИНАГИ СТАВА ТАКА, ЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ ПРОДАВАЧЪТ ДА Е ТОЗИ, КОЙТО НЕ МОЖЕ БЕЗ КЛИЕНТА, А НЕ ОБРАТНОТО !

ТОЙ ДА ПОМИСЛИ ТРЕЗВО ... ТИ ПОНЕ СЕ ОПИТАЙ ДА ПОМИСЛИШ . ДО КЪДЕ СТИГНА АМЕРИКАНСКИЯ ГАЗ ?

С ТАЯ "АМЕРИКАНСКА ГАЗ" ... ВЪПРОСА Е, ЧЕ ГАЗТА НА БЛЯДОВЕТЕ - ВЕЧЕ ЩЕ Е ПОД КОНТРОЛА НА ВАШИНГТОН ... КРАНЧЕТО ЩЕ СЕ ДЪРЖИ ОТ БЕРЛИН И ВАШИНГТОН ! А ЗНАЧИ ПУТЯ ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВА "ДА СЛУШКА" ИЛИ ОСТАВА БЕЗ ПАРИЧКИ ... "ДОИГРАЛСЯ БЛЯД", КАКТО СЕ КАЗВА - С НЕГОВИТЕ КАМЪНИ, ПО НЕГОВАТА КРАТУНА! ТОВА НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕШ, МАЙ ! А ГАЗ ДО ГЕРМАНИЯ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ОТВСЯКЪДЕ ... ВЪПРОСЪТ Е, ЧЕ КОНТРОЛЪТ НЯМА ДА Е В МАСКВА!

Абе,наивник,за колко време Гермавия "ще врътне крйнчето" на Русия - за месец,за два за пет???Откъде ке взема газ?От Англия,от Норвегия от Азърбайджан...от шистака САЩ дето закриват сонда след сонда!ГЛУПАВИ ФАНАТИЗИРАНИ НАИВНИЦИ!

ПАТОКА........ У СОРОССИФИЛИСТИЧНИЯТ ТИ РАЗПРАН ПЪРДЯЛНИК ГЛУПАВ РОШШШКОООО.....

Така и не се разбра ,защо Борисов спря "Южен Поток" ,както самият той ,заяви с гордосТ.Но ГЕРБ са специалист по сервилничене и послушание

НА МЕН НЕ МИ ТРЯБВА !

До фащ никой не ще да строи .

Борисов НЕ Е спирал потока. Спряха го при Орешарски. Дойде Маккейн, говориха си 10 минути и го решиха.

ЦЕНАТА НА ГАЗА СКАЧА ЗАРАДИ ИНФЛАЦИЯТА Цената расте не само в Германия, Европа, а още в САЩ и по целият свят. Не може Европейската банка и Федералният резерви да увеличават паричната маса (днес просто увеличават цифрите), за ваксини, стимул-чекове за граждани и бизнеса, за корупционни схеми, а цените на продуктите да остават същите. Инфлацията само за тая година нарасна в САЩ и България с 20%. Покачват се цените по потребителските стоки, на жилищата, на петрола, на тока и прочие. Това е резултата от пари без покритие НИКОЯ ДЪРЖАВА РЕАЛНО НИЩО НЕ ДАВА. Ако ви даде 1, значи вече ви е взела или ще ви вземе 10. Народите по света са безпределно прости, не само българският. Американци, германци са от същият безпределно прост сой. Само че, българите ругаят на масата държавата си, докато американци и германци се самозалъгват с благополучието и…

Еми, ние вече веднъж го ядохме дедовия през 1990-те и знаем, че кризите се правят изкуствено, за да се намалят или направо заличат спестяванията на хората. През 1990-те в целия т.нар. Източен блок беше направено от бъдещите олигарси, чрез изнасяне на цялата продукция за чуждбина. Нормално да доведе до криза, недостиг и в крайна сметка, до инфлация. Сега назапад става с печатане на долари и евро, които благодарение на легализираната корупция, доста услужливо стигат до олигарсите им, докато обикновените граждани тънат в мизерия - засега Европа се държи, но в САЩ положението е доста зле за огромната част от населението им. Корпорациите си държат парите в активи, чиято цена нараства при инфлации. Малко граждани имат възможността и времето да се грижат спестяванията им да са инвестирани, за да са защитени от инфлацията.

Уж криза, пандемия, индустрията не вървяла а газа скача. Скача когато има търсене, нали така пише в дебелите книги? Или някой ни будалка?

Проблемът е в ЕС с техните пакети за диферсификации. Газ е необходим, но не можело да е само руски. А други няма и цената расте. В Русия и Беларус цената е 128 долара за 1 000 куб.м. в ЕС надхвърля 800. В Украйна, Полша и балтийските държавички кански реват. Но те са главните виновници за това положение. И САЩ естествено

Журналистке драга, Уиуия Чауева, на български език Газ и Гъз са в мъжки род, научи граматика малко.

Газпром печели от глупостта на някои европейски политици. Да се подава газ на по-висока цена и по-малко количество е по-добре от газ с ниска цена и голямо количество. От Брюксел така докараха нещата. Освен това Европа не проявява интерес към азерския газ като алтернатива на руския. А американските шисти са направо катастрофа.

Чакайте малко...Газпром си изпълнява всички договори, както с Украина, така и с Европа. Цените се вдигат от европейските компании. Те добре знаят какви лекета са техните политици, които са способни да блокират готов газопровод само защото им трябва антируска истерия в навечерието на цял ред европейски избори. Вече ограничиха (преди още газопроводът да е пуснат) възможностите му наполовина, защото със задна дата решиха, че трябвало видите ли да отговаря на "третия енергопакет". А сега "Кой ми с-ра в гащите?"

$800 за 1000 нормални м3 ! Американците насраха квото можаха, ред е на европейците да почистят насраното. Ще го отнесат както винаги тия които си "вадят хляба" с труд.

Рекордни цени на газа, означава поскъпване на тока, който и без това е прекалено скъп в извратената германия, заради шибаните веи. следват по-високи мита за китай и ..... всичкия този квадратен хуй го яде обикновения потребител.

Проблемът е свързан с ВЕИ, но все пак дължим това на следващите ооколения. Но реалният проблем е свързан с цената на въглеродните емииси. Не могат/не искат да спрат спекулата с тях. Там 3 банки се разбират и цял континент плаща. Цената на тока е винаги била малко под ценста на ток от газ с високо кпд. Но играта е в емисиите, те влачат всичко.

Немците си построиха не един а два Северни потока, а ние дриплювците не можахме и един да сколасаме! Те затова сме дриплювците на ЕВропа!

правят струват и пак сядат на руския...само дето се дърпат привидно.

ХИ ХИ ..... МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.

Към новината