назад

САЩ доказват, че ВЕИ са по-изгодни от въглищните мощности

10:49 | 08 май 2021 | Автор: 3e-news.net 16 1444

Коментари 16

Ами какъв е тогава проблема? Производителите на скъп ток ще фалират и готово - проблема ще се реши автоматически. Закривай напъните по повод климатичните проблеми!

Та кой бяха САЩ ?????? Аха ония дето имаха 800 воени бази по света и на който Китай Им Видя Сметката 2023 няма ги вече глобалните Терористи и светът си живе в Благополучие !!! Цитат от 2030 г

Баш, баш... тамън тая зима го доказаха... Аман от малоумници.

Написани са много думи, а други са пропуснати, за да кажат че в момента в САЩ има свръхпроизводство на ел.енергия и затова могат да съкратят броя на въглищните централи, но "извеждането на оставащите ще изисква създаване на допълнителни диспечеруеми мощности." или с други думи ВЕИ може и да са евтини но и са капризни източници на ел.енергия, затова им трябва старомодна дублираща система, а това в крайна сметка вдига цената за крайния потребител;)

Ми тогава защо американците закупиха ТЕЦовете в Марица Изток? Направили са неизгодна инвестиция?

Преди 20 години, тогава нямаше нито фотоволтаици, нито вятърни централи. Имаше скъпи екзотики с нисък КПД. Защо кретените си мислите че и в САЩ ползват още въглища? Това е доклад основан на положението през 2020-2021 г.

и до 2035 по никакъв начин няма да могат да се откажат от тях.

И като в Тексас за няколко дена завали сняг тока спира, а гражданите замръзват. Няма нищо лошо да има слънчеви панели и перки, но не може да се разчита да са основата на системата. Истината е АЕЦ и надявам се скоро термоядрени централи.

В Тексас се издъни АЕЦ и газовите централи, така че не се напъвай. А и нямаха междусистемни връзки. ВЕИ покриват в Тексас под 15% от енергията.

В Тексас първо спряха перките! После спряха газовите централи, защото връзките им замръзнаха. А има газови централи, защото идиотите преобразуваха въглищните на газ. Ако бяха на въглища нямаше да спрат. Но измислените парникови квоти правят въглищните неконкуретноспособни. така че, точно идиотските възобновяеми източници прецакаха Тексас. Както и Швеция тази зима между другото.

Пак не позна. Замръзнаха им тръби на АЕЦ и газовите централи, защото не са предвидени за такива катаклизми и студове. Перките още на втория-ден си тръгнаха. Има графики на производството и това ясно се вижда. А въглищата се обс;ужва доста по-трудно от газовите централи и газа беше доста по-евтин от въглищата. Това е основната причина за преоборудването. Това не е идиотия, а практичност. Просто такъв студ не е имало от както се помнят.

Дада-то твърди че в Тексас не помнят какво им се случва през 4-5 години, да не споменавам че още през 2008 година Тексас трябваше да си осигури междусистемни връзки с Мексико и съседните му щати, а през 2011 Тексас остана 2 дена без ток заради ОТРИЦАТЕЛНИ темперратури, и тогава стана ясно че Тексас не изпълнява федералните разпореждания... а тази година Тексас за пореден потвърди че са пълни непукисти и нямат никакво оправдание за това че отново останаха без ток.

Пълни безкрайни глупости!

Но за милиарди .

И един мармот завива шоколада в станиол...

ДЕМЕНТА БАЙДЪН ЛИЧНО ЛИ ЩЕ ГО НАПРАВИ ?

Към новината