назад

САЩ и Германия постигнаха пробив по спорния "Северен поток 2"

07:15 | 22 юли 2021 | Редактор: Надежда Христова 112 4977

Коментари 112

Тя не е член на ЕС. Най засегната е Полша,защото губи транзитната такса от Германия.

Изглежда ми, че амерканците искат да купят на безценица Тръбите в Покрайната и притискат Русия за договор поне за още 10 години . Ма, много са се разкахърили да укрите нещо?!

_stankow

Te и сега не струват много, износени са. А пък след 10 г. могат и да ги подарят на американците. Нека извадят милиардите и ги подновят. Ама едва ли.

Сега като тръгне СП2, тръбите през Украйна ще се развалят/ пробият/ ръждясат от земетресение / наводнение / силно слънце и няма да могат да прекарват газ. Форсмажорно обстоятелство. СП2 ще трябва да поеме всичката работа.

Всички знаят,че Путин винаги постига целите, които си поставя. Меркел прояви мъдрост и твърдост и защити СП2 пред Байдън. Путин и Меркел действахаха като един добре смазана механизъм и преодоляха всички препятствия. А Байдън е безсилен

Путин клекна на още 10 години да стои на колене пред Украйна и ще не ще - ще прекарва газта от там както до сега. или пропусна да прочетеш статията и прочете само заглавието.

Казваш че Путин година и половина се подчинява на САЩ и сега добрата Баба Меркел го защитила пред лошия чичко Сам и вече спокойно може да работи. Ако не е така - ЩО ГОДИНА И ПОЛОВИНА НЕ ПОЛОЖИХА И МЕТЪР ТРЪБА? А 95% бяха положени за 8 месеца преди това. Ха отговори на този въпрос.

Хохлите горко плачат. Поляците им пригласят, без да знаят защо. Така си плачат от векове

щото още 10 години ще пренасят газ ли? или пропусна да прочетеш статията?

До и 2024-та. Поживе:м- увидим за следващите.

Газопроводът СП 2 е един общ икономически проект на две суверенни държави - Германия и РФ. Съобразен е с всички международни стандарти. От тук насетне започват спекулациите, гарнирани със санкции от САЩ. Но нищо не може да спре СП 2.САЩ вече не е световен лидер, а Путин винаги постига това, което е решил

Май Тръмп беше неудобният президент за Русия :))) Хохлите и шляхковците никой не ги бръсне за сливи! Щом мадам Фък ЕЮ се е намесила, значи нещата са уредени, "почерпките" са направени и всичко е ОК. :))))

Здраво изиграха еврейското джудже. Задължиха го 10 години да прекарва газ през Украйна, а знаем, че 2030та спират на 90% газта в европа за промишлени нуждизаради скапаните СО2 емисии.

Ти наред ли си? Май не! Нито Русия ще си транзитира газа през Украйна, или ще го прави, но на много по-ниски цени от досегашните, нито употребата на природен газ ще спре заради въглеродния диоксид :))) Пий си хапчетата на село и не се обаждай!

Ще ще ще Ще ще ще На тебе кой ти каза. Амам от ЩЕтковци разбирачи.

Много здраво изиграване, даааа. 10-годишен сигурен контракт за доставка и транзит. Все едно аз да ти дам куфар с пари, и да злобея, че ще ти тежи като го носиш , ха ха

Дали? Де е Илия на кирия когато за 60% от газта плащаш преносни такси и когато на 0 плащаш такива като накрая цената за ЕС трябв да е същата. Аре мислете малко. Щото повече газ няма да прекараш към Европа въпреки че имаш 2 газопровода.

кое е по-добре - да ти преведа 1 000 000 долара или да ти дам в куфар на монети от един цент на стойност 1 000 000 долара на които да платиш 300 000 долара транзитни такси щото ще е няколко тона. По-точно 250 тона.

Окупирана от САЩ Украйна ...Няма право на никакво решение за държавата си! Събират се САЩ и Германия,Решават съдбата и ,..и и Съобщават какво и кога ще и се случи на Украйна ! Зеленски мрънка,плаче ,но на Гетата никой не обръща внимание...те са за да бъдат Използвани ! Бандеровците губят 6 Милиарда годишно от Русия,за транзит на газ.... .. колонизаторите можело да им дадат близалка от 150 милиона за да не реват!!? Същото се случи/случва на България през 30 годишното Слугинство към Запада!

руският проект СП-2 бил геополитически... а американският проект да продават свой втечнен газ в Европа какъв е? "Стани, да седна". Демек САЩ използва политиката, за да си прокарва икономическите си интереси. "Не купувайте евтин руски газ, а нашия скъп, защото е от "страната на свободата", демек - демократичен". това се нарича нелоялна конкуренция!

Нещо не си спомням, къде ли беше кранчето за газта....да не би да е в САЩ?

ПИПО

Освен това те се договорили Украйна да подпише с Русия :) По добре да се разберат с Русия, че без нея с тази договорка може да си избършат задниците.

ами точно затова Меркел е звънила на Путин. Те големите се разбират сами, а клоунът в Киев само може да подпише...

Газта е все руска, дали ще мине през Украйна или директно е проблема. Ако се плащат комисионни на Украйна, значи Европа не е заплашена, ако газта отива директно в Германия - голям проблем. Нещо американската логика хич я няма. Причините са други, но не ни ги казват, по-скоро ще ползват Украйна да спира газта и да изнудват Германия когато си пожелаят. Украйна е пленена държава, както и всички останали от триморието.

газ - газЪТ, тъпако!

Хайде малко по-спокойно. За една правописна грешка в Белене ще ме пратиш. Би било хубаво да се изкажеш по темата, ако имаш мнение. Тук не е литературен клуб и грешки се допускат волно и неволно. Лесно е да се обижда с повод и без повод. Хубав ден!

Причината е, че хохлите подариха половината от газопреноса на малкото байдънче и сега половината от транзитните такси ги прибира на тати-президент синчето. Така се опитаха с парите на останлите газополучатели да си защитят поне половината от прихода. Умно! Поляцитеп като особено умни, решиха, че САЩ ще ги пазят от Паток-а заради антируската им риторика, пък и след като Украйна си защити така интересите, газът няма къде - ще мине през тях. Но сбъркаха. Немците може танковете си под Москва да оставят, но магарето си в калта - никога. Те като практичен народ са сметнали, че ще им е по-изгодно да осигурят малкто байдънче с бело и курви доживот (екологични проекти) и да спрат да плащат на хохлите и шляхтичите. А ние като още по-умни от поляците, сега ще плащаме за руския газ ту на украинците, молдовците и ръмънците, ту на турците. Що? Щото когато трима треторазредни сенатори дойдоха при Орешарски, той се напика от страх.

Ура, разбраха се - за Украина перки и соларки. И за десерт - водород, ултра-зелен.

"Договорено е също Киев да подкрепи продължаване с още десет години на споразумението си с Русия за транзита на газ, което изтича през 2024 г." А Русия питахте ли я? Помежду другото, сегашният договор (до 2024) предвижда драстично намаляване на транзита още тази година.

не. задължиха го и той клекна на Байдън и Меркел само и само да има пАток. "Договор по транзиту газа: трубы соприкосновения России и Украины Россия и Украина после долгих переговоров достигли принципиального соглашения по транзиту газа. Детали сделки объявят позднее. Сергей Елкин об успешном завершении многомесячной саги."

Умря от смях. След всички пресмятания и конвулсии на американци, европейци и всякакви други гейци Русия финишира с два готови проекта от север и от юг. Ние пак нещо закачихме въпреки вродената тъпота на управляващите ни . Макар ,че можеше да минава всичко директно през нас. Но Полша и Украйна определено ще пасат трева съвсем скоро

Полша и Украйна минават на втечнен газ.Поляците напредват с терминалите.

Втечненият газ пада от небето даром - подлагаш шепите и пълниш джобовете.

явно не си прочел статията.

Американците да не се допускат до Европа.

Спасиба госпожа Меркел, спасиба гусин Байдън, че ни позволихте потока. Явно година и половина молитвите ни сте ги чули. Без колене останахме. Не 10, а 20 години ще пренасяме газ през Украйна. Спадиба, спасиба. Аре момчета, шефа разреши. Почвайте пак да строите.

какво става с връзката с Гърция това е важно

на кой му е важно?

Нал уж ша намаляме емисиите от изкопаеми горива ва еййййй,ко стана ??? :)))))

Да де ... т.е. клекнахте ... добре е, че ЕС показва, че може да е независима. Ако Байдън беше отпреди месец начело на САЩ, да кажем, че е остър завой, но след толкова време ... просто разбраха, че няма какво да направят и подвиха опашка. Както в Афганистан. Хубаво е всеки да си знае гьола!

Нормално. След като Русия клекна на САЩ, за още 10 години газ през Украйна... А после знаем какво чака газта в ЕС.

не псуват тръбата на агресора.Взимаха няколко млрд.д.на година. Ние българите сме 10 пъти по прости. Ритнахме Син поток в Трабзон. Южен поток в Турция.Таксата от него на година беше 600 млн.д. Мръсните русофоби да плащат пропуснатите ползи.

Хабер си нямаш колко са транзитните такси. Ти ги изкара по-скъпи от газта бе.

Путин им го вкара с 200

По-скоро Шаломов си го вкара с 300 и клекна на Украйна.

нарича Русия агресор ,но иска да папка комисионни Така Бг даде на македонците 500 танка,безплатно да возят гориво от Бургас я те би наричат фашистки окупатори и татари Не се питат откъде идва името на Куманово. Боклуци

За Украйна и Полша това е въпрос на изпуснати пари. А Байдън можеше да предложи държавна на САЩ подкрепа на Украйна, ако синчето му ограби още някой милион долара от тях, както когато бе вице. ;) После ще говорят за корупция.

Какво изпуска Украйна. Ти статията прочете ли?

Хер Мюллер скоро ще питат американците, дали могат да си построят басейн в двора. Страхотно доказателство колко незавизима е Германия, че да иска разрешение за собствената си енергийна политика. Но най-интересното е, че Германия плаща на Русия да си прави оръжията и да заплашва Украина и едновременно плаща и на Украина и на САЩ да я “защитават“. Просто пълна комения. Немците са завършени идиоти.

Ако на Полша, Балтийските джуджета и Украйна не им харесва Русия, да се изселят в Африка Реч във Филаделфив

Простичко казано, немците са обещали на американците въздух под налягане. Останалото са приказки, с които позволяват на Байдън поне до някъде официално да запази лицето на САЩ. Нещо като славното ни "изтегляне" от Афганистан, след като "победихме" талибаните и "успешно въведохме" демокрацията там...

НЕ мога да ги разбера тези украинци. Толкова да мразят мракобесната Русия, а хленчат за руския газ. Русия им прави услуга - спира да използва неприкосновната украинска газова инфраструктура, а украинците пак са недоволни. И поляците - същата работа. Абе, хора, радвайте се, че няма да имате нищо общо с Русия! Оставете Германия да се мъчи с тоя руски газ!

Да бе, и аз отдавна че чудя тая работа ! Укрите не щат нищо руско, даже стена с Русия щяха да строят, пък все напират да транзитират !

Не да транзитират а да ...... КРАДАТ ОТ ТРАНЗИТА - ДИРЕКТНО!!!

САЩ и Германия с чужда пита помен правят :)

Куив и Варшава ще продьлжат да " противодействат" . Пуснахме си бесни кучета да лаят. Ако дразниш мечка рано или кьсно ще си го получиш.

Май не е така както пишете в статията ! Разрешили са САЩ и ДД на САЩ и Лично Виктория Нюман да се дострои Тръбопровода СП-2 , Въпреки решението на Газпром да прекрати преминаване на Газ през Украйна през 2024 година ! Така че УРА и напразно Тиквеното Правителство с Джипко прекара тръбопровод Балкански поток без кранче за България !

Schilo

Бе не е точно така, ама... Оставят им на украинците в обем на около 30% от досегашния. Това го договориха преди около 3 години. Така че, има работа и за ТП

Schilo

Май целият проблем ще се окаже в това, кой да храни Украйна. Макар, че 150 млн.не могат да заменят 10 млд.,но извиха ръцете на Меркел за това.

SirBob

Май да. В крайна сметка американските евреи за пореден път "извадиха кестените от огъня с чужди ръце", прехвърляйки сметката за плащане към Германия. Така както са използвали райха за офанзива към Русия през 1941 г., но това е друга тема.

Тъййй, значи сега Германия ще дава пари за енергийни проекти в Украйна, за да копменсира намалянето на транзитните такси, а ние като се отказахме от Южен поток, какво?! НИЩО!!! Нищо не издействаха нашите фатмаци, за да клекнат. Друг е въпроса, че САЩ от къде на къде ще изнудват Германия? Като им е толкова мила Украйна, да им внасят втечнен газ безплатно или да ги компенсират от техния джоб.

На НИЕ а политиците отказаха нашият поток, а тръбите бяха във Варна...

Време е да започне строителството на СП 3!Водород за Германия...

Че какви са Байдън и Зеленски, че да решават съдбата на Сев поток 2

Как какви, "Педераси Сър, такива са".

САЩ какво точно постигат с този поток като са от другата страна на планетата. Нещастници!

Която иска да ни унищожи, глупако

Ти не се ли пазиш сам бе ?? Ние ли да те пазим ?? Ние искаме укрите да са свободни от руската газ !

Как ще те унищожат бе алоооооо ? Арматата не пали, самолетите са анимация. Ти си много страхлив бе, да нямаш мания за преследване ?? !

Дето смятате Украинците за балъци, май ние сме по големи от тях. Хората се борят за транзитните такси а ние продадохме Южен поток на немците и на турците. Едните имат Северен 2 и Турски а ние с пръст в гъз. В затвора Тиквата дето дори се похвали че е загробил 3 енергиини проекта. А големият х.. тепърва се задава. Зелените от Брюксел и Еврото ще ни затрият тотално.

А нашия Южен поток го спряха! Те затова Германия е най - богатата а ние сме дриплювците на Европа!

Русия ще получава пари, а наште оръфляци ще бъркат по кофите и ще ги е яд че са голи като пушка. А можеше и ние да взимаме транзитни такси от Южен поток. А ся бъркайте по кофите, като изпуснахте транзитните такси.

Ние не обичаме такси за пренос .Обичаме черни патки..

Швабите са практичен народ и си гледат интереса. За разлика от нас, мижавите дупедавци. хе-хе

си гледат интереса (като всички нормални държави), ами имат и "топки" да го отстояват, понеже са силни икономически и политически. А ние, за съжаление, сме толкова зле, че няма как да си ги мерим с когото и да е. Нямаме и Орбан та поне малко да се подървим на света.

И настана полско-укропитетски вой и квичене...

Велика е Русия.....

Аз съм пикоч Тодор

Ти си селтак миризлив.

Най са забавни дебилите дето квичат срещу СП дето загробвал Европа, ама се иначе Русия трябвало да пълни украинските тръби

Дебил ли си, та не схващаш

Нас не ни интерсува какво правят руснаците с парите си, а да имаме газ за да се топлим !

Въшко И ще се стоплиш :)

Ние се топлим с руска газ, пък ти си стой на студено, и се намъквай в квито си искаш одеала.

От цялата работа се разбира, че ревем за украйна, щото нямало да получава транзитни такси?! Е, и?! Ами няма да получава. какъв е проблемът? Че някой и е длъжен на украйна да и гарантира такси от транзита ли? Що за наглост е на съседите да се бъркат в договорните отношения между Германия и Русия... ? САЩ, Киев и Варшава били против?! Мола?!

Простак

Ние си искаме руската газ за да се топлим, а Русия да се занимава с мафията си, ако я има.

За кого е "спорен" ?

Дава още живот на руските вагабонти

Тролски брътвежи.

Тогава що толкоз плачкат пред камерите за Украйна бе ? Ми САЩ да им носят евтин, безплатен LNG бе! Договорено е също Киев да подкрепи продължаване с още десет години на споразумението си с Русия за транзита на газ, което изтича през 2024 г. Те ще работят и за намаляване на зависимостта на Украйна от руски газ и от приходите от транзита.

Незабавно довършване на СП2, за да се освободят укрите от окупационната и заробваща руска газ!

Ще стигнат ли за да събереш мама от магистралата, та да спрете най накрая майка си син да проституирате Кажи бе, помиярче

А вие мислите ли за укрите като наши партньори, и как да им помогнем да се отърват от руската газ ? Те нали не искат нищо руско !

Президент США Джо Байден заявил, что остановить завершение строительства трубопровода "Северный поток — 2" невозможно. Слова американского лидера цитирует пресс-пул Белого дома. Накануне стало известно, что Берлин и Вашингтон заключили соглашение по "Северному потоку — 2". Как сообщила замгоссекретаря США Виктория Нуланд, Германия обязалась добиваться санкций ЕС против Москвы, если Россия будет использовать экспорт энергоресурсов как оружие против европейских государств.

Към новината