назад

Скоро отрицателна лихва за суми от 40 000 лв нагоре в банка

11:32 | 07 октомври 2021 | Автор: Стефан Кунчев 120 33970

Коментари 120

Принос в световната икономика - при свръх-инфлация - отрицателни лихви !

Ха ха, честито, аз затова си прибрах парите от банките.

Затова ли държавата задължи да няма кеш разплащания над 5000лв? Аз кредитни милионери нямам намерение да издържам!

На тоя да не са му платили да фалира някои банки.Еба си банкера,така говори ли се бре пич.

При това положение, първото нещо,което може да си помисли човек с голяма сума в банката, е да я изтегли цялата и да я заключи в сейф в къщи.

да си направи 10 и повече сметки с по-малки суми....

Големите САЩ, Китай, ЕЦБ печатат пари като побъркани и финансират дупките в бюджетите си. Най печеливши са тези трите защото топят дълговете си и всичко това за сметка на спестовния и работлив човек..

"Талантът" Хърсев, обаче, пропуска да ви спомене нещо важно. За да прибягнат до поредната глупост (като отрицателни лихвени проценти), значи трябва нещо да ги притиска яко. Ако всичко е наред с кредитите и те са достатъчно стабилни и банката няма опасност да се набълбука пак като при бума 2008-ма, тогава ни най-малко щяха да търсят поредните хватки да издояват средства от клиентите си. Другото, което веднага ще се очертае, че банки с проблем с нужда от парична наличност и ликвиднсот веднага ще дръпнат към тях парите. Защото на теб ти е все едно дали ще имаш лихва 0.1% или 0.15%, ама ако е отрицателна - веднага правиш разликата дали ще ти вземат този месец 20 или 30 лв. На мига. Щом ти бъркат в джоба почва преселението на средствата между банките. Стигнат ли дотам банките да сложат отрицателни лихви, ще настане истинската битка между тях. Бъркат ли ти в джоба с проценти от парите ти, веднага се почва с великото преселение на сметките.

Пари има пуснати, но и кеша ще свърши ако го тегли народа.

Бурканбанк нито взема нито дава лихви! Напред към сияйното бъдеще! Мухахахахахахахахахаха!

"Капитализмът приключва, когато се рзахвърчат колелцата на печатницата."

Мамка ви банкерска, всички беди от вас тръгват. На запад отдавна са отрицателни лихвите и не само това и банки няма, Повечето ги затвориха а другите ги превърнаха в телефонни кабини да говориш с някой от Филипините. Няма ли една българка партия да им се опъне накрая и да създаде една държавна банка, където хората да си държат парите без такси комисионни и отрицателни лихви. Поне за държавните пари като пенсии и държавни служители такси и данъци. А ма не всички са купени и им слугуват до следващия крах който ни готвят.

Опцийте са ясни: 1. Недвижими имоти - стабилна цена, в дългосрочен план - нарастваща. Обаче ще плащаш данъци. 2. Крипто - нестабилна цена, но в дългосрочен план е покачваща се. Такси има единствено при трансфери. Основен плюс е че парите са си твои и не зависиш от това в коя държава живееш (стига да не е Китай). Те винаги са си там, в мрежата. Минуса е, че решиш ли да ги обръщаш обратно в Евро, навлизаш отново в територията на банките - вампири. 3. Злато - стабилна цена, покачваща се. Минуса е, че ще го държиш у вас 4. Инвестиция в бизнес - божа работа 5. Инвестиция в акции - божа работа 6. Буркан Банк - крадци 7. Отдаваш си парите под наем през P2P платформи срещу комисионна - твърде ново е за да може да се каже какво ще стане.

Не смятам, че недвижимите имоти са стабилна цена. Инвестиция в имот в България няма. Погледни с наемите какво става. Паниката ще накара много хора да си сложат парите в имот. Но ще си седи празен. Няма как да дойдат толкова много хора да ги наемат. Няма откъде просто. Освен това демографски се свихме миналата година с 1%, а тази ще е с още малко отгоре.

градските педали искат да фалират всички банки с мажоритани собственици българи за да ни дерат като последните останали хора на планетата!

Първо става въпрос за суми над 400 000 лева, а не 40 000 и вече действа и БГ банките. Второ плашенето на маймуните е стар български спорт. Трето най-лесно се ловят риби в мътна вода, а на Хърсев му плащат да ви мъти главите. Тогава сте най-лесни. Както казва един от пишещите "чорбаджиите" ще си наемат хора да им пазят парите. Това са върховни глупости - защото преди всичко тези "чорбаджии - изедници" са му работодатели и имат някакъв бизнес от който се плащат заплати и т.н. Без банкова система това ще секне моментално. Главната причина за отрицателните лихви е че ФЕД и ЕЦБ напечатаха огромна купчина пари / по-точно хартийки/, които сега никои не ги иска да ви ги пази. На всичкото отгоре световната икономика спря заради глупотевината Корона вирус и се при рестарта ще бъдат преразпределени огромни средства. Естествено най-много ще страдат тези най-отдолу на пирамидата. Но това не е ново.

Готвят теслата и за суми над 40 000 , не само над 400 000 както е в момента. Скоро. След месец два отрицателни лихви ще има и за суми между 40к и 400к.

В допълнение напечатаните пари в БГ са 6 милиарда, а спестяванията са към 56 милиарда. Та от къде 56 милиарда за БУРКАН - Банк , да попитам много знаещите?

ги дипля в БурканБанк та ще ми вземат 0.5% от голия :)))

И дотам ще стигнат! Ако не могат да вземат, ще вкарват - оборотът да върви!

Влоговете са достигнали рекордни стойности. Целта е да ви ги оберат. Изтеглете си парите , или участвайте в П2П мрежи за раздаване на кредити с тях. банките като видят намаляване на влоговете ще вдигнат лихвите. В момента Раздават кредити на 6%, а за депозитите - отрицателна лихва! Отделно прибират от такси.

Вижте...натрупаха се пари по света и няма как всички да имат, защото няма за всички..по опитните знаят какво имам в предвид. От много време обикновеният човек няма в какво да инвестира..лихви, бондове и други неща които бяха стандард преди 2008, сега вече нищо не дават..даже обратното. От друга страна хората пестят и им се събират. Но пък нямат лесен и директнер начин в какво да инвестират със сигурна надинфлационна възвращаемост. Общо взето пазарите (не финансовите) са наситени с продукти и услуги..особено такива които са по прости за разбиране и изпълнение. За това обикновените хора виждат само едно..недвижимост. Има и други варианти но те са сложни и комплексни за разбиране и изпълнение а и често рисковани. За съжаление минахме времето когато ако имаше пари, лесно можеше да живееш от тях. Сега възможности за лесно разбираеми инвестиции с добра възвращаемост почти няма, и като резултат всеки си държи парите в банката. А там..работа не вършат освен да дават спокойствие на вложителите. За това падарите са решили да погнат стадото, с ясното разбиране че много от овцете ще паднат в пропаста или ще бъдат изядени от вълците. Няма полезен ход или съвет :-( Всеки ще трябва сам за себе си да мисли а тези които не искат, са обречени да си изгубят парите като слушат разни шарлатани и "анализатори". Управляването на пари или поне елемнтарно разбиране за инвестиране, трябва да се учи още от 1-ви клас! Но боли глава и гъз от търсене и мислене...

Щом банките не искат парите ми, няма да ги получат. Аз няма да ги държа там и да плащам такса "съхранение", а банките да ги ползват и печелят от тях като ги дават срещу лихва.

След като банките непрекъснато вдигат всевъзможните такси за да ограбват вложителите, това ще е края на банките, парите ще бъдат изтеглени и сложени в Бурканбанк.

Бурканбанк е за дребните мишки, но не забравяй че има и Апашбанк. Така или иначе болшинството дребни мишки ще си изхарчат парите в магазина, а оттам пак ще отидат в банковата система. Само че чорбаджията ти, дето ти плаща заплатата трудно ще мине на Бурканбанк. Ще му трябват бронирани коли, охрана, сигурно място за съхранение, пък и банката ще му направи един куп въртели. И най-накрая, разберете го бе хора, то няма толкова банкноти по номинал, колкото са депозитите и няма даже как да напечатаме, защото сме във валутен борд.

Абе то се видя че фиатните пари са въздух, ама и биткойна е същото. Предлагам новата валута да се нарича квадратен метър. Като свършат метрите ще минем на квадратен сантиметър, милиметър, микрометър, нанометър, пикометър, фемтометър. Същото като биткойна, но поне с реални площи. Територията на държавата и на Земята е фиксирана. И ако питате за какви точно квадратни метри става въпрос, дали в София или на село, то става въпрос за идеални части. Щом този термин се използва в нотариалната практика, не виждам защо да не разширим употребата му.

Реално се чупи цялата система- демонтира се капитализма. В този случай всеки ще изтегли спестяваната и ще ги съхранява вкъщи, особено свръх богатите, имат си охрана... Няма да съхраняват хартийки а монетарно злато, последствие и банките ще рухнат.

Спокойно, то и злато няма толкова, колкото банките казват, че държат в трезорите си.

Който вземе за 2000 лева тройнаунция взел,от нова година може да трябват 5000 лв. Просто всички виртуални балони, без покритие рухват, реалните неща поскъпват, за дребни хора е най удачно това, малко скъпо, не гние и можеш да го продадеш, за едри бизнесмени може да купят голямо количество калай, алуминий, мед, калашници, после по специален начин се продава...

трябва да има и такса за да ти кажат "добър ден" като влезеш в офиса - 1 лв.

азе затова как кацне нещо в картата отивам и тегля колкото е възможно най-много. не стига че работят с мойте пари и не ми дават бонус ами и като отида да им дам МОИ пари ми взимат че съм им дал. ПОБРЪКАНА РАБОТА! КЕШ = СВОБОДА!!

А честито ви бългаски спестители. Егати перверзията - да ви събират десятък заради привилегията да ви прибират парите в техните банки. Аз лично си държа спестяванията със добра положителна лихва в интернационална банка, базирана в офшорна зона. Така че е ясно на кого му пречат офшорите, които са и законни и необходими.

Тази банкова политика не е от Вчера.В германия така тези,които спестяваха за пенсия и се лишаваха загубиха милиарди. Така е в соца и социализъма.Едни пестят други обират на готово каймака.

Има решение но няма желание! Да се стимулират вируалните банки - без офиси, които почти нямат разходи за офиси и персонал. Те хем ще дават лихва по депозити, хем трансферите през техните сметки и онлайн/мобилно банкиране са пъти по евтини от крадливите банки които оперират в момента особено в БГ!

Хърсев, промотъре на алчни зад..ци. Какви грижи полага банката за суми между 40 000 и 200 000 бре пич? Що не обясниш как се грижи банката за суми над 200 000? Каква е отговорността на банката? За какви суми става въпрос? Я сега изпиши на всяка една търговска банка колко са спестяванията на граждани и фирми (за банката това е кредит) и отсреща запиши колко е раздала банката като кредити на физически и юридически лица (за банката това е дебит) - май двете цифри са толкова близко, че започваш да се чудиш защо банката всячески се стреми отпуснатите кредити като обща сума да са максимално близо като обща сума до тази на влоговете разплащателни и спестовни на гражданите и фирмите! Хърсев защо не споделиш, че собствениците на банката, чрез избраните от тях банкери не участват със свой финансов ресурс в раздаването на кредити на физически и юридически лица, а използват натрупания финансов ресурс във влоговете на същите. Единственото което е собственост на собствениците на банката са сградите и оная сума депозирана в БНБ като гаранция срещу фалит за обезщетение на загубилите парите си и то до 200 000. Май скоро ще се палят и бомбят банки заедно с банкерите, натам отиват нещата шибани алчници.

Абсолютно вярно, тоя дори не е толкова тъп за да казва такива глупости и явно му плащат да манипулира простолюдието! Хората ще палят банки и ще си редят парите в буркани заради тия изроди :)

И това ще го преживеем. И инфлация, и такси, и фалити. Важното е каузата. Тези хора не мислят за пари, а единствено как да запазят живота и здравето ни. Хвала, че има такива човеци!

сарказъмче, а?

хората инвестират в биткойни! Не им се сърдете... Там такива издевателства няма!

Илън си взе куче от породата шиба ину. Това не е инвестиционен съвет.

Тези от какво ли не взимат пари. Август месец за пореден път си смених картата, като подписах 12 листа с дребен шрифт. Вчера отивам да тегля и хоп 30 лева няма. Влязох в клона на банката за информация. Оказа се, че от миналата година имат такса застраховка на дебитна карта,която си взимат. Сега чакам заплата и я спирам, да го духате банкииии.

Този филм го играх в ОББ преди 6-7 години. Застраховката на картата е допълнителен продукт, по желание, но ти го представят като едва ли не задължителен. Ако мине. Е, понякога НЕ минава.

Последното, с което ме шокираха миналия месец бе "Такса при обмяна на валута" - един път печелят от валутния курс, втори път ит налагат 0.3% таксичка върху цялата сума. Няма такава наглост! Затова - закриване на сметки и ориентиране към финтех.

За малките суми кеш валута таксата е фиксирана. Имах 6 изостанали долара и попитах колко е таксата-казаха ми 4 или 5 лв. Не си спомням точно. Отидох на едно обменно бюро и си реших проблема без такса.

Или въвеждане на ислямските финанси.

"ненормален процес" в световен мащаб, който е обратен на идеята на капитализма да се печели от капитал. Не е нормално за капитализъм. Процес обратен на капитализъм. Но ще го наричаме "капитализъм". Логика не търсете в нищо от нещата които казваме или правим.

Както вече се нарича е Глобален Болшевизъм, който се ръководи от същите мошета, както беше със създаването на СССР

Ще дойде време и за национализация.

На босия цървулите и сертификата за ваксината ще ми национализират като дойде това време.

Едно време по филмите даваха фразата "парите или живота?". В днешно време елита иска право над твоето тяло. Ако те вече са ти взели правата над тялото, какво значение има че ще ти вземат парите? Все пак рационалните хора биха предпочели да изгубят парите пред живота и да запазят правата над телата си пред правата над парите си.

За съжаление , недвижимите имоти остават едно от малкото , що-годе сигурни убежища в условия на глобална криза . На фона на повсеместните ежедневни поскъпвания на абсолютно всичко , се очакват рекордни цени и на жилищата . Предстоят трудни времена !

При 2500 еврака квадрата и реални 50 при купени 70 квадрата требе си луд да си навреш кинтите в имот.

За съжаление , недвижимите имоти остават едно от малкото , що-годе сигурни убежища в условия на глобална криза . На фона на повсеместните ежедневни поскъпвания на абсолютно всичко , се очакват рекордни цени и на жилищата . Предстоят трудни времена !

Познай от три пъти, кои данъци ще вдигнат първо, като не стигнат парите от бюджета за заплати на депутати и полицаи?

Kak може да давате мнението на този псевдо експерт и да учи децата в УНСС? Как родителите го обосновават това пре себе си да пратят децата си да ги учи този? Лари Самърс не е в политиката поне 10г.

Трябва да има следните правила: 0 такса при изтегляне на пари от банка. Ако човек е недоволен от нея, да не го ограбват по свое усмотрение с колко. Другите такси ако са процентни, за сумата за която става дума да са максимум лихвата която те дават на клиента за примерно 2 месеца. В момента от банките извършват престъплението грабеж! Взимане на пари от човека, каквито те си решат. Утре може да решат 99% от сумата. Като хората със сметки, примерно от преди години, дори не са знаели, какво ще измислят в последствие и са изменили началните условия, и все едно нарушават преден договор от банките.

Търговските банки имат лиценз да създават нови пари, които не се отпечатват - това са т.нар кредити, които не ви дават в брой, а като депозит в съответната банка. Валутният борд не покрива тези депозити, а само отпечатаните банкноти от БНБ. Никоя друга банка няма право да печата банкноти. Ха осведомоте се колко пари има отпечатани в България и какъв е размерът на депозитите. За да не се създават безконтролно лавина от пари, банката рискува собствен капитал и трябва да поддържа определено количество резерви, за да може да се разплати с други банки. Нали ежедневно се извършват плащания от една сметка към друга, следователно и от една банка към друга, понеже депозантите са в различни банки. Депозитите са им нужни само за да не светнат на червено в тази обмяна. Ако това се случи, те могат да заемат пари от централната банка или от друга търговска банка. В момента говорим не за това една банка да раздаде опасно количество кредити, а за ситуация в която всички банки са раздали толкова много кредити, че те са равномерно разпределени като депозити по банките и няма опасност никоя банка да не може да се разплати с някоя друга. Напротив, от централната банка ги наказват за поддържане на свръхрезерви, а резервите са всъщност вашите дългове.

Както казва експертът, това е вече факт от месеци в Еврозоанта. Аз живея в нея и моето решение беше да преместя спестяванията, котио надхвърят тукашния лимит в сметка на онлайн банак (Lloyds) с 0,5 положителна лихва.

3 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ СЪС ПО 2-3 ЖИЛИЩА ЩЕ ТЕГЛЯТ СПЕСТВАНИЯТА СИ ДА СИ КУПЯТ ЖИЛИ И ОФИСИ ОТ ТИЯ СТРОИЛИ СЪС ТЕХНИТЕ 100 МИЛИАРДА ДЕПОЗИТИ??????? ЗА БЪДЕЩЕТО СИ...ПРИМЕРНО АКО ПОЖИВЕЯТ ОЩЕ 2-3 ГОДИНИ....КРАЙ БЕ СВИНЕ...ДОКАРАХТЕ НИ ДО ДЪНОТО БЕЗВЪЗВРАТНО....ЩЕ КРАДЕТЕ...ЩЕ СТРОИТЕ...ЩЕ НАДУВАТЕ БАЛОНА ОЩЕ НА ИМОТИТЕ...А МЛАДИ ХОРА КОИТО РАБОТЯТ ОТКЪДЕ?????

Чифутска му работа. Хем ти ползват парите. Хем си плащаш като поп разни му там такси за обслужване, и за това че някаква си изрисувана мадама натиснала две копчета със седем сантиметров маникюр. На това отгоре ще трябва да плащаш за това, че на хард диска на нянакъв си комютър стои твоето име и срещу него определено число. Какво пазят в банките? Пари ли? Злато ли? Или само някакви си виртуални цифрички? По скоро третото. И всичко това се прави за да могат чифутите зад океана да си изчистят дълговете.

Тука па някви голтаци с по две реипотеки се заканват да си изтеглят влоговете, та да стреснат банките хе хе. Балъци, вие ако имахте акъл да спечелите пари, намаше да имате депозити в банки, освен за текущи разходи.

Личен съвет към всички. Ако сте си спечелили парите с труд, внимавайте. Цялата тази истерия с инфлации има за цел да обърка хората. Дръжте си парите, защото ще ви трябват в един момент. Не се хващайте да теглите и да купувате на макса. Всичко е надценено. ..Зимата ще е трудна, но още от януари ще започнат да падат и суровините и цените. От всичко има и то по много.

Най-разумният съвет. Тази истерия по отрицателните лихви не е случайна.

Имало и мислещи хора! Когато статодо започне да блее в един тон, работата е ясна :)

Аз пък си мисля, че каза голяма глупост.

Това с тока,газта,лихви,банки,епидемия всичко е един грабеж.Въпросът е как хората ще повярват,че това трябва да бъде така и е нормално???И идва ред за размисли за ВАКСИНИТЕ КОВИД......

и в Бурканбанк? Не вярвам...

За да има инвестиции, трябва да има и спестявания. В една икономика размера на инвестициите е равен на размера на спестяванията + външни инвестиции (спестители отвън). И да си изхарча парите, те стават спестяване на друг. ...Това е ненормална работа с тези отрицателни лихви. Това е допълнителен данък. Първо ти взимат данъци, после чрез инфлация, сега и директно върху спестените пари. Ами направо да ги взимат всичките. ...Не зная дали тов с отрицателните лихви в България е добра идея, защото веднага се сещам за една банка, която ако почнат хората да си вадят парите и може да стане проблемна...И спестителите са прецакани и тези на кредит...

Който не помни 90те,е обречен да ги повтори!

Аха, само че този път целият свят е в 90-те и е все тая дали ще си обърнеш левовете в долари, защото инфлацията е глобална.

При тези изказвания предлагам да изтеглим, т.е. тези граждани и фирми, защо не и държавните дружества, първостепенни, второстепенни и други разпоредители, които имат влогове в банките и да оставят само изисканият от банките санитарен минимум и да ги видим как ще си извършват дейността. Да си припомним основния икономически закон за търсенето и предлагането! Бойкот на банките!

Я да си изтеглиш дружно влоговете и да видим ликвидността на банките...

А защо това не беше първата мярка да се стимулира икономиката? Т.е. с наличните парични ресурси под формата на депозити, да се стимулира да се влагат тези пари, а не да се печата като за световно. Сега какво, надута парична маса без покритие в следствие на печатане, а отделно ще стимулираме тия с депозитите да наливат и те, т.е. реално още повече да увеличим паричната маса.

Буркан банк се завръща

Опитай да изтеглиш кеш от банка примерно 100 000. Над 50% вероятност като излезеш и тръгнеш с колата си и погледнеш в огледаталото за обратно виждане да виждаш една и съща кола, плътно караща зад теб.

Към новината