Слагат таван на водата в сиренето
Имитиращите продукти ще се продават задължително опаковани
Обратно в новинатаКоментари - Слагат таван на водата в сиренето | Бизнес.dir.bg
Коментари
Но нека не слагат таван на сиренето във водата! Както беше отговорил по друг повод Радой Ралин на журналистически въпрос, "Не се страхувам от министъра на културата, а от културата на министъра!" А като гледам колко много буци сирена са накамарчени по витрините, имам чувството, че у нас само крави, телета и волове живеят! Хей, благоденствие, здравей! Спете спокойно, всяка година се увеличаваме.......с по 100-120 нови милионери!
Не били компютри, а компоти. Не е нова наредба, а проект, внесен за обсъждане. Наредба е когато е публикувана в ДВ. Та така, писателю...
От една страна народа беден, нормалните цени за сирене и кашкавал по БДС му се виждат много скъпи. От другата страна частника преработвател, който се опитва от нищо нещо да прави. И това е резултата - продукти имитации, правени с минимум мляко и невероятни заместители - от маргарин от палмово масло, през нишестета, та до вода и ензими. Чудесата на съвременната хранителна технология. И накрая държавата забранява, обособява, глобява и продължаваме по старому.
В България ядем скъпа, но за сметка на това некачествена храна.
Наскоро, пътувайки по работа, си купих от една жена в китно селце домашно сирене, за което тя пожела доста по- ниска цена от пазарната! На забележката ми, че е доста евтино жената отговори, че им изкупуват млякото на 39/ тридесет и девет/ ст, и от 5 л. излизат 1200 гр. сирене. " Момче, 5 лв. за кило са ми достатъчни....". Дълго обсъждахме какъв морал, възпитание и благодарност има в тази изстрадала пенсионерка на преклонна възраст! И как някой умник в този Парламентец български не се самосезира, че има нещо сбъркано с тези цени? С каква наглост разни самоопределящи се за " основни", " председатели- на- нещо-си" малеко- кръвосмучещи от еврофондове казват в кой млечен продукт какво има и как никой досега не им направи поне една ревизия на ценообразуването?!?
Не е до морал! Бизнесът си е бизнес. Той не може да продава на 5 лв, защото трябва да покрие редица изисквания. Опаковки, сертификати. Трябва да плаща заплати на служителите и работните, Трябва да изплаща производствена база. Щом смятате, че можете да правите евтино сирене и е въпрос на морал, започнете да го правите. Пазара е свободен. Най-е лесно да обяснявате от страни какви изедници са онези лошите производители!
Пълни глупости. Търговците гонят ниска цена и максимум печалба. Въобще не ги интересува качеството или себестойността на производителя. Приказката е "Дай ми цена 3,5 за кило и въобще не ме интересува какви лан@на има в сиренето" Големите вериги и те така работят, но при тях договорката е "Дай ниска цена, ако ни контролните органи, ще се оправим както винаги го правим" Тези глупости за пазарна икономика и ниски цени са за наивници. Моделът на търговските отношения в България и много порочен.
Сирене и мляко?
Най-добре е да НЕ консумирате млечни продукти или да ги ограничите до крайно малко количество. :-)
Преди 30 години във всяка селска къща имаше по 10-15 овце и кози. И пак имаше недостиг на сирене в магазините.Сега 15-20 овце има в цялото село, рафтовете на Кофланд, Лидул, Била,Тарита, Фантастико, Метро пращят от сирене, кашкавал и мляко...
Сирене, кашкавал, месо и убав зарзават Сърбия. На 80 км от София. За юга - в македония. Все още средното качество там е далеч по - добро. Ьа цените изобщо няма да споменавам.
Слагат таван на водата в сиренето - дали може все пак да се продава и истинско сирене ?!?
В момента всички Фирми произвеждащи Сирене , законни , сертифицирани от Държавата , са Собственост на Партиици .Как да искаме да не ни тровят , след като същите Престъпници са Депутати и си Правят Закони в Нашето Народно Събрание ?
Има и читави, но трябва да спрете с били, кауфланди и тн. Ето: - кисело мляко : Жълтуша, Герзовица, Хармония (малееви) - кашкавал (който става червен при печене;) ) - Върбина, Борино, Жълтуша. Последният е мекопресен, но е читав като фирмата. - сирене: Сердика, Кърнаре (само краве), Съединение. Сердика го слагам най-отпред поради баланс цена/качество, а и висока хигиена поддръжат. Другите 2 са по-мазни и лъскави, но са и 50-60% по-скъпи. Поздрави и пропускайте жоси и хелиос всичко:).
Да вземат да забранят използването на сухо мляко в тези "сирена"! Сирене в нормалните държави се прави само и единствено от ПРЯСНО МЛЯКО, а не от разредени сухи млека! Как става така, че в България се прави толкова тона сирене, колкото тона има млекодобив? А кило сирене се прави от поне 7 литра мляко! Значи просто ни пробутват боклуци! Да хванат мандрите колко ПРЯСНО мляко са купили и колко сирене са продали. Ще ви се изправи косата като научите каква битова химия има в "сиренето"!
Защо говорите неверни неща? Кашкавали в други държави се правят и от сухо мляко и с използване на сметана , и с казеинати. Най-напреднали са в Нова Зеландия, те твърдят че могат да произвеждат сирена на 100% без сурово мляко. В производителите на евтино краве сирене използват технология, при която с помощта на специални ензими се изгражда белтъчната решетка на продукта, вместо с бактерии. Това позволява използване на много по-малко мляко ( без значение какво). Високото съдържание на вода води до повече бактерии в продукти и до възможност да имате проблеми със стомаха след консумация. Това не е незаконно, доколкото технологията е много нова и няма регламент дали и как да се прилага в производството на храни. Затова и искат да ги обявят за имитиращ продукт. Така най-лесно ще ги отделят от другите сирена.
60 процента вода,40 процента сол,палмово масло и свинска мас. Мляко няма.
Масленост в сухото вещество 40%? Значи всеизвестното сирене "Бри" от Франция вече няма да е сирене, защото съдържа само 27% мазнина?
А, що бе? Я направо да пуснат иновативен продукт - сирене за пиене. Никой в света не се е сетил още. Ще сме пионери.
поредния прахоляк в очите...... а таван на палмовото маслп?!?!?!?! ако го забранят, суперите ще останат празни....
Сирене се прави в България , предполагам , от 10 000 години . Откато Държавната Администрация се напълни с Партиици , сиренето изчезна . Как може да дадеш разрешиш да се прави нещо и да се продава в Търговската Верига като фалшификат и то законнен ? А бабите и дядовците дето правят Истинско Сирене нямат право да го продават ?
Отново вдигане на малко пушилка, за да се имитира някаква контролна дейност и всичко си продължава по старому! В Била, Кауфланд, Лидъл, Фантастико, Про и Те Маркети, и в другите по големи вериги никъде не може да се намери вече истинско сирене! Жалко, че по младите хора до 30 год. не могат да опитат от истинското българско сиренце! Няма я държавата и всякакъв контрол е проформа! Това не е демокрация, а е ДИВ , НЕУБОЗДАН И НЕКОНТРОЛИРУЕМ капитализъм! Била направена проверка, НО: "В изследваните марки обаче не присъстваше нито една от най-масовите, продавани по магазините на известните големи преработватели" Е на кои правихте тези изследвания? Всичко е пунт и пластика и прах в очите на бедния българин!
Истината е, че няма сирене. А в това, което наричат сирене- на кило сирене, я има, я няма 100 грама мляко. Всичко е отврат- смесица от мононатриев глутамат- за аромата на масло, палмово масло и свинска мас за масленост, карагенан за плътност, сол и вода. Това са съставките на сиренето. И скъпото е боклук. Най- големите боклуци са Лакрима и Маджаров, които с високата си цена, заблуждават наивния скот, който си мисли- Ето, скъпо е, значи е от истинско мляко. Да, ама не. Защото мляко няма, а няма, защото няма овце и крави. Дриги боклуци са : Верея,Бор-Чвор, Табу, Саяна, Пилос, Карабунар, Борино, Ситово. Отровни отпадъци!
Вадят сирене от кофата със саламура и ти го слагат в найлонов плик,като го занесеш в къщи от кило сирене изтече 50грама вода.Как ще задължат тези търговци първо да изцедят сиренето и тогава да ти го продават.?
Ето затова българското сирене не може да се види по европейските пазари (за разлика от гръцкото). Консумира се единствено от жителите в България.
Трябва да има стандарт за основните храни. Не може всеки гомнар да прави каквото си иска
Ще стане същото като с добавената вода в пилетата. Два дни джабала, две седмици изпълнение и после блага летаргия и на извършители и на проверяващи и на потърпевши.
Водата?! Че то сиренето и млякото в търговската мрежа е бавно действаща отрова. Нито нещо е останало от млякото, но към него са добавени палмово масло, няма млечно кисела ферментация. Всякакви боклуци за да споят отровите и водата. Не купувам сирене и мляко от терговската мрежа.