назад

„Топлофикация София“ дължи на БЕХ близо 700 млн. лв.

08:06 | 02 септември 2021 | Редактор: Надежда Христова 40 2388

Коментари 40

Или иначе казано, софиянци дължат 700 млн.лв. , които(както вече доста години), ще бъдат платени от държавата, за сметка на всички български данъкоплатци.

Много администрация с много директори и голямите им заплати изяждат доста пари.Цената на газта не е тя само определяща за цената на топлото. Там са съсредоточени от Фандъкова и много партйни активисти ,а те не ходят на работа за дребни стотинки т.е. за средната работна заплата в Сифия.

Dir, нулите ги нямате за нищо.

Пак ще се повторя … Топлофикация София трябва да се разруши до основи, както се разруши до основи другия мастодонт който нито лев приход не направи за държавата - Кремиковци. Не само че не правят приходи, а цялата държава им плаща дълговете за да не се наруши комфорта на столичани. Господа няма централна Топлофикация която да работи с по-малко от 20% загуби при топло пренасяне до консуматори, дори и за най-модерните. За Топлофикация София тези загуби най-вероятно достигат 40/50% но се представят по-малко. Писна ми държавата да плаща дълговете на софийските абсолютно паразитиращи мастодонти за да не се нарушава комфорта на умните, красивите, интелигентните столичани. БЕХ вече на два пъти изкупува дълговете на Софийската Топлофикация, а БЕХ е собственост на държавата/суверена, не е собственост на столичани само. Писна ми с моите данъци от провинцията аз да спасявам паразитни столични предприятия, само и само на столичната интелигенция да и е комфортно.

отдавна е един нескончаем кошмар от аварии, надписани сметки, разправии със съседи и куп други неприятности! Свалих си радиаторите и от 5 години се отоплявам (и охлаждам) с климатици. Въпреки това, всеки сезон ми идва от Топлофикация "изравнителна сметка" от миниму 200 лв. за "сградна инсталация"! Та до тук с комфорта... Да не говорим, че производството на топлина е отпаден продукт при производството на електроенергия. Демек - нейната цена е вече калкулирана веднъж в цената на тока! Лятото тази топлина се изпуска в атмосферата... Остава една таксичка поддръжка на тръби, които от 70 години почти не са ремонтирани и подменяни...

Е добре де, ако приемем, че е така както казваш, защо аджеба е този мазохизъм да продължава да работи и трупа дългове Топлофикация София? Топлофикация София е собственост на софиянци/столичани, не е на целия български народ, вие трябва да си решите проблемите със собствеността която притежавате. Не е редно държавата/суверена да ви изплаща дълговете - ДО КОГА?

Топлофикация София е собственост на държавата, а това включва политици и всички вплетени по някакъв начин във властта. Обикновеният гражданин няма никаква дума за нищо... Дори и да се опиташ да бойкотираш Топлофикация те съдят и си го плащаш с лихвите! И няма "Не искам!" - със свалени или с работещи радиатори - плащаш каквото ти кажат и никой не може да ти обясни как точно е сметнато то. И още една екстра - по веригата са наредени и т. нар. "топлинни счетоводители" - фирми, които с някакъв род измерителни уредчета, закачени по радиаторите, определят кой колко да плаща. Формула за това, как става сметката, аз до ден днешен още не съм видял... Толофикация казва: "Този сезон сте изхарчили толкова и толкова кубика!", сумрат се показанията на всички уредчета във входа, делят се показанията на всяко на общия сбор, включват се загуби едно-друго, умножава се по някакви странни коефициенти, и накрая винаги се получава количество топлинна енергия, което НИКОГА не си изхарчил... Отделно лъжат с това, че водата, преминала през топлия водомер трябва да е загрята до температура 70'С, а тя рядко достига 55'С. Това може би им позволява със същото количество топлина да "отопляват" 2 или 3 пъти повече сградиот предвиденото по стандарт...

Толкова се радвам, че си купих жилище, което не е част от феодалното владение на Топлофикация с постоянните аварии през зимата и плащане, плащане, плащане даже да нямаш радиатори.

СТРАННА Е ЛОГИКАТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ, ИСКА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ПАРНО И ТОПЛА ВОДА ЗАРАДИ ПОВИШАВАНЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА, КОЙТО САМАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ НЕ ПЛАЩА! ПИТА СЕ КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ, КОИТО ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ СЪБИРА?

ГЕРБ източват Топлофикация като за световното. Съдът определи формулата,по която се изчислява консумираната енергия като незаконна.Сметкуте трябва да са резултат от измерване,а не от изчисление.Но Фандъкова е над закона.Също като в градския транспорт,където Съдът отдавна определи цената на билета за незаконна.

И то при такива високи цени и сметки за крайните потребители. И толкова сложно е въпросното ценообразуване, че крайните потребители изобщо да не могат да разберат какво и защо плащат и кога и с колко ги лъжат!!! Да не говорим по колко време лятото сме без топла вода, заради повреди, профилактики и т.н.

Бърз фалит за тези нагли крадци

Когато една фирма има финансови затруднения, преценява дали да вземе кредит, но ...трябва да свие И разходите. При Топлофикация-София основното производство е електроенергията, а парното е "отпадъка" от нейното производство. Т.е. ние плащаме отпадъка. Няма лошо, но не може до безкрайност да се увеличава парното за клиентите, а в същото време ръководството и персоналът на фирмата да получават високи заплати и да нямат стратегия как да овладеят положението. До кога смятат да взимат заеми? Докато им отпускат..... и докато фалират.... Пълно безхаберие от страна на ръководството! Ще има и пълна безнаказаност, както историята помни!

че мрежата им не се поддържа изобщо и старите тръби гърмят във възможно най-неподходящия момент - посред зима, логично поради по-високото натоварване.

За съжаление това ,което си написал и грам не отговаря на истинатаза заплатите /около 1200лв е/. Второ искам да те "светна" ,че цялата работа е в това ,което се говори зад вратата ,а в случая Ицето много яростно напъва да я купи и затова са тези медийни изяви ,че в случая колко повече скандали о очерняне толкова по евтино ще я вземе. А тези дето пишат и бълват такива новини не искам да бъда пророк ,че може и да им плащат за това.

Нещо си объркал коментарите, брат'чет... Никакви заплати не съм коментирал..

Ти заплатата на шефа ли си написал? Според мен той трябва да взима минилалната, след като дружеството, което ръководи е на загуба!

Ей, баничар-енергетик, я виж Виена от кога и как се топли, като гори безопасно собствените си си отпадъци!

Това дружество отдавна се е превърнало в средство за контрол на софииския избирател. За доста по-бедния жител на провинцията, цените на газа, въглищата, дървата, пелетите отдавна са пазарни. Тези, които са на газ , още от вчера плащат 20% отгоре. Цяла сутрин слушам как евентуално на горките столичани щели да им увеличат парното от 1 януари. Крайно време е да се търси вариант за реални цени на енергията и за столичаните. Нека хейта започне сега!

а логични разсъждения... Отоплението с 2 качествени климатика вкъщи излиза между 10 и 30 лв. на месец, или общо между 80 и 150 лв. на сезон. Сметките за парно са минимум 200 лв. на сезон, въпреки че от няколко години не го ползваме. Изводите оставям за теб, ако имаш с какво да ги направиш...

Няма как това да е вярно! Също имах климатик, който разкарах, защото ми струваше над 100 лв на месец! Само той! Централното парно е най-евтиното и удобно отопление. По цял свят е така! Това, че бг топлофикациите са сборище на крадци и мошенници, е съвсем друга бира!

Ха-ха, явно живееш на Марс... То вече зими няма...

че си обикновен трол провокатор ,целящ да раздели хората по позната схема -София срещу провинцията..

Нека оставим глупостите за тролове настрана. Отговори ми на следния въпрос: Защо аз, който се отоплявам на газ, трябва да плащам от 1.09.2021г. по-висока цена а парното ЕВЕНТУАЛНО ще се повиши чак на 1.1.2022г.? Половината отоплителен сезон вече ще е минал.

Направи си една хубава изолация - вътрешна, външна, каквато щеш. Поне 10 см каменна вата... е, може и стиропор, ако разходът ти идва много. Може и 15-20 см. И после се отоплявай и охлаждай С КАКВОТО СИ ЩЕШ! Повече от 10 до 30 лв. на месец отгоре няма да платиш. Но най-добре си сложи високоефективни климатици... С газта винаги ще ви муфтят, понеже това не е стока от първостепенна важност и винаги могат да спекулират с цените колкото си искат. Виж, с тока много по-трудно ще муфтят, понеже всяка баба с по 300 лв. пенсия си има котлонче, хладилниче и електрическа крушка вкъщи, и трябва да може да си посволи да ги ползва...

Недейте да си мислите, че лощото състояние на държавните и общински дружества, като Топлофикация, се дължи просто на факта, че са държавни, а държавата е лош стопанин и дрън, дрън... В голяма част от цивилизованите държави тези предприятия са именно държавни и си работят чудесно! Тук обаче, всеки Ганьо който се добере до властта, първата му работа е да овладее тия дружества и да почне да ги крадне и да източва! По каквито се сетите схеми, със съдействието на Парламента, лобисти, мутри - всички влизат в схемата! Като усетят, че падат от власт, краднат като за последно и оставят на следващите разруха и дългове, на ръба на фалита! Следващите бъркат в бюджета , НАШИТЕ ПАРИ и закърпват положението - до следващия път! Просто не сме дорасли да сме цивилизовани и почтенни за да живеем в в общество! Тъмни балкански субекти!

София се превърна в свърталище на бюджетни паразити... Източиха цяла България и после реват защо всички "селяни" идвали в София - АМИ ВСИЧКО ЗАКРИХТЕ, ЗАТВОРИХТЕ, ФАЛИРАХТЕ и ОГРАБИХТЕ БЕ! А от софиянци на пътя, по-големи селяндури НЯМА! И са много!

Това, че номерата на колите са със софийска регистрация, не значи, че се карат от софиянци. Повечето провинциалисти, които живеят в София, след като си направят регистрация по настоящ адрес, си сменат и номерата на колите. Така, че номерата на колата не са показател!

Е колко му е. 300 милиона за избори. Тия затънали със 700 милиона. Иначе всички в борда (който управлява това дружество) са за доживотен затвор, да стане ясно как се краде. Ама на нас не ни пука просто колонка в новинарския поток.

Това е така, защото това дружество отдавна се е превърнало в средство за крадене, пълнене на шкафчета и нищо друго.

защо общинско софийско дружество прехвърля дългове към провинцията?!?! защо 80 пр от програма транспорт отидоха за софийското метро!? до кога София ще ограбва България? до кога фабриката ще е в Добрич или Хасково а фирмената регистрация в НАП София?! тотална финансова децентрализация по примера на Германия. 40 пр от данъчните приходи отиват в общината 40 в областтаи 20 и ддс в държавата. областа разпределя от силните към слабите ресура по формул отчитаща бр индохид на населението

Така ще е защото всички селяни идват да работят и живеят в София! Стойте си на село!

Наследството от тъй великото ни комунистическо минало...

Така се получавам когато икономическата логика бива заменена с политически съображения. Политиците си гледат изборите и далавереите след тях. Това са неща за по 1, 2 мандата. После като почнат проблемите се изнизват с печалбата и друг да оправя бакиите. След като няма адекватна съдебна власт, която да ги коригира така ще е ...

Ето как се държи властта.Приспиват се софянци с евтини сметки за парно и топла вода и протести няма.После лекичко дълговете се прехвърлят на друго държавно дружесто и провинцията им плаща сметките.Големи мизерници сте, типични Андрешковци.

сметки от Топлофикаця с разходите при отопление с качествен климатик, и ще разбереш, че пърите са отдавна и безнадеждно раздути. Оттам-нататък целият ти пасквил е безсмислен...

Закривай!

Какви инвестиции при 700 млн. дълг. Като го купи БеХ дълга какво се променя? Просто една държавна фирма се сменя друга. Кой ще плаща? Вдигнете парното с още 75% и да се почваме!

Топлофикация е поредния пример за лошото управление на държавна и общинска собственост. Печалбите се взимат от назначени директори, а загубите се покритват, чрез обществен ресурс през данъците ни.

Към новината