назад

"Топлофикация София" иска 15% увеличение на топлата вода от юли

09:28 | 23 април 2021 | Редактор: Александра Ангелова 189 8144

Коментари 189

Е те сега ще видят! Изпросиха си го!

пак ли изравняване с европейските цени ?

а да спрат да ползват услугата ви между 50 и 70% от клиентите ви, може ли?

Поскъпването на топлата вода е меко казано възмутително. Живея в Младост 1, гореща вода почти нямаме в см.вряла вода.Обяснението е, че топлата вода не достигала, когато повече хора се къпят по това време! Това може ли да бъде логичен отговор. Как се къпя ли? Влизам, и започвам като на маратон, мия си косата, тялото и всичко е на екс, защото всеки момент може да стане хладка и да не мога да се изкъпя! Топлофикация първо трябва да си оправи системата за подаване на топла вода/студена, и тогава да мисли как да "окраде" нещастния българин!

А какво стана с ония закон, дето ако си сложиш панели за собствено ползване трябва данъчен склад да имаш! Да не говорим, че задължително ЧЕЗ трябва да питаш, нищо че няма да връщаш по мрежата!

„Изнесената обстойна информация от ръководителя на „Булгаргаз“ ЕАД за очакваната цена на природния газ за м. март 2021 г. сочи ясно, че няма риск за увеличение на цените на топлинната енергия за българските потребители и те ще останат непроменени през последния месец на зимния отоплителен сезон“, подчерта на откритото заседание председателят на КЕВР доц. Иван Иванов. Кой лъже!

2021-04-23 14:25:08 ГРОБСПежът на десетохилядолетието (нерегистриран) МИ НЕ ГЛАСУВАХТЕ за ПАРТИЯ БОГ, нали? Ще гласувате! Преди години на обществено обсъждане при омбудсмана, тогава Мая, като казах пред всички ТВ КАМЕРИ още в самото начало, че основния въпрос е дали има политическа воля да се спре грабежа от ТоплоФЪКа в размер на 500 милиона лева годишно, пари с които се пълнят черните партийни каси, всички замълчаха. Директорите на ОПГ ТС мълчаха, на Техемите също мълчаха, зам., министъра на Теменугата Петкова - и той мълчеше. Мая също замълча. И НИКОЙ НЕ ОТРЕЧЕ ИЗКАЗАНОТО ОТ МЕН! Но медиите разбира се покриха тези кадри нали? А защо ОПГ ТоплоФЪК може да съди народа противозаконно? Защото са доставчици на ОПГ Софийски Районен съд (ГУСВ и малкото НДК), СГС, ВКС, ПРБ, САС (Съдебната палата), ВАС, АССГ. И ВСЪЩНОСТ ЦЕНТЪРА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е ТАМ В СЪДА! Това е!

НЕКА ВСЕКИ ДА ПУСНЕ ЗАПИТВАНЕ В НАП, за неговото име, ЕГН, домашен адрес и "абонатен номер" дали в НАП СА ПОДАДЕНИ/РЕГИСТРИРАНИ ФАКТУРИ в дневника на продажбите на ОПГ ТОПЛОФЪК СОФИЯ, ще получите отговори, ЧЕ ТАКИВА ФАКТУРИ В НАП НЕ СА ПОДАВАНИ, НИТО СЕ ОТКРИВА ИМЕТО на "купувача", нито ЕГНто, нито нищо. Можете да попитате и по номера на конкретни "Фактури" описани в "съобщенията към фактурите" - резултатите от НАП са умопомрачаващи - НЯМА ТАКИВА ФАКТУРИ И НЯМА НИКАКВИ ФАКТУРИ! Тоест чрез двойното счетоводство се краде вече милиард годишно, а укритите, откраднатите приходи, които се укриват и от КЕВР, водят до ИСКОВЕ ЗА ПОСКЪПВАНЕ НА ПОРНОТО ВСЕКИ ПЪТ! ТАКА Е С ГЕРБ/БСП и другите комуняги-крадци на власт! А в СГС, СГС, АССГ, ВАС, ВКС, тези документи от НАП ги подминават без произнасяне, защото не е в изгода на мафията от Съдиите на Топлофъка! Това е.

Дансаджиите да не си решат веждите, а да ги заключват щото тия ще бутнат държавата.

И няма икономическа логика , следващата стъпка е закриване, защото то генерира фалити и социални бунтове и смърт

Тези докато не ги закрият - този рекет няма да престане.

Преди такива монополни държавни структури да искат увеличение трябва да се провери каква е събираемостта на таксите им. Има много хора които използват услугите на Столична топлофикаци и не плащат. Те чакат да мине давността по задълженията им. Преди 20-тина години, когато купувахме един малък апартамент собственичката имаше дълг от над 3 хил. лева, а тогава цените бяха доста по-ниски от тези сега.

Хем официално няма инфлация, хем на касата в магазина все повече пари се оставят за едни и същи стоки, хем цените на битовите услуги постоянно се увеличават. Да му мислят милионите бедни българи! На какво основание искат това увеличение?

ПРЕДПОЛАГАЕМОТО увеличение на цената на газта-пише го в решението на КЕВР за увеличението!

https://www.dker.bg/news/599/65/kevr-provede-otkrito-zasedanie-vv-vrzka-ss-zayavlenieto-na-bulgargaz-ead-za-tsena-na-prirodniya-gaz-za-mesets-mart-2021-g/d,news-detail.html за невярващите решението на КЕВР

Всяка година, всички МОНОПОЛИСТИ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЯ ТОК, ВОДА, ПАРНО, ТОПЛА ВОДА, И ПАЗАРА УВЕЛИЧАВА ЦЕНИТЕ ТИХОМЪЛКОМ БЕЗ РЕГУЛАТОРИ! А ЗАПЛАТИТЕ НА ВСЕ ОЩЕ РАБОТЕЩИТЕ В ТАКАВА КРИЗА ОТ СВЕТОВЕН МАЩАБ, за ЖАЛОСТ НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ, А ДОРИ СЕ НАМАЛЯВАТ, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ИМА И ХОРА БЕЗ ДОХОДИ! ТОВА Е ЯВЕН ГЕНОЦИТ КЪМ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!

Регулаторът спинка, и играе с доставчиците/дружествата. Едно от нещата което трябва да направи регулаторът, е да задължи доставчиците да инсталират умни отчитащи устройства(водомери, топломери, газомери и т.н.) за тяхна сметка.

И какво като ги инсталира? Няма такова нещо като "за тяхна сметка". Не сте ли разбрали, че безплатен обяд няма. За чия сметка? За сметка на заплатата на директора ли? Или на някой служител? Сметката на топлофикация в същност е нашата сметка. Ние плашаме за всички разходи. Ако за тяхна сметка направят каквото и да е, то се включва в разходите. И ние го плащаме. Много ми е смешно като някой каже - потребителите няма да го плащат това. Или това ще е за сметка на държавата - ами и държавата и всичко в крайна сметка се издържа единствено от потребителите. Парите не растат по дърветата, ако не сте разбрали. Но и да растат по дърветата все тая - тогава нямаше да имат стойност. Важното е не за тяхна ( а в същност за наша) сметка да инсталират каквото и да било, а да намалят себестойността на услугата. Да намалят кражбите, безстопанствеността, корупцията на входа и изхода, а и не само там... Иначе ...

Сметката на топлофЕкация въобще не е "нашата" сметка, не правете опасни и неверени внушения. Тези "сметки" отиват после в нечии джобове. Това е измама и рекет, установен със "закон".

Стригането на овцете( народа) върви с пълна сила. То навсякъде стрижат, ама при нас дерат. Като намалиха газта с над 40% започнаха да ни обясняват, че тя в същност била малка част от компонентите за производство на топлинна енергия за газовите централи и затова видите ли, най много 7-8% да падне цената. И парите няма да ви върнем, а ще ги приспадаме или ще замажем нещата и бития си е бит......... Сега като вдигат с 15% газта- олеле 70 % ще вдигнем парното. Имам познат, който работи в Топлофикация София. Стандартна длъжност, не е някакъв началник.... Щата му е 2800 лева, но с класове, извънреден труд който на практика не полага, но те са си го измислили и си пишат там по 150 часа на година, защото закона не позволява повече, с нощен труд, който също изобщо не полага, но си пишат, че клечат около тръбите за парното нощем..... с допълнително материално стимулиране и т.н. докарва 6к чисти на месец. Учи сега в техническия "дистанционно":):):) и чака като завърши да му се удвои заплатата. Та така кучето си лае, топлофикация си върви. Ама така и трябва според мен. Докато позволяваме да ни дерат - а ние само това си знаем, това и ще правят. Едно време имаше един виц за бесенето и въженцата от профсъюзите. Сега вече всеки от нас си носи въженце в джоба и е нетърпелив да го използва....

Язе мислим, че едни 800 (осемстотин) процента са добро предложение... а не некви си 5-71 процента.

ПРИЕМА СЕ

КОГА ЩЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ ТОПЛОФИКАЦИЯ И КЕВР?????

И като ги разследват, какво? Нали прокуратурата и Съда са в кюпа

Какво очаквате от разследване на каквото и да било. Единственото за което еазследват АДФИ са нарушения на процедури и закони. Няма субект, политически и икономически, който да уличиш в подобно нещо. Законите и процедурите ( включително по ЗОП) са направени по начин, който осигурява възможност за съвсем законно правене на каквото си искаш. Дори и да разследваха не само за законосъобразност - пак същото. Какво незаконно има да си определиш огромна заплата, огроми премии, годишен бонуси и т.н. Какво незаконно има, вместо с щат от 100 души да ( не) вършиш работа с 1000? Какво незаконно има да купиш и експлоатираш неефктивен технологичен процес? Закона днес позволява да проведеш съвсем законно и по правилата процедура за закупуване на компютри за всяка крава в една кравеферма, а за телетата - таблети. И после пак съвсем законно да ги продадеш с предварително договорена сделка - обявяваш например, че са морално остарели, изпотъпкани от телетата и т.н. а те са си още в опаковките ....и така със свой човек - брокер на стоковата борса ги продаваш на когото трябва и делите.... Какво незаконно има в това да правиш некачествени ремонти, или изобщо да не правиш а само да отчиташ , но да си плащаш на фирмата която уж ти ремонтира паропроводите или каквото имаш там да ремотираш.... Ще дам пример с ВиК в София. В продължение на месец ремонтираха водопровод около къпалня "Мария Луиза" в Борисовата градина в София. Три камиона, един бус, още един бус в който работи залудо електргенератор, багер и 10 души които или се подпират на буса, или се събират на групички и си говорят. Само багериста стои в багера и тихо псува, че е изолиран, ама беше една кал и явно не му се газеше до групата и обратно. Такива групички виждам постоянно около ремонти на ВиК и топлофикация. И винаги има един - явно шефа, който непрекъснато говори по телефона. Наистина непрекъснато - наблюдавал съм ги с часове - 10 души се подпират тук-таме и един не пуска телефона. Даже веднъж скочиха да ме бият, защото им предложих да се подпирам на една лопата вместо някой от тях на половин щат:)...

Идиотизмът отива още на горе,,при авария на водопровода идва един(сигурно техническия)с кола,той маркира теча по негово усмотрение със спрей,спира водата и изчезва,след него идва бригадата,разкопават отстраняват теча и чакат въпросното лице да се върне за да измери изкопа и пак изчезва връща се след 2-3-4ч само ,а да пусне водата.Всичкото това излишно разкарване е за наша сметка. Може да се разведеш,но да се откажеш от софийска вода НЕ

Само балъците в ЕС са в Локдаун и реално унищожават населението си. Вземат стотици милиарди евро заеми и имат над 3 трилиона евро външен дълг. Уж ЕС бил водеща икономика в света. Ама 3 трилиона евро са назад .

Вината е изцяло на глупаците ,които не са си отрязали тръбите.

Който има мозък да продава панелките с парно и да се отърва от мафията. Парното ще става от скъпо по-скъпо. По-добре да си на квартира отколкото да се плаща парно .

tonk11

Гледай си работата. Аз съм безкрайно доволен от парното.

Нещо не мога да разбера. Тези с квартирите нямат ли парно? Или има само квартири без парно? Или парното в квартирите го плаща хазаина като се изнесеш? Ако в жилището няма парно какво значение има дали си на квартира, или си в собственото си жилище? Ами ако собственика на квартирата се възползва от съвета и я продаде - къде да живея? Ами нали трябва да я продаде на някого - т.е. от един балък попадаме на друг - а топлофилация си прибира парите. На нея не и пука от кой точно балък ще ги вземе. А като продам панелката къде ще живея? В ново строителство без парно? Ами ако искам да се откажа от парното има много по лесни начини, вместо да наливам пари и да пълня гушите на строителите предприемачи..... А и това с квартирите май е някаква алтернатива на "Новите Софиянци... Много въпроси се натрупаха...

Само 71 процента? Не може ли повече? Това е малко!

Идиотизмът отива още на горе,,при авария на водопровода идва един(сигурно техническия)с кола,той маркира теча по негово усмотрение със спрей,спира водата и изчезва,след него идва бригадата,разкопават отстраняват теча и чакат въпросното лице да се върне за да измери изкопа и пак изчезва връща се след 2-3-4ч само ,а да пусне водата.Всичкото това излишно разкарване е за наша сметка. Може да се разведеш,но да се откажеш от софийска вода НЕ

По-стара мото е как изчислиха 71%

Ние не сме виновни. Като има балъци да плащат парно ще ви дерем яко.

поне 20-годишен мораториум върху увеличаването на цените!

Скъпо струва да те яхат мутри. Плащайте или мутри вън. Боко отмъщава на народа. Пукни тикво крадлива. Остави ни на мира.

PEYTSCH

Отвориха се парашутите на чалгаро-мутрите и апетита им се показа в пълна мощ.

Икономиката на Китай също е на +18% гази година, което са около 5 Трилиона чиста Печалба, а ЕС е на -12%, което са около 4 Трилиона Загуба!

Модерен енергиен фашизъм. Облечен с власт и легитимиран с КЕВР.

Да се смени собственикът

Те са собственост на общината, кой ще посмее да ги смени. Още се кланят на вожда .

Топлофикация ще получи куршум!

Бецхален, р0бе, Черният Хайвер от Белуга в Брюксел, не трябва да спира!

Поредната диверсия на Боко Тиквата.... да не си мислехте, че лесно ще се отървете от ГЕРБ, нямааааа, мор до дупка....

PEYTSCH

Мърморториум на Мая, бре...Чактиса ли, че Бойко го нема, а ?

Драги от Топлофикация, вие отдавна сте за пребиване с тояги! Преди да искате ново увеличение първо си размърдайте задниците, оправете си щата, течовете и разпиляванията, подменете си старите мрежи и какво ли не - аз ли да ви уча-за да станете нормално работещо предприятие, а не само искащи увеличения дебели търтей ! Няма да ви плащаме суперцени за услуги ,които са силно завишени с една цел :КЯР и пак КЯР !

А ако сме народ а не племе, всички спираме да плащаме и ще клекнат. Какво ще направят, ше ни съдят ли? Всичките?

Напълно подкрепям, но преди това да бъдат осъдени ПАК и да върнат каквото откраднаха от хората !

И да не ползващ парно те осъждат без да разберещ и после ти запорират сметките....

Бай Дън забранява шистовия добив в УСА и ще минава към зелената сделка. Така в УСА като пръднат нашите... Естествено, че Путин ще се възползва. Вижте колко пушки е направил за да си пази ресурсите. Всеки на негово място би го правил. Тъпото е, че Бай Тръмп беше по-добрият избор за света, за УСА не знам и не ме интересува, както не ме интересуват РФ и КНР. Просто от българска гледна точка Тръмп ни вършеше повече работа, но нашите леви легени политици и журналисти венцеславят демократите в УСА от край време.

Боко тиквата ви клати отзад със 70. Радуйте се. Може и с 200 да ви клати. Всички бокови калинки ще ви се изредят сега за да го върнете, дебили с дебили. Вие си избирахте тиква три пъти - тройно сега да плащате.

Ще трябват пак избори. До дупка избори. Докато мафията умре от мъка.

Мафията Топлофикация като неразбиваема се гледа от много много години , хайде най-после да се разклати поне силно , че ужасно вони !

Навсякъде, в бордове и управления на предприятия с държавно участие Тиквата е нагласил калинки и некадърници! Които са там не за някакви професионални качества и умения, а затова че са верни на диктатора от Банкя. И всички те по заповед на Еднокнижния дебил започват да правят саботажи за да дискредитират новото мнозинство. Онзи ден беше цената на газа, вчера беше цената на топлата вода, днес ще бъде бензина, а утре електроенергията. Всичко това, гарнирано с безкрайните монолози на (вагината) Падишаха, пълни с лъжи, простотии и глупости цели да се върне на власт мутро-пожарникаря и да продължи разграбването на нашата държава. Но такава е целта на всеки едноличен диктатор и колкото е по прост и самовлюбен, толкова резултатът е по-плачевен за останалите. Но ще дойде ден, когато палачинката се обръща и страхливеца ще бъде открит да се крие в тръбите на някой хъб от народната "любов" и тогава ще дойде логичният завършек на свинаря, помислил се за цар!

такова, че и по-глямо увеличение на заплатата, ама... шефът казал: "Друг път!".

Бою тиквата ви отмъщава задето го наритахте. Аз никога не съм го избирал. На мен ми има зъб откак е в политиката, ама аз не съм на парно. Хахахахахахаха. Пада ви се. Вие си ги избирахте утрите с дсетилетия да си ви яхат. Те ви и яхат де. Мен също, но поне не съм им гласувал.

Скъп газ, скъп ток, но американски. Ще плащате, няма не искам, няма недей. Нали ние трябва да сме добре.

Изборите минаха.

Вместо да помислят как да си оптимизират процесите и да си намалят разходите, примерно да минат на по-евтин енергиен източник или да си подновят мрежата, като по този начин си намалят ремонтите за години напред, те тръгнали цената да увеличават! Пазарна икономика... конкурентноспособност.. - няма що!

Ха, честито на всички печеливши, които са жениени за ТоплофЕкация :)

а гражданската война на народа срещу държавата, мутрите, упоравляващите и институциите кога я почваме. Щото видимо с избори не става у нас.

Е, ще плащате по-скъпо, но пък купувате демократичен ток и газ.

При 100 000 незаети жилища и повече ще поискат. Уйдурмата свърши. Хора не останаха да плащат на мафията у нас. пък и мафия много.

ДА СИ МАХНАТ ТОПЛИННИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ КРЪВОПИЙЦИ КОИТО ПЛАЩАМЕ ИЗЛИШНО И НА ТЯХ.

Парното да поскъпне със 70 процента това е много малко аз викам направо 100 процента така ще е най добре! Тез от Топлофикация имали много голямо чувство за хумор големи майтапчии били :)

Доброе, че Пашка ебаната говняшка е в ЕС и говНАТО, че да не го нападнем и ограбим. мбуууухахах

Към новината