назад

В Гърция: Компенсации за домакинствата заради по-скъпия ток

12:20 | 20 септември 2021 | Редактор: Александра Ангелова 14 1618

Коментари 14

Егати олигофрените, енргийната мафия спекулира с цените, а импецилните им политици ще им взимат от данъците за да им ги дават като компенсации, и то директно на мафията, от тези пари овцете няма да видят нищо.

А в Болгаристан един дебел мазен КОР ! И да гласувате другия път...

Подкрепям членството ни в ЕС, но ако продължават тези глупости със Зелената сделка ще стана евроскептик. Зелената сделка тотално ще ни съсипе - забраняване на въглищата, на газа, на автомобилите с ДВГ - това са тотални простотии, пагубни за България.

Де да беше само това, а то ДДС, GDPR, акцизи и куп други глупости, които разбира се в Америка ги няма и не важат за американските компании.... сещаш ли се... това не е ЕС, а американско творение на злото...

Де ги тия управляващи? У нас се чудят колко кожи да ти смъкнат от гърба.

Да намалят акцизите и данъците, да махнат таксата "В полза на обществото" !

А,ве в тая държава няма ли спец органи, контролни такива, даже надзорни, любителски и профсъюзни, икон. полиция и останалите, та някой да ни каже кой лапа печалбата от тези надувания на цените.Има ли някой Крали Марко да обяви кой купува евтино ток от АЕЦ-а, продава го по скъпичко навън, кешира едни големи манги и се прави по ТВ на енергиен експерт,любител на България и ценител на девойчета.То бива, бива страх, ама..... даже и Президента си трае! За Бонко се знае!

поне аз го разбирам така - токът си идва на същата цена от АЕЦ/ВЕЦ/ВЕИ/ТЕЦ/...централите, но отгоре се начислява СО2 данък. Не зная кой го слага обаче, но го плаща последния по веригата, защото държавата купува едни...квоти.. измислени цифрички...

Токът от АЕЦ-а отива предимно за битовите потребители, за да се държи цената по-ниска. Представяш ли си какво ще стане, ако цената за битовите потребители се вдигне с 300%, както стана с бизнеса?

Нашите които изнасят ток за Гърция явно кешират с 50% отгоре, а мога да се обзаложа, че АЕЦ-а им го продава на фиксирани цени. Оттук въпроса е КОЙ трупа едни огромни кинти?

цената на гръцкия ток се е качила с +50% спрямо предишната цена на гръцкия ток не спрямо цената на българския ток.

още по-зле ще става след Парижкото споразумение и Зелените тъпаци в ЕС. Германия очаква 1л бензин да мине 2 Евро до 2 месеца заради новите СО2 данъци, същото с газа. При нас Джипко Бибитков си го прокара без много приказки за потупване по темето.. Ерата Меркел и Макрон оставиха хубаво наследство за всички, но това са си избрали мнозинството...ще си плащат.

Те да плащат, като са си го избрали, ама ние защо да плащаме? За 2 евро на литър при един месечен доходо от, да речем, 2 000 евро тежестта по-голяма ли е спрямо 2,30 лв. при среден доход 1 000 лв? Не искам и да се замислям даже, защото освен да стане хайдутин, на нормалния човек не му идва да направи друго...

проблемът е, че бензинът в България няма да остане 2,30... Еко таксите и споразумението ще влезе в сила и за нас.. поне така мисля, не съм сигурен.

Към новината