назад

Все по-малко хора променят фонда си за втора пенсия

12:03 | 13 септември 2021 | Автор: Георги Вулов, 3е-news.net 7 4490

Коментари 7

Най-хубави втори пенсии ще вземат от КФН. Там заплатите им гонят тези на футболистите от Висшата лига на Англия. Всичко е точно. Няма нищо странно в прехвърлянето на осигурени лица, просто някои пенсионни фондове си имат канали за продажби с банки. В крайна сметка всичко е бизнес.

Изключително подвеждащо заглавие на статията. Няма как да е вярно, че “Все по-малко хора променят фонда си за втора пенсия” при положение, че през четвъртото тримесечие на 2020 са били 61 809 а през първото на 2021 са 74 471, което е бях високата стойност от изведените данни. Като цяло много лошо написана статия в която не става много ясно кой какво е привлякъл/загубил, къде е отишло и т.н. Мото дума за хората които са си прехвърлили осигуровките партидите към НОИ.

Вижте си статията на първа страница, дето пишете че хляба гони 2лв, и сичко поскъпва. Е, най-умното което може да направи човек е да си прехвъли парите в държавната каса и толкоз. Там поне няма никви лъжи за "натрупване". Щото сегашното "натрупване" си е живо ограбване. И трудно можед а бъде друго, при положение че все някога инфлацията идва и изяжда всичко спестено, а собствениците на тези фондове също искат добри пари за задължителната "услуга" която ми оказват. За съжаление да се прехвърли втората пенсия към държавата не е толкоз лесно. Незнайно защо става само по постоянен адрес, а за мен това значи 500км да бия.

Моля да уточните коя държавна банка имате педвид - Банка ДСК ? ДСК Банка е приватизирана през 2003 година, купена е от унгарската банка ОТП Банк .

Човека е сгрешил като е написал каса вместо осигурител, ама ти па къде видя да е писал банка? И много точно казва това, което почти никой не коментира. Държавата актуализира пенсиите, но никой от частните осигурители НЕ актуализира събраното по личните партиди и практически няма да има май никаква разлика в кой частен фонд са ти вноските.

Ако под "държавната каса" имаш предвид НОИ, ще имаш да взимаш. Няма унаследяване, има таван на пенсиите, не можеш да си следиш партидата, и всеки когато си поиска бърка там да пренасочи средства, или да гарантира с тях финансовата стабилност на държавата. НОИ отдавна се оплаква, че НЯМА финансов резерв, т.е. там натрупани пари няма, пълни се от данъците на работещите (все по-намаляващи, без даже да броим сивата икономика). И накрая тържавата се изтъпанва и казва "съжаляваме, ама заради политиката за пенсиите, която водихме през последните десетилетия, тия, които сега почват да взимат, са прецакани". Айде нема нужда да давам държавата да ми стопанисва парите и да се моли да умра преди да почна да ги получавам че да може да ги прилапа (в частните фондове се прехвърлят към наследник). Не мога да разбера какъв балък трябва да си да продължаваш да имаш вяра на държавата, особено в това отношение.

Виж какво съм написал аз и пак си помисли.

Към новината