назад

За и против електронна трудова книжка

09:35 | 20 февруари 2021 | Автор: Бисер Кунчев 15 1092

Коментари 15

ЗА

Отговорите на анкетите показват колко необразовани са българите.

Питайте във Франция имат ли трудови книжки ... толкова сме закостенели, че се опитваме да "модернизираме" комунистическото ни минало ...

Ганьо Гламарина иска тескере, не му трябва прогрес и лесен живот. Ориенталското шимпанзе иска жизнь и мизерия.

Дори не виждам смисъл и от пластика, освен ако не става на въпрос за пластика с уникален пин код. Всеки служител следва да има електронно досие в НАП, където да може да си прави проверка по всяко време, а на работодателят да му се издава временен код за достъп при подписване на договора и този код автоматично да се деактивира при прекратяване на трудовия договор. Това поради каква причина е прекратен трудовия договор не е важно за бъдещия работодател, ако е, просто ще се обади на предишната фирма и ще попита.

Против-вече изтичаха лични данни от НАП, преди време имаше проблем и с достъпа до спарвки в Агенцията по вписванията. Документът трябва да си е на хартия.

Не карай кола, защото стават катастрофи. Не говори по телефона, защото могат да те подслушват. Не ползвай Интернет, защото могат да ти хакнат акаунтите. Не ползвай компютри - има вируси.

Първо за пенсия се изисква осигурителен а не трудов стаж и се правят удостоверения за него. Данните ги има в НОИ и ТК се ползва по скоро за проверка на категорията труд. В ТК има вписани доста други неща- запори и обезщетения и др. за това много от хората просто ги крият и не ги дават. Ако има електронно трудово досие там не следва да има общ достъп до всички данни, а ограничен според вида на потребителя.

"ограничен според вида на потребителя" ... колко да е ограничен, като при случая с НАП ли?

След като от НАП успяха да уведомят целия свят кой какви пари е изкарал, сега ни остава да чакаме "здравните власти" да уведомят кой от какво е болен. Айде няма нужда от здравен сурат тефтер. Или може би това е целта, който не иска целия свят да му гледа здравното досие, да ходи на доктор само на черно. А здравната каса да папка ... Мили Калинки, Айде нека първо видим някой реално да понесе някакви последствия за издънката НАП, после мислете какви други подобни да правите.

За и против електронна трудова книжка - а ако някой хакне файла ти , ще имали пенсийка или друг път ?!?

нали има и НОИ "БЕ" .... и реално "трудовата книжка" се обесмисля!

НАП

На въпрос към зам. министъра, защо изобщо ни е нужна трудова книжка - това го няма никъде по света, отговорът беше: -На провокативни въпроси няма да отговарям

Ако Трудовата книжка е като "Електронното правосъдие" ..... да ви го ... Десетки Милиони наляти - и НИЩО!!!!

Към новината