назад

За технически паспорт на имот ще се "бръкнем" с между 2,5 лв. и 5 лв. на квадрат

10:39 | 03 март 2021 | Автор: Александра Ангелова 254 32489

Коментари 254

Ей съдраха и последната кожа на хората

dokato gerb i drugite sa na vlast tova ste bade gerb bsp edni i sasti

Абе само с щуротий и разходи занимавате хората.........а се бяга от основния въпрос кога доходите и услугите който предлага държавата ще се изравнят с нормалните за Европа?

Всеки един блок, построен през Социализма, има всички данни в проекта си. Да ги вземат служебно оттам....

Баси наглеците!Кладенци,сгради ,въздух,данък или такса семеен секс!Май ше ядът пълнителите заедно с чситата!Живея в къща ог 50та година със стенина долтия етаж по 1метър,разбирам когато има земетресение само по един окачен таван!Има всички документи от онова време с много подобрения ,външна изолация ,еко парна инсталация ,мисля за волтаиц,всяка година плащам застраховка на всичко в имота!За 3 години сметки и не знам какви си простотии,отделно отнемащи дни време,да си ги намират те има абонатни номера на всеки адрес и за ток и за вода!Нали са информационно технологични вече?Да и си оправдаят и плащането на всякакви данъци и такси в тая мамковина!На 55 съм и живях с надежда че нещо в тая държава ще се случи рано или късно!Накрая май ще се случи като в Румъния !Вадиме пълнителите и гьостериците..........!!!!Да го разбират както искат!Документи имам за всеки наглец ,даже метални,добре смазани и безотказно работещи!

за какво спорите?Това е решено още 2007г..Питайте тогавашните властимащи.

Не намериха за 12 години време да го отменят? Айде стига с глупостите...

Поредните глупости, които няма да мина и ще затихнат, както суматохата с т.нар. СУПТО и Наредба -18. Балъците, които се вързаха, направиха сума разходи, да уйдисват на простотиите на Свищовското счетоводителче, станало случайно министър и на НАП. Наредбата беше глупост върху глупост и накрая отпадна. Само че изрядните, т.е. стреснатите мишки се набутаха яко, а тарикатите не си мръднаха пръста и един лев не похарчиха, та накрая реално бяха напред, щото конкуренцията се беше набутала и си беше губила времето. Това тук е още по-голяма глупост. Искали проектната документация на сградата - ха, ха. Откъде, бе, идиоти заспали? Документация от соца - ха, ха. А от османлиите не щете ли? Трябва със закон да се забрани ровенето в минали неща със задна дата. Иначе ще ни накарат да си извадим наново дипломите от началното до висшето образование и да се хармонизиарат със сегашните учебни планове. Където има несъответствия - наново.

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ !!! СУПЕР !!! Нека смешковците разберат, че като апармента е твой, това не значи че може да си правиш каквото си искаш!

Мога да си правя със апартамента каквото си искам!!!! Като много искат да ме командват,да ми дадат 10000000 за него и е техен!!!!

Че е пълна простотия това никой и не се съмнява! Само че тази простотия ни я натресоха от ЕС!! Нашите управници се скатаваха до сега и изведнъж - няма време, действайте! Защо не застанаха в този европарламент и да отстояват БГ интересите! Или те ги отстояват, само че личните си БГ интереси! На кого ще бъдат фирмите, които ще обработват документите за тези паспорти и защо документите не се вземата по електронен път. Кадастъра има ел. система, АВ също има, общините и те имат (ако нямат да си направят), и т.н. и т.н.

Въпроса е че за онези от " нашите " демек техните ора тия паспорти ще са за сметка а държавата като ги пуснат по близка писта в програмата за съниране а за останалите ще лапаме големият и ще ни гонят чрез ЧСИ защото не всички имаме пари че тия говорят че паспорта е само началото а после ще те натискат препоръките записани в паспорта да ги отремонтираш а с какви пари там вече тех им е през .... важно е да намерят начин да те изгонят от собственото ти жилище. Всичко останало в което говорят за безопасност , красиви жилища и тем подобни са са хора с липса на мозък. В момента голямата маса от народа влиза в дългове и кредити за да си направи един път в живота мащабен ремонт там където живее а има хора дето се вика за прозорец да си сменят мечтая а тия тумбаци за капилови ремонти сънуват

като нямаш пари да се грижиш за собствеността си в града - ПРОДАВАШ и купуваш по-евтино :)

Това с включено ДДС ли е или без ? Щото нали е услуга и ще има и ДДС.

"..Фактури за последните 3 години за електро потребление, студена и топла вода, ТЕЦ и газоснабдяване;" кой има фактура за доставката на дърва, например, на село?!

че защо нямаш?

Кой пази фактури от 3гидини и какво личи от написаното след няколко месеца, това е въпросът.

Нали първата новина беше между 80 стотинки и лев на квадрат, сега между 2.5 и 5 лева на квадрат без ДДС. Я направо по 10 лева го направете, лесно да се смята. Когато са строени сградите са имали цялата документация за времето си. Сега със задна дата събирате пари. Но щом всички мълчат, значи са съгласни, е ще плащате тогава.

Аз викам да не бързаме. Да минат изборите първо ;)

Пише, че документът се издава на цяла сграда, не на апартамент. Да кажем, че аз съм законопослушен домоуправител. Трябва да се уговоря с домоуправителите от останалите 6 входа и после от някъде да измъкнем един камион хартии. Документите на входа са у нас, в три малки кашончета, и вътре няма нищо от поисканото. Или трябва да отделя 2 месеца за да ходя в работно време по институциите и да ги събера?

Така се получва когато хора без мозък мислят закони. За какво му е на един пенсионер Технически паспорт след като за да си смени един прозорец PVC дограма събира около 2 години , защото прозореца струва само 400-1000 лв без довършителните работи.

Е това вече ни идва в повече.Народе?????? Идва 04.04.2021.Опичай си акъла!

Преди обследване на сградата,паспортчиците да представят пред собствениците на сгради,следните документи: 1.Снимка в профил и анфас-с документ от МВР,че е актуална; 2.Копие на личната карта-нотариално заверено; 3.Актуални сведение за съдимост-нотариално заверено; 4.Копие за завършено образование/начално,средно,висше?/-нотариално заверено/ 5.Фактури за платени ток,вода,канал,парно,газ за последните 100 години-нотариално заверени; 6.Фактури за платени данък сгради и такса смет заверени предния ден от общината; 7.Имунизационен паспорт ,че е имунизиран с "Астра Зеника"/,други не се зачитат/-нотариално заверен; 8.Съдебна заповед за влизане в собственоста на жертвата-нотариално заверена; 9.Заявлвние за партийна принадлежност-заверена от съответната партия; 10.Заявление,че няма конфликт на интереси-нотариално заверено/; 11.Заявление,че регистрационната табела на личния му автомобил отговаря на европейския стандарт-нотариално заврен; 12.Документ от партийната централа на ГЕРБ,че е член на партията най-малко от 5 /пет/години; 13.Протекция лично от Б.М.Борисов-нотариално заверено; Забележка:под "жертва",разбирайте собственика на жилище.

Цитат: "....Паспортът е готов- какво следва? Да се избършем ако хартията е мека разбира се.

Наистина има хора , които са родени само за това да мислят как да одерат кожите на останалите хора ! Това е абсолютно непотребно нещо ! Ще дойде някой да види в къщи как сме сменили ВиК, или електро инсталацията и какво сами сме си направили ! Да го изискват от тези, на които им санираха домовете, направиха им външните изолации, покривите и получиха без пари всичко, което им е било нужно !!!

само да те светна, че санираните вече имат паспорти и само можеш да им го потаковаш :)

Кога огледаха ВСЕКИ апартамент за състоянието му? По специално се интересувам КАК е станало с електроинсталацията, че тя е изцяло скрита! Или всичко е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ...

Народа"А въжетата от вкъщи ли да си ги носим или ГЕРБ ще ни ги дава по партийна линия?"

Цитат: "....Паспортът е готов- какво следва? В срок от три месеца след издаването на техническия паспорт, общото събрание на собствениците или на сдружението трябва да приеме решение за изпълнението на предписаните мерки и указания. С тях се определя и размерът на необходимите средства, разпределението им между собствениците и срокът за събирането им...." Първо масовата част от народа няма кинти да си направи тия ненужни паспорти а после щели да правели срок за капиталови ремонти за хиляди левове ?! Тия тотално си изгубиха умът...

Пак свежи пари.. Като за газовите уредби на колите.Напълно ненужни документи.

Поредната хранилка!Бой света оправя!Това е истината!

Керванът си върви, кучетата си лаят ... т.е. власта прави каквото си иска, овцете си коментират във форума ... Ако искате да се промени нещо и да спре това дране на кожи, покажете го на изборите.

Ей хора СЪБУДЕТЕ СЕ, да ги избием до крак тия душмани на народа си!

Точно пресметнато от управляващите.Всички апартаменти с нотариален акт и след това ще се чудим как се продават чужди апартаменти.Всеки мошеник може да направи далавера.

Ето още един начин да дерат кожата на народа.

Как една баба на която дядото е починал ще извади толкова пари? Да не говорим, че тя въобще няма да разбере какво и говорят. Като искат паспорти да ги издават служебно и безплатно. Ама май докато София не осъмне с люлеещ се на някой стълб депутат ТЕ няма да се кротнат.

Не мога да разбера, защо нехайството на държавния апарат, трябва да се заплаща от гражданите? Защо на гражданите се вменяват дейности, за които трябва да е отговорна администрацията?!

Ще ви бръкнем на вас! отзаде

Периодично-за водомери,топломери,паспорти,шофьорски книжки,табели за автомобилите.В Европа си карат колите с регистрационни табели откакто са си ги къпили,тука не може. Това са измислени технически паспорти.представяти ли си в Италия,Франция,за сгради на по 100,200 години да искат технически паспорти.Всичко ре за пари за скапаната администрация.

Имам чувство че има хора назначени само да търсят някакви закони .Да вземат парите на хората.

Защото много хора от тази сфера харчат нетрудени пари.

Подкрепям изготвянето на технически паспорти стига да са вярни.

млък, пордажник!

Представи си че си имам причина.

Каква? Освен, ако не ги издаваш тея паспорти е, тогава си ясен...

Бюрокрацията има тенденция да се самовъзпроизвежда . паспорти , удостоверения глупости на търкалета само за да докажем колко важен е чиновника и да дадем работа на калинките зер..идат избори

Продавам всекакви паспорти!К

Може ли някой малоумен управник да обясни за кво са му: Фактури за последните 3 години за електро потребление, студена и топла вода, ТЕЦ и газоснабдяване;

За определняне на енергийната ефективност, вероятно. Въпросът е кой си пази фактурите, ако щеш за 3 месеца назад, пък да не говорим за 3 години!

Всички санирани сгради имат нов такъв и е редно да бъде предоставен от фирмата-изпълнител на преференциална цепа,. Другия момент е, че с този документ вече разполагат общипите, платили санирането.

PEYTSCH

Имунизационен паспорт за жилище? Дистанционно дигитално отчитане на електромери, водомери, газомери, топломери...

За сведение на всички. Фирмите които правят паспорти са ограничени, дори в момента не се издават такива разрешителни.

Що ли не се очудвам, това е поредната схема за обир тип "саниране", но без влагане на абсолютно никакви материали, дори и евтин стиропор! Така се пълнят нощни шкафчета!

Най -голямата измама

Не виждам никакъв смисъл от създаването на тези паспорти по отношение на вече построени сгради. по-правилно е да се въведат по отношение на нови обекти. Така и техническият паспорт ще отрази действителното положение.Така е и редно, не можеш със задна дата да поставяш изисквания Понеже съм от бранша, прекрасно и в детайли ми е ясно, какво може и какво не може да се направи на вече изградени сгради.Цялата документация, одобрени проекти, документи по време на строителство, екзекутиви се пазят само определени години.Съмнявам се , че въобще за огромен брой сгради може да се намери нещо.Има много професионални въпроси, които ще бъдат зададени. Не виждам след като има Разрешение за ползване издадено по съответния ред, защо в този списък фигурира например Акт обр.15, удостоверение от кадастър.Самото разрешение за ползване не би могло да бъде издадено, без тези 2 документа.Иначе става дума за събиране на такси от съответните служби. Едно от най-важните неща в един технически паспорт е обследване на конструкцията на сградата. Едно само визуално оглеждане не би имало кой знае какъв смисъл/изключвам случаи, в които има ясни конструктивни дефекти./ Представянето на нотариални актове от всички собственици би могло да доведе и до бъдещи опити за измама с недвижими имоти. Задължителни е да се въведе създаване на технически паспорти на съоръжения от обществената , национална инфраструктура, и по-скоро служба за непрекъснат мониторинг със измеравания и др.- за мостове, подлези, надлези, подпорни стени и т.н.От това има смисъл, другото е начин за събиране на пари и имитация на дейност. Знам, че от това някои се канят да спечелят много пари, но е неморално. Особено ако ще вършиш една формална административна и никому неполезна дейност, а гражадните плащат за това.

Абсолютно ви подкрепям!

Къв паспорт, кви пет лева бе! Абе стига сте драли кожата и на без това ошушкания и изтормозен българин! На мен такъв паспорт не ми трябва, на който му трябва да ходи да плаща и да си вади! Аман от кръвосмучещи! На всички останали българи - Честит Национален празник!

Напълно подкрепям пишещшя преди мен обикновен човек. Тук не става въпрос за партийни пристрастия, а за посегателство , еднакво унижаващо всички. За какво ще послужи този документ? Домът си е мой, аз си го поддържам в ред, защото е в мой интерес Не съм чакал никой да ми санира или прави подобрения. Който пък е мърляк към дома си, значи така му харесва! Стига да не ми пречи. И без това е оставено всичко да се решава между съседите, и за добро и за лошо. Когато масово се преправяше в апартаменти, да не е било съвсем без знанието на отговорни органи? Защо не ги спираха тогава, на място? Лично аз започвам подписка против, в блоковете около нас. Направете го и вие, по вашите градове . Все ще се намери честен адвокат да съдейства. Честит Национален празник на който се чувства българин! Време е да направим нещо в защита срещу самозобравилите се управници. И това изискване на ЕС е кой знае как тълкувано, сигурно не е точно така!

0

Виж, прав си за помти всичко, но все пак някакъв резон в цялата работа има, особено за хората без акт 16 и някакви, които са избили носещи стени и прочее, но аз не мога да разбера как се определят тези цени и защо тази услуга не се покрива от данък сгради! И дори да не се покрие, нека си платим, ама как ще се охрави сам пенсионер със 100 квадрата апартамент, че да извади 500 лева??? Поне да го направят според доходите на собственика, какви са тия неща? Както долу писах, аз ще трябва да хлатя 1000 лева за тоя лист хартия, тъй като ще трябва да покрия и разходите на родител. Въобще, как го мислят, мислят ли въобще и винаги ли са били по кабинетите? Не са ли били и те хора на заплата? Нямат ли и те възрастни родители на пенсия, че с лека ръка да им дръпнат 10% от годишния доход? Да ти кажа ли колко е инвалидната пенсия на баща ми? Събира се два пъти в тая скромна таксичка!

РЕКЕТ РЕКЕТ РЕКЕТ ПОРЕДЕН РЕКЕТ За ВАС НЕЗНАМ? но ималите нещастие да ми се изпречат и с този рекет, ще мрът неочакванно като от ковида.

Само се правите на мАже от нета.Анонимно.

Ако и с този рекет се примирим не сме народ, а мърша. Стига сме търпяли този геноцид бе хора. Стига вече само да бъдем писатели в нета, а трябва действие. Честит 3-ти март, българи!

На кого ще пълним джобовете?На всичкото безпаричие това ни липсва.Безобразие!

Прави ми впечатление, че всички документи които се изискват се намират в общините включително копия от нотариалните актове на имотите и за да извадиш съответното удостоверение трябва да платиш за него в общината тя да ти го издаде и след това то да се даде на едни техни фирмички които да съставят още един документ ,който да отиде пак в общината за да може да си прибавят още едно документче което на нас не ни трябва , но на общините им е нужно за да сложат поредната такса за издаването му. Това се нарича организирана престъпна група свързана с властта. Ако бяхме държава и имаше действаща прокуратура и честен и независим съд всички по веригата на този организиран рекет трябва да са в затвора . Това обаче не се случва защото разбойниците владеят всички институции в държавата. Идват избори и всички разбойници ви чакат пред урните. Честит празник за глупаците.

И като направят тоя паспорт, какво? А...щяла да се срути сградата, щото била стара и респективно моя апартамент. Те ли ще дойдат да ми го ремонтират, че тъй са се загрижили? Значи милеят за моя апартамент??? Мале мила...Идиоти!!! Хората живеят с 3-цифрени заплати, а не като тях с 5и 6-цифрени и нямат чекмеджета.

0

Логика има, ако апартаментът ти застрашава структурната цялост на сградата. Но това да си го плащаш сам, при това на цената на земеделска земя квадрата, е безумие.

Болшевизираните елементи пак го удариха на колективизация и текезесация. Не е ли възможно те да се организират и да направят техническия паспорт и да ни платят по 5 лв на кв. м. ,че сме им позволили да се занимават с наши собственост.

Нашият компрадоски елит е пълен боклук

Към новината