Започват масови проверки на сергиите за сладоледи
Следят за хигиена, алергени и микробиологични показатели
Обратно в новинатаКоментари - Започват масови проверки на сергиите за сладоледи | Бизнес.dir.bg
Коментари
Каквито и проверки да се правят,сладоледа като цяло има странен вкус, пълен с различни стабилизанти и консерванти,за оцветители и подсладители не се говори.Някога преди много ,ама много години ,имаше един "чичко сладоледжия",който поставяше количката си със сладолед ,под кестените на пазарчето "Ситняково",точно където сега е заведението на "Илко".В количката имаше два хромови цилиндъра/гюмове/:единият с млечен сладолед,а другият с шоколадов.Те пък от своя страна бяха поставени в други по.големи също хромови цилиндри пълни със сух лед.Сладоледа се продаваше в няколко варианта,единият във фунийка -цена 4 ст.,другият в една машинка се поставяше вафлена количка ,пълнеше се със сладолед и отгоре се поставяше втора вафлена коричка.цена 6ст и третият по технология като вторият,но машинката двойно по-голяма и цена 12ст.Млечният сладолед ,както шоколадовият имаха незабравим вкус.Всеки,който си купеше сладолед даваше на приятелчетата да си близнат от него и най-интересно никой не се разболяваше.Чудно, защо сега няма млечен сладолед?Може би ,защото от разни емулгирани палмови масла не могат да се направят на мляко или по някаква друга хранително -вкусова, високо-технологична съставка
А качество кой ще проверява. Тези сладпледи не стават за ядене - всички са от палмово масло и подсладители. От 20 години в България няма истински сладолед от мляко и захар. Може и от млечна сметана.
Нека изчакат да мине и Септември и тогава с проверките. Нека да бъдат поне масови. Пък и до Коледа да се изчака, не е проблем. НАП ще назначат още три хиляди калинки, за проверки на сладоледа и захарния памук.
А производителите кога ще ги проверите, щото все пак този сладолет някой го произвежда, или ще се репчите само на сергиите.
Знаете ли че сладоледът, заедно със сушито са може би двете единствени хранителни продукта, които не могат да се обеззаразят против коронавирус? Аз следвам стриктно тези указания и не рискувам да го ям. Всичко друго можем да преварим, претоплим, затоплим и с това убием вируса на минимум 70 градуса загряване - не и със сладоледа. Затова и го избягвайте докато не премине вируса!
Роднина, която работи в известна Фабрика за производство на шоколадова продукция и сладоледи: всички сладоледи в днешно време се правят от Палмово или кокосово масло, глюкозен сироп и само химикали, тоест 100% GМО. Шоколадите се произвеждат от палмово масло глюкоза сироп и химикали.
Стига сте имитирали дейност, подранихте бе! Трябваше тази проверка да я направите по Коледа! И после да проверите за рецивидисти - по Ивановден!
"на територията на ОДБХ София град, ОДБХ Добрич и ОДБХ Бургас. са Унищожени всички количества - 68 кг сладолед." ПАДНАЛО Е ЯКО БЛИЗАНЕ
Ще ги проверяват за ПАЛМОВО МАСЛО