Досегашният шеф на "Булгаргаз" Шишман Чаушев става шеф на Електроенергийния системен оператор. На неговия стол сяда досегашният шеф на борда на компанията Дафинка Янкова, която е и завеждащ одита на Българския енергиен холдинг.

Чаушев пребивава в "Булгаргаз" само 43 дни, бе назначен на 1 ноември. Дългогодишният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов бе освободен на 31 октомври, в деня на посещението на шефа на "Газпром" Алексей Милер, и го смени Чаушев, който дотогава бе шеф на НАП във Видин.

Шефът на Електроенергийния системен оператор Валентин Колев каза, че вече бившият шеф на БЕХ Боян Боев му е съобщил, че го освобождават, но ще продължи да изпълнява длъжността до вписването на новия шеф.

Само преди дни Министерски съвет реши изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Боян Боев да оглави Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Анжела Тонева, която подаде оставка, стана съветник на премиера.

Преди седмица в Търговския регистър бе вписан новият шеф на НЕК Йордан Желев. Все още е вакантен поста за началник на Българския енергиен холдинг. Вчера за кратко се разнесе слух, че Желев ще бъде върнат като шеф на БЕХ.

Осведомени обаче твърдят, че начело на холдинга ще бъде Иван Йончев. Можело да бъде и друг икономист от БЕХ.