Това става ясно от отчета за първото тримесечие на 2014 година на дружеството.

"Табак маркет" е с капитал 149 047 000 лева. Все още в регистрите като мажоритарен собственик е вписан "Благоевград БТ" (със 100 433 000 бр. акции). 48 604 000 бр. акции досега имаше "Булгартабак холдинг" АД.
Името на новия собственик все още не е известно.

Миналата година председателят на бюджетната комисията Йордан Цонев (ДПС) заяви, че има законопроект цигарите да се продават само на определени лицензирани места, а не както е в момента - в почти всеки търговски обект.

Целта била да се ограничи търговията с тютюневи стоки, които не са с платен акциз или са контрабандно внесени. Предложението съвпада по време с разрастването на националната верига павилиони за цигари и вестници на "Булгартабак", брандирана с "Lafka".

От съобщението на холдинга става ясно, че купувачът е извън групата "Булгартабак". В Комисията за защита на конкуренцията не е постъпило уведомление за концентрация. По закон това е задължително. В Търговския регистър също не е вписана промяна в собствеността.

Последната промяна в управлението на "Табак маркет" е от 31 януари 2014 г., когато на извънредно Общо събрание е променен съставът на Съветът на директорите. Освободени са Венцислав Златков Чолаков, Ангел Димитров Димитров и Явор Николаев Драганов.
Новозбраните членове са австрийският гражданин Волфганг Рекендорфер, Богдан Николов Дренски, Виктор Николаев Налбантов и Симеон Янков Алексиев. Те управляват с досегашните членове Иван Биларев и Борис Захариев.