Така той измести американския финансист Уорън Бъфет от второто място, сочат най-новите данни след закриване на борсовата търговия, които се използват за рейтинга, изготвян от агенция Блумбърг, предаде БТА.

Състоянието на 53-годишния Безос се оценява на 75,6 милиарда долара, като за последното денонощие то се е увеличило с 1,49 милиарда долара.

Предходния ден стана ясно, че Амазон се е споразумял да купи най-големия сайт за онлайн търговия в Близкия изток - Сук.ком (Souq.com), отбелязва Блумбърг.

Общата стойност на активите на собственика на инвестиционния холдинг Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет надхвърля 74,9 милиарда долара, като за 24 часа активите му са изгубили 809 милиона долара от стойността си.

Първи по богатство остава съоснователят на Майкрософт (Microfoft) Бил Гейтс. Според Блумбърг той притежава общо 86 милиарда долара. За последното денонощие Гейтс е изгубил 11,4 милиона долара.

Американското издание "Форбс" публикува на 20 март своята класация за най-богатите хора в света. Тя е оглавявана от Бил Гейтс, следван от Бъфет и Безос.
На Безос принадлежи и американската компания Блу ориджин (Blue Origin). Тя е сред компаниите, които имат намерение да пуснат редовни туристически "полети в космоса".