На откриването на специалния бутик присъстваха представители на медиите и светските среди. Гостите бяха запознати в детайли с технологията на системата за нагряване на тютюн IQOS, както и с различните сортове висококачествен тютюн, използван в тютюневите блендове, разработени специално за оптимален процес на нагряване.

През ноември миналата година Филип Морис пусна IQOS на пазара в България. Така страната ни стана 32-та държава, в която компанията обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия към изграждане на бъдеще, в което новите революционни бездимни алтернативи ще заменят цигарите.

„Днес вече близо 4 милиона мъже и жени по света избраха да спрат да пушат и да преминат към иновативните продукти, които имат потенциала да намалят риска в сравнение с пушенето. Радваме се, че можем да предоставим по-добър избор на близо 2,5 милиона пълнолетни потребители в страната“, заяви Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България на откриването на първия специализиран IQOS бутик.

„Окуражени сме от силния интерес към продукта до момента, към науката и иновационната технология, които стоят зад него, и силно вярваме, че един ден ще дойде времето, в което бездимните алтернативи ще заменят изцяло цигарите за доброто не само на пушачите, но и на цялото общество“, допълни Маргонис.

Зад създаването на иновативната система IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международно признати стандарти от над 400 научни експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур.

От 2008 г. насам Филип Морис Интернешънъл инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност. В разработката на революционната технология компанията си партнира с над 60 стартъп компании в Швейцария. Над 3000 са издадените патенти за иновативните компоненти на IQOS и бездимните продукти.

Това нарежда Филип Морис като единствената тютюнева компания в топ 100 на световната класация по брой на получени нови патенти от Европейската патентна организация EPO.