Може ли да говорим отново за строителен бум? Има ли луда надпреварва в инвестициите в недвижими имоти?

Отговорът е, че оживлението на инвестиционния пазар в строителството, започнало през последните години, безспорно е факт!

Инвестициите набират скорост, а бизнес климатът в сектора се завръща към един "здравословен" растеж. Свидетели сме на нови мащабни жилищни, хотелски и офис проекти.

През последните години се забелязва ръст от почти 10-12% в инвестициите в имоти, а скокът се дължи най-вече на увеличеното строителство на сгради, което е 56% от общата продукция в сектора, където ръстът е почти 18% на годишна база.

Жилищното строителство е по-балансирано, а инвестициите в нови проекти са в по-голяма степен ориентирани и съобразени с търсенето. Днес предлагането на пазара на недвижими имоти е голямо. Когато се прави покупка на жилище, е добре да се знае, че ще има сигурност на сделката. Какво означава това?

Инвеститорът да е надеждна фирма, която застава с имиджа си зад проекта и разполага с необходимия финансов ресурс и капацитет за завършването му. Партньорският състав - в лицето на архитекти и изпълнители, също да е добре подбран. Всичко това придава стойност на имота. Реално, покупката на имот не е просто сделка. Това е осъзнато право на избор за дълъг период от време.


И точно поради тази причина търсенето на имот е един сложен процес, в който не се взимат прибързани решения. Предлагането е голямо. Цените са различни. Обикновено цената определя качеството на изпълнение. Но е факт това, че търсенето на имоти от по-висок клас в затворени комплекси постепенно се увеличава през последните години. Респективно това кара и фирмите да търсят подходящи парцели, които да превърнат в уютна, спокойна и защитена зона.

Моят дом е моята крепост - както е казал народът.

В пика на инвестициите на пазара на недвижими имоти се отличава пилотния проект на младия и целеустремен екип на строително-инвестиционните компании - "Роял Ви" ООД и "Роял Инженеринг" ООД, които са обединени от общата кауза - да реализират жилищни проекти, отговарящи изцяло на търсенето на съвременния купувач.

"Роял Ви" ООД предлага професионални услуги, свързани с инвестициите в недвижими имоти - консултация относно избора на имот, закупуването и управлението на имотa, изготвянето на анализи и проучвания на пазара на недвижимите имоти, предпроектни, правни и маркетингови проучвания. Фирмата е фокусирана върху цялостното управление на проекта, последвалите продажби и менажиране на собствеността.


Това, което отличава Роял Ви от много други фирми на пазара, е фактът, че се ръководят от няколко основни принципа - високи стандарти, ефективно сътрудничество и дисциплинирано изпълнение на работата. Тези ценности играят основна роля в движението и развитието на организацията, чиято основна цел е постигането на дългосрочен растеж и бизнес успехи. И зад всичко това стои екип от талантливи и опитни професионалисти и партньори, защото, както се казва, "... бизнесът е колективна игра и за да сте сред печелившите, създайте перфектния тим."

Роял Инженеринг ООД е специализирана в строителството на жилищни сгради и съоръжения. "Строителството е нашата страст и ние използваме всеки ден на строителната площадка, за да подобряваме своята работа и да въвеждаме иновативни техники за строителство. За всеки проект подхождаме критично към своята работа, влагаме много любов в изпълнението, желязна воля за успех и смирение да споделяме с останалите", казват от фирмата.

В Роял Инженеринг ООД залагат на една различна визия, предлагайки интелигентни и творчески решения за справяне с трудни строителни сценарии, защото се грижат за детайлите на застроената среда, спазвайки обещанията си за осигуряване на безупречно изпълнение.


Отличителният им начин на работа остава своя отпечатък върху стартовия проект на фирмата - "City Life - Luxury apart complex".

Няма как да отречем, че в столицата има много затворени комплекси. И все повече фирмите се ориентират към такъв тип строителство. На фона на голямото предлагане, няма как да не отбележим, че броят на бутиковите апарткомплекси от затворен тип, обаче, не е голям. Именно такъв е "City Life - Luxury apart complex". И без да преувеличаваме, планината е буквално на ръка разстояние.

В следващите редове ще Ви запознаем с жилищния комплекс "City Life - luxury apart complex", който е разположен в кв. "Малинова долина" (съвсем близо до Ринг мол) - един от най-новите и модерни жилищни квартали на София, който предлага спокойствие в подножието на планина Витоша.

Символиката се крие още в наименованието му и игриво обрисува необходимата, противоположната на забързаното ежедневие и търсена от всички ни, хармония и спокойствие на дома.

Бутиковият жилищен комплекс с контрол на достъпа предлага 18 апартамента, разпределени в 2 жилищни сгради с подземни гаражи, разположени сред богато озеленен вътрешен двор с BBQ зона и детска площадка.


Всяка от сградите включва сутеренно ниво, осигуряващо удобно паркиране на живущите в самостоятелни гаражи с опция за зарядни станции за електромобили от световната марка VESTEL на нашия доверен партньор - EVPoint.


Всяка сграда се състои три жилищни етажа - с по 3 апартамента на всеки етаж, общо по 9 апартамента в сграда. Цялостната визия на комплекса е базирана върху основните опорни точки - планината, природата и градът. Модерният и иновативен облик, сигурност и висококачествено строителство са само част от предимствата на комплекса.

На първо място, ексклузивната локация, гарантираща достъпа до важни пътни артерии и бизнес локации, едновременно с това, осигуряваща уюта, спокойствието и свежестта на природата. Инфраструктурната обезпеченост е постигната посредством бързия достъп до Околовръстния път на София, непосредствената близост на автобусни спирки и бъдещото изграждане на метростанция - само на няколко метра.

Комплексът се намира на пешеходно разстояние до София Ринг Мол и Икеа, в близост са разположени - Бизнес парк Младост, Гаретидж парк, Училища и детски градини, Университети, Лечебни заведения и аптеки.

Високият стандарт на обитаване допълнително се гарантира от луксозния клас на материалите и изпълнението на сградата, малкото на брой апартаменти, разнообразни по големина и тип, възможността за 180-градусова панорамна гледка.


Независимо дали изберете двустайно или четиристайно жилище, помещенията в него са проектирани така, че максимално да удовлетворяват изискванията и на най-взискателния клиент, а именно - благоприятно разположение по отношение на географските посоки, с цел максимално ослънчаване, добре премерени по площ пространства, големи френски прозорци и отопление на газ. Седемкамерната дограма с троен стъклопакет и окачената фасада допълнително допринасят за високия клас на сградата. Kонцепцията на жилищен комплекс "City Life - luxury apart complex" е насочена към природосъобразния начин на живот в спокойна и уютна среда. Комплексът предлага контрол на достъпа и сигурност за своите обитатели, които не биха направили компромис с мястото за своя дом.

Говорейки за качество, няма как да пропуснем да споменем и това, че в проекта са привлечени водещи проектанти, архитекти и консултанти - Архитектурно бюро "Румина-АМ", ръководено от арх. Румяна Запрянова, Бюро за инженерни и архитектурни структури "Биас-М", представлявано от инж. Маньо Манев, Строителен надзор "АБ-Надзор" в лицето на инж. Ангелика Георгиева.

От самото начало на проекта, всяка стъпка, всеки детайл е прецизно обмислен. Поставяйки се на мястото на клиента, "Роял Ви" ООД и "Роял Инженеринг" ООД създадоха комплекс, отговарящи изцяло на търсенето на съвременния купувач, който не би направил компромис с мястото за своя мечтан дом.

Затова "City Life - Luxury apart complex" не е просто поредният затворен комплекс, той е място, за което хората си казват - заслужава си да бъда тук.