Това заяви селекционерът на "лалетата" Луис ван Гаал на пресконференцията преди мача за бронзовите медали срещу домакина Бразилия.

Холандия няма поражение до момента в редовното време и тимът ще опита да стане първият холандски отбор, който завършва без загуба участието си на световно първенство.

Холандците до момента само веднъж са играли в спора за третото място - през 1998 година губят от Хърватия. Бразилците пък са участвали в този мач три пъти - през 1938 година побеждават Швеция, както и Италия през 1978 година, а през 1974-а губят от Полша.

"Каква е атмосферата в отбора? Ясно е, че не е най-добрата, след като отпаднахме от борбата за титлата. Мечтата ни умря и няма да се върне. Но ще направим всичко да вдигнем отбора и да му вдъхнем увереност. Както вече казах, дузпите са въпрос на късмет.

До момента не сме загубили нито един мач на шампионата в редовното време и нашата задача е да се върнем у дома непобедени. Може и да не сме най-силният отбор на това световно първенство, но със сигурност сме трудни за побеждаване.

Много се надявам в утрешния мач, който ще бъде последният ми начело на този отбор, играчите да ми подарят една победа", коментира Луис ван Гаал, цитиран от БТА.

Треньорът още не е наясно с титулярния състав и не е решил дали да пусне в игра капитана Робин ван Перси, който страда от контузия и преди мача с Аржентина тренира на индивидуален режим.

"Робин е контузен от два месеца, но свърши огромен обем работа, за да бъде във форма за това световно първенство. Още не съм мислил за състава. Първо ще анализираме отбора на Бразилия и след това ще определя състава. Искам да видя и как се чувстват момчетата на тренировка", каза ван Гаал, цитиран от БТА.