В талантливата група, място намериха 50 таланти от целия свят, родени след 1 януари 1999 г.
 
За съжаление нито един българин не успя да се вмъкне там. 
 
45 от играчите не са подредени, това се прави само за първите пет.
 
Разбира се, че мястото им в класацията не гарантира бляскава кариера, но определено тези момчета за момента се представят по-добре от връстниците си.
 
Ето и кои са най-обещаващите таланти на световния футбол:
 
5. Фил Фодън
 
Атакуващият халф идва от академията на "Манчестър Сити". Може да се превърне в първия играч наложил се от школата в многомилионната селекция на "Сити" в новата история на клуба.

Пеп Гуардиола го определи като "истински дар" и започна да му дава шансове. 17-годишният талант взе участие в осем мача от началото на сезона, влезе и във финала за Купата на лигата на "Уембли". Фодън имаше основна роля в Световната титла до 17-годишна възраст на Англия - стана най-добър играч на първенството в Индия.
 

4. Матиас Де Лихт
 
Едва на 18 години, централният бранител е несменяем титуляр в отбраната на "Аякс" и записа три мача за националният тим на Холандия. Дебютира срещу България, когато не бе убедителен, като на два пъти бе надигран от Спас Делев, който вкара и двата гола за победата ни с 2:0.

Това обаче бе един от малкото слаби мачове в кариерата на Матиас. Впечатлява с физика и интелигентна игра, въпреки крехката възраст. Де Лихт е следен от грандовете из цяла Европа, като се говори за сериозен интерес от страна на "Барселона".
 
3. Винисиус Жуниор
 
Нападателят впечатлява за "Фламенго". Неслучайно "Реал" (Мадрид) плати впечатляващите 45 милиона евро за него, превръщайки го в най-скъпия 16-годишен играч в историята.

Договорът ще влезе в сила, когато Винисиус навърши пълнолетие - на 12 юли тази година. Така, че от следващия сезон е доста вероятно да наблюдаваме талантливия играч с екипа на Кралете. До тогава Жуниор вече блести с този на "Фламенго" в бразилското първенство.
 

2. Джанлуиджи Донарума
 
Най-известното име в тази класация. Макар да е само на 19, той в елита на световните вратари. Има вече 115 мача за "Милан", а името му на няколко пъти бе замесвано в скандали с многомилионни трансфери.

Наричаха го и наследник на Джанлуиджи Буфон, Донарума определено е име в световния футбол, остава само да продължи с доброто си представяне и занапред.
 
1. Джъстин Клуйверт
 
Хората са казали, че крушата не пада по-далеч от дървото. Явно така се е получило и с Джъстин Клуйверт. Син на легендарния Патрик, 18-годишният Джъстин прави изключителен сезон в "Аякс", заслужи си и мач с едкипа на Холандия. Може да има таланта на баща си, но стилът му на игра е по-различен.

Сравняват Джъстин с Неймар. От скоро агент на младия холандец е Мино Райола, а в това няма нищо случайно. Господин Райола внимателно избира своите клиенти, които след това му носят умопомрачителни суми. С такъв агент, може съвсем скоро да видим Джъстин с екипа на някой европейски гранд.