- Как се чувстваш шампионе?
- Супер е. Още една от мечтите ми се изпълни. Чувството е неописуемо. Надявам се да не е последната ми титла, затова работихме толкова много този сезон. Надявам се и следващия да защитим трофеите си.
- Дойде в Юнтайтед за да станеш шампион, това беше целта ти. Удовлетворен ли си? Струваха ли си усилията?
- Струваше си всичко, което съм направил. Това е едно възнаграждение за усилията, които съм положил през кариерата си и живота си. Да имаш това парче метал на врата си е наистина много хубав момент и се надявам да не е последен.
- Труден ли беше сезона за Юнайтед?
- Труден беше. Както каза сър Алекс последните 90 минути от този мач са били най-дългите в живота му. Бяха дълги за всички нас, но накрая всичко завърши добре. Не победихме, но една точка ни стигна за да станем шампиони и да сме най-добрият отбор в света.
- Кой бе според теб бе повратният момент в сезона?
- Не знам, не искам да казвам определен мач. Може би това, че в определени мачове не се предавахме до края. Мисля, че около 6-7 двубоя решихме в последните 10 минути. Това е много важно. Тогава отборите губят концентрацията си и физическата подготовка намалява, но ние продължавахме до края и вкарвахме решителни голове.
- Загубихте два пъти. Разколебахте се, тогава минаваше ли ти през главата, че може да не се получи?
- Разбира се, винаги ти минават такива мисли през главата. Дали ще стане или не? Дали Ареснал ще ни вкара? Веднага си превърташ някакви филми през главата. Но накрая когато всичко приключи щастливо, се връщаш назад да си спомниш какво е било. Но аз мисля, че напълно заслужавахме титлата. Имахме голяма съпротива от Ливърпул, един много добър отбор. Но накрая по-добрият победи.
- Дебютен сезон за теб. Брайън Робсън каза преди мача, че е успешен. Ти как го оценяваш?
- Благодаря за тези думи, всички знаем кой е Робсън. Но за мен единствено е важно, когато вляза в съблекалнята след мач, сър Алекс да каже "Берба, доволен съм". Или "не съм доволен"… И аз се прибирам с усмивка на лице. Той вече ми го каза, разбира се, и се надявам само като започне новото първенство, да съм жив и здрав и да играя още по-добре. Да не забравяме обаче, чие имаме още един много, много важен мач.
- Какво каза сега сър Алекс в съблекалнята?
- Изравнихме рекорда на Ливърпул за титли, така че не може да не е доволен. Той е най-щастливият. Той заслужава най-много от всички, толкова години е в бизнеса, толкова неща е спечелил човека.
- 14 гола и 10 асистенции. Как се промени Бербатов в Юнайтед? Промени ли се стила ти?
- Промених се и то доста. Не знам дали хората го забелязват, но вече моята игра не се съсредоточава толкова да вкарвам голове, а да ги създавам. Водихме такива разговори със сър Алекс, с който стигнахме до извода, че тази роля ми подхожда най-добре. Аз самият съм доволен, напоследък повече ми харесва да правя асистенции. Звучи може би малко глупаво, но тези асистенции ме карат да се усмихвам. Най-вече ме кара да се усмихвам това, че сме първи.
- Какво би казал на хората в България?
- Ами какво да им кажа..-. Пичове, радвайте се! Това е за всички вас! Аз съм българин! Знамето ни се вее горе на "Олд Трафорд". И нека се гордеем!