Петър Стойчев спечели осмия кръг от старта за Световната купа по плувен маратон - 34 км и оглави генералното класиране. Българинът записа време 7:38.29 часа. На второ място остана Азис (Египет) със 7:38.37 часа, а на трето - Симон Тобин (Канада) със 7:38.46 часа.

До края на сезона за Световната купа остават три старта, информира БТА.

"Поредното много тежко и изтощително състезание. Вече от един месец сме в Канада. Това ми е четвърти старт, като вече умората си казва думата. Чакам с нетърпение да се прибера в България. За пръв път от 10 години в Канада конкуренцията е толкова сериозна. Най-радващото е, че завършвам състезанията в Канада с успех и първо място в генералното класиране", каза Петър Стойчев от Канада.

"Изключително съм щастлив от поредната ни победа. За пръв път откакто сме в Канада имаше толкова много българи, които ни подкрепяха. Беше много мило да ги видя на финала как се радват заедно с нас. В отлична форма сме. Целите, които си бяхме поставили - да спечелим медал от световното първенство и победа за Световната купа ги изпълнихме", каза старши треньорът на Стойчев - Красимир Туманов.