Боят се разигра на метри зад стадион „Георги Аспарухов”, (зад Сектор „Б”). В мелето са участвали над 100 човека, като някои от тях са станали невинни жертви на побойниците, предаде ТопСпорт. Пред Gong.bg момче на видима възраст около 12 години призна, че е било бито с палки от полицаите, които са се притекли на помощ на своите колеги. Освен малки деца има и пострадали полицаи, които са удряни с тежки предмети от побеснелите след загубата фенове. Смята се, че боят първоначално е бил между враждуващи фракции на „сините”, като след това двете групи са се обединили срещу органите на реда.
Трима фенове на възраст от 16 до 18 години бяха шити и лекувани в “Пирогов“, предаде БГНЕС. Пострадалите твърдят, че не са провокирали с нищо полицаите, които са започнали да удрят наред с палките голяма група привърженици на софийския тим, излизаща от сектор “Б“ около половин час след двубоя. Ранените фенове си извадили медицински свидетелства и бяха категорични, че ще съдят полицаите.
“Биха ни безпричинно. Някои наистина ги провокираха, но ние не правехме нищо, не може да бият всички“, разказа единият от пострадалите. “След като всичко приключи и полицаите се оттеглиха, някой извика “селяни“, те се върнаха и отново ни биха. Имаше и конни полицаи, мачкаха ни с копита, с палки и какво ли не. Има и по-тежко пострадали, със счупени глави“, допълни той. Шестима полицаи са пострадали при масовия бой, съобщи “Фокус”, като се позова на МВР. На полицаите им е оказана медицинска помощ и са пуснати в отпуск за домашно лечение.
Според МВР боят се разразил след края на мача, когато част от запалянковците нападнали полицаите с бутилки и камъни. Полицейски кордон успял да ги спре. По-късно отново се събрала група от запалянковци в парка. Там полицаите са били нападнати от мъже с дъски и греди от пейки. Група футболни фенове в близката ул. „Тодорени кукли” са потрошили част от паркиралите автомобили.