Звездата на гостите се отличи с три решителни тройки през последните малко повече от шест минути на срещата. Брайънт помогна на "Лейкърс" да поведе с 98:92 минута преди края на двубоя, но шест секунди преди края пропусна от линията за наказателен удар и позволи на домакините да организират последна атака.

Джейру Холидей пропусна изстрела от далечна дистанция, който можеше да доведе мача до продължение. Антъни Дейвис се отличи с 39 точки за "Пеликанс", но слабата му игра в четвъртия период се оказа решителна за крайния изход на срещата. Поражението е трето поредно за състава на Ню Орлеанс.

В друга среща от НБА, играна тази нощ, "Детройт" победи у дома "Ню Йорк Никс" със 111:105. Отборът на "Никс" изоставаше с 27 точки във втората четвърт, но взе аванс при 97:95 след изстрел на Робин Лопес. Три точки на Антъни Толивър отново дадоха преднина за "Пистънсз, а Реджи Джаксън също стреля точно от дистанция, покачвайки резултата на 101:97.

Джаксън отбеляза 21 точки, а неговият съотборник Стенли Джонсън се отличи с 22 точки и 9 борби. Андре Дръмънд завърши със 17 точки и 12 борби за "Детройт". Лопес се отличи с 26 точки и 16 овладени топки под кошовете в състава на "Ню Йорк", загубил за седми път в последните си осем двубоя.

"Хюстън" победи със 111:105 у дома срещу местния си съперник "Финикс". Дуайт Хауърд направи 16 борби в мач номер 200 между двата тима. Джеймс Хардън се отличи със 17 точки за победителите, докато Арчи Гудуин беше най-резултатен за "Сънс" с 22 точки.

"Торонто" надигра като гост "Портланд" със 110:103, а Кайл Лоури завърши с 30 точки за "Раптърс". Поражението е първо за "Трейлблейзърс" в последните шест мача в Лигата.