назад

Българското олимпийско участие в джудото приключи

08:39 | 27 юли 2021 | Редактор: Николай Петров 48 6766

Коментари 48

не знам дали си давате сметка какво е Олимпиадата. Не е квартално събитие организирано по фейсбук в което за да участваш ти стига само пуснеш лайкче. Това въобще да стигнеш до олимпиада е едно от най-големите спортни постижения за което всеки спортист мечтае. Би трябвало и ние да ги поддържаме в това. В Токио днес в олимпийския ни отбор няма туристи. Всички са заслужили да бъдат там със спортни постижения и трябва да ги подкрепим. Дори когато губят! Ако ви е кеф и се гордеете когато българин се качи на най-високото стъпалце и зазвучи българския химн трябва да платим цената за това. Никой не печели винаги! пп. спорта в България е тъжна картинка. Всъщност повечето ни спортисти е трудно да се нарекат професионални, защото много от тях им се налага да работят нещо друго за да имат пари за спорт.

Това да не му е България да излиза по дискотеките с такива като него и да се прави на мутра.Багата 2

Защо не прекръстите БОК /Български олимпийски комитет/ на закрития вече БТС /Български туристически съюз/?

Коментар точно в стила на Олимпийските игри! Пиер дьо Кубертен сигурно ръкопляска сега! Браво!

БТС НЕ Е ЗАКРИТО АПРОПО .

За разлика от много пишещи, аз гледах този двубой - нашият наистина търсеше победата, беше по-активен и по-добър /според мен/ !... А правилата са тъпи !!

може ли някой да ми сметне колко излиза на човек участието ни в тази екскурзия? Тук говоря за пари дадени за поне 4г. олимпийска подготовка, заплати за треньори, разходи... и накрая "продължаваме напред"

Ние сме с най-малката делегация от години! Какво искате - да не ходят, освен ако не е гарантиран златния медал ли?! Защото принципа и смисъла на Олимпийските игри са различни! А вие плащате ли си данъците и допринасяте ли с нещо за страната си или основното ви занимание е злобеенето по форумите?!

Ако беше Кобрата, щеше да се тръшне и да направи скандал.

Евала, поне не се оправдава. Чакаме Кирил Милов и Тайбе Юсеин, те със сигурност ще ни донесат медал

Все пак браво на Ивайло - най-вече за това, че знае как да губи, а не се тръшка като некъв кифъл.

само с искане за медали не става, не играеш ли с постоянство , колкото и да искаш ще го гледаш през крив макарон медала. И какво са ви виновни съдиите, всичките съдии мразят българите според вас, а Узбекистан какви са че да ги подпират. Нямате психика дори тук коментиращите. Ямамото Цунетомо казва Безупречен човек е този, който бяга от суетата.

Ивайло е мъжко момче и не се оправдава за което респект. Чакаме тежката ни артилерия със сигурните два медала в щангите,сигурният медал при ансамбъла и да се надяваме поне 2 медала в борбата .

И дано вземем и в бокса! Остана ни един сьстезател, но с потенциал за медал! Защо не и титла?!

ooooooooooo0

Двама ни останаха като Даниел Асенов има по-малък шанс за медал от Стойка Кръстева.

Успех и на двамата!

Респект!!!

Българското олимпийско участие в джудото приключи -а федерацията ще отчете добро представяне и ще си раздаде премии !!!

Не съм гледал мача и въобще не следя този спорт, но харесвам коментара на нашия спортист - няма думи от типа "аз бях по-добрия", "съдиите ме ощетиха", "противникът тренира при по-добри условия", "часовата разлика ми попречи" и т.н. Отговорите му изглеждат много окровени и премерени. Респект за изказването и успех на следващото голямо състезание.

А това му пояснение сигурно особено ти се нрави: "В продължението се надявах да му дадат трето "шидо" ...", демек забележка за пасивност. Ега ти мотивацията и "високата" цел - не се напъва да победи противника, а се надява на съдиите да го санкционират?! Правилата в тия спортове като борба, джудо, всякакви каратета и таеквонда така са изродени, че няма никаква красота да ги гледаш. Правилото трябва да е едно - бориш се докато единият каже "стига, предавам се" - само чиста победа, а не някакви си точки затова, че си го пипнал за малкия пръст на левия крак или че бил стъпил накриво на някаква ограничителна черта или че дрешката му не е перфектно изгладена и прочие простотии...

Четеш изказването му точно като дявол Евангелието... Не прочете ли, че се е надявал точно заради активността му да санкционират противника за пасивност? Това не е ли стремеж да го победи, след като другият просто чака да свърши времето?

Глупости. Всичко, което е по правилата, може да е част от стратегия за победа. Включително да принудиш противника да е пасивен и да бъде наказан за това. По същия начин узбекът може да е чакал нашия да атакува, за да го контрира – също легитимна стратегия. Само лаиците и начинаещите си мислят, че да размахваш безсмислено крайници е някакъв честен и благороден начин да победиш. Обикновено това са точно хората, които мрънкат, че са били по-добри, след като са загубили.

До точката от 11:01ч. - Предполагам си същият, когото репликирах преди това? Значи ти продължаваш да си нагаждаш написаното според собствените разбирания! Един път казваш, че не е искал да победи, а сега казваш, че не е достатъчно да размахва крайници за да победи. Е за какво ги е размахвал крайниците си тогава, а не си е почивал? Според теб не за да се вижда, че е активен и иска победата, а за да се оправдава ако загуби.

Човеко, не се напъвай толкова. Репликата ми беше към бай Иван...

Джудото е ужасна скука. Мъка. Както и още един куп олимпийски тъпни. А тоя нашият не можеше да диша накрая на дърпането и бутането. Ся в Бг следват цветя, прегръдки, интервюта, гордост, кинти и леки оправдания.

така де, веднага съдиите виновни били, а това че нашият накрая едвам дишаше, докато узбекистанеца си изглеждаше нормално, уморен, но не грохнал като нашия

Екскурзианти, сър... Нищо лошо, ама да си плащаха поне от джоба.

ДП (Държавно Предприятие) Олимпиади Турист...

Все пак браво на нашето момче! А колкото до съдийството - то си е традиция съдиите да ни порежат и това се случва във всеки спорт. За да постигнат успех нашите състезатели трябва да са безапелационно по-добри, въпреки че преди години дори това не помогна на Йордан Йовчев и пак му откраднаха златния медал. Това е положението и трябва да се нагодим според него! Колкото до плюещите по-долу - вие какво постигнахте в живота си и какво направихте за България, че да сте толкова критични? За малка страна като нашата с ограничени финансови възможности, това, което правят нашите спортисти е страшно много! Дори самото им участие там е постижение! А ние имаме и медал вече. Няма значение, че е сребърен, защото е олимпийски медал. Я вижте колко и какви държави нямат и толкова или са по-назад от нас! И това не е пораженско мислене, а реализъм. Има една поговорка - "С трици маймуни не се ловят", а ние все пак успяваме. Успех на нашите спортисти и преди всичко здраве и късмет! Ще има още състезания и още олимпиади, а и на тази българското участие не е приключило все още. Със сигурност ще вземем още медали - борба, щанги, худ. гимнастика, защо не и бокс! Стискам палци и подкрепям нашите състезатели и продължаващите, и отпадналите!

Какво означава, че противникът му е правил фалшиви атаки ?

Ясно, след 1990 надолу, надолу, надолу....

Жалка история са нашите олимпийци ! Само оправдания слушаме за провалите им! "Нямаме късмет, не разбрах какво стана, съдията беше виновен, не можах да се аклиматизирам" Ужасно тегаво е да ги слушам ! Спортните ни коментатори когато коментират представяне на наши състезатели обикновено започват със фразата " ЗА СЪЖАЛЕНИЕ "

Знаеш ли обаче какво ми направи впечатление при този? Той каза-бях дошъл да спечеля медал! Ей това искам да чувам от български спортист,а не съм го чувал от не зная колко години вече. Отивам там да стана шампион, да ги бия всичките, да спечеля. А не, познатото до болка и втръснало до немай къде-амиииии, отиваме там, пък каквото сабя покаже. Каквото откраднем добре дошло. Като ги чуя тия думи и ме втриса. А тоя СЪЖАЛЯВА, че се е провалил в битката си по пътя към МЕДАЛИТЕ. Ей затова-респект. Като си променим мисленето в тази насока, тогава ще почнем да побеждаваме. Дотогава-курец.

така ли ставало, с мислене, аз пък си мислих , че става с игра. Знаеш ли какво е правилното мислене, не че ще спечелиш медал и че го искаш, а че всеки двубой трябва да го играеш все едно е финал. Ей това е правилното мислене. Иначе си го искай колкото си искаш и отпадай рано рано от по-слабите противници.

Приятелю, ако някога се беше занимавал професионално със спорт, щеше да знаеш, че психическата нагласа е също толкова важна, колкото и физическото състояние на организма. Всичките ти тренировки и мускули ще рухнат за миг, ако нямаш психическата нагласа за победа. Та така.

Нищо момчета! Идвайте си, че мацките в студентския град ви чакат да ви утешат.

Българинът като цяло е роден само и единствено да губи, това не стана ли ясно на всички?!?! Ето, днес са ни били на джудо, оня ден ни биха на финала на стрлбата, какво още трябва да стане, че да се осъзнаем колко сме зле??!?!

По-важното е че взехме медал от стрелбата, няма значение дали е златен, сребърен или бронзов. Уважете успеха й малко, много рядко се случва още във първия състезателен ден да вземем медал

Ти си зле. Победата и загубата са в главите на хората. Победа е да имаш какво да ядеш, къде да спиш, човек до себе си, да отгледаш деца, да не биеш жена си, да нямаш нужда от 200гр ракия на ден, за да приемеш живота. Да си мерите п*шките с някой на спортно събитие е работа или лукс. Самото участие на тези атлети на този форум е победа, като се има в предвид в каква конкуренция са били. Загубата за тях е, че всеки си търси оправдание - пътуването, съдията, пандемията, звездите. С медали и без медали, с олимпийци и без олимпийци, аз се гордея, че съм българин.

Щом говориш така значи си с пораженческо мислене. Глупак!

Приемам мнението ти. Вероятно страдам от пораженчески мислене. Аз базирам моите изводи на следните обективни постижения в живота: пълна стипендия в топ 10 американски колежи, работа в Европейския парламент в Люксембург, Европейската Централна банка във Франкфурт, прием в Харвард, ръководна позиция във водеща българска банка, три собствени бизнес инициативи, които подпомагат българското образование и култура. Ти на какви свои постижения базираш изводите си ?

Димитре, постигнал си всичко това и си дошъл да се изфукаш в дира - ей тва не го разбирам...

Няма що, работа в Европейския парламент на Люксембург...значи и ти си от алчните политици. За всеки човек е много по-важно да се вземе златен медал отколкото да завърши колеж например и да не е доволен от работата си. Айде със здраве

Защо се фукаш

Ако обърнеш внимание на първата ми реплика ще видиш, че не споменавам нито едно от постиженията си. Ти ме обвини, че съм глупак с пораженчееско мислене и аз ти разкрих какво правя с живота си. И тъй като от думите ти заключавам, че се възприемаш за умник с победоносно мислене, реших да проверя дали зад това твое себевъзприятие стои реално покритие или просто си говориш, за да мразиш народа си и хората му, като се издигаш в собствените си очи за тяхна сметка.

Gugnelid

Димитре, няма да се похваля с твоите успехи, защото ги нямам. И не ме интересува дали твоите са истински или си ги измисляш. Само позволи ми една приказка, ти ще се сетиш какво се опитвам да ти кажа - "Не спори с глупака, ще те свали на нивото си и ще те победи с опит". Със здраве!

ooooooooooo0

Не мога да разбера защо се обяснявате на тези олигофрени които даже няма и да ви разберат.

Да твърдиш това за хора, които са се доказали, като победители, световни шампиони, победители в множество турнири е меко казано нелепо. Българинът е роден да се състезава. По добър е в индивидуалните спортове. В отборните не съвсем, за жалост. Защо..., това си личи от коментарите.

Към новината