назад

Йорданка Донкова на 60: Тя летеше над препятствията и на пистата, и в живота

13:22 | 28 септември 2021 | Редактор: Динко Гоцев 22 6293

Коментари 22

Трябва да получават, това е неистов труд. Прославили са България, стояли са на почитната стълбица докато се е чувал нашия химн.

Честит юбилей на Йорданка Донкова! А към тези, дето веднага лапнаха думата "допинг": гледайте видеото и обърнете внимание колко равномерно Йорданка бяга. Перфектно бягане! Затова са ѝ успехите, не заради допинг. Допинг може да взема всеки, но не всеки има талант, упоритост, постоянство. Приятен ден!

Да й е честит юбилея на Йорданка Донкова. През ония години се засичаха тренировките ни но стадиона (“Раковски”, понякога и на “Васил Левски”). Данчето бе сред най-уважаваните спортистки. Йорданка (Данчето) Донкова, Йорданка (Данчето) Благоева (световна шампионка и световна рекордьорка в скок височина (тогава скачаха коремно-претъркалящия стил), Дияна Йоргова (олимпийска вицешампионка в скока на дължина), Спас Джуров (многократен републикански шампион в десетобоя)... това бяха имена,с които много се гордеехме, от които се учехме и им се възхищавахме, Неотдавна си припомнихме с мой приятел истории от стадиона през онези години. Още тогава тренировките бяха много интензивни, треньорите Славков и Пепо Методиев (лека му пръст) бяха наистина страхотни, но безпощадни, изпуснеш ли една тренировка - дори да си много зле, болен, на следващата те натоварваха двойно! Бяхме станали като пружини...В един момент трябваше да се избира - професионален спортист (то тогава и това бе доста сбъркано като статус в България), или реализация в друга област, и аз закачих шпайковете на стената. Отново - честито,Данче! Да си жива и здрава!

Честит рожден ден на Голямата Шампионка!!! И поклон за всичко, което е постигнала за себе си, за нас и за България!!!

Никога няма да разберем дали без стероиди щеше да е също първа.

Разбира се че без допинг нямаше да бъде първа. Да, имаше страхотна техника но това не става от само себе си. Без неистовите тренировки с помощта на допинг, нищо нямаше да стане. Плюс, като затегнаха анти-допинговите протоколи след Сеул, резултатите и паднаха с около 0.5 сек. 1987-88 бягале 12.3. Като въведоха извънсъстезателните тестове 12.6-7.

Отново - ти си идиот, бе! Как живееш и оцеляваш като си такова голямо говедо! Жената има юбилей, представляваше страната ни и е събираше овации, възхищение и слава за България, Страшно мниго се трудеше! Ако не можеш да я поздравиш и кажеш нещо хубаво дори и по този повод, значи си пълен боклук и идиот, 100 % си гербер.и плюеш Радев! Вие сте безмозъчни отвратителни зомбита, бе!

Mdaaa dori velikia Ben Johnson vzemashe a Carl Luis kato amrikanec se izplazna samite amireikanci si go priznaha ,Tam e rabotata che ako nesi mnogo dobar ne pomaga znam ot opit taka che tya e velika a tii jalak zavistnik

Защото всички останали спортисти пият само минерална вода!

Да е жива и здрава! Най-техничната от всички хърделисти (жени и мъже) за всички времена. Тя не прескачаше препятствията, а просто си ги бягаше над тях - и то с уникална скорост. С Гинка Загорчева бяха голям тандем и биеха наред германки, рускини и американки. Беше топ атлет от супер световна величина.

Мускулите, акнето по лицето, дебелият глас - станозолол в конски дози ала Бен Джонсън. Не че са имали избор тогава спортистите, но пък един треньор от соц времената не излезе и не се извини публично за издевателствата тогава. Арабаджиев до последно не призна допинга в България.. Въпреки ме десет пъти ги хващаха през годините.. В ГДР-то поне признаха и платиха минимални обещетения.

Серина Уилямс е по женствена от това стероидно чудовище!

"Спортът е единственият възможен физически сблъсък между две нации, или две системи!" - Роналд Рейгън.......

Да си остане в 80’те на миналия век. Колко деца пострадаха тогава заради амбициите на лидерите по онова време и продължават да страдат сега.. Предимно в Русия, където са си останали с това си мислене..

Честит рожден ден на най-добрата на 100 препятствия.Най-техничната и до ден днешен.В сайта на IAAF дават на Донкова сребърен медал от Олимпийските игри 1992 г. Освен титлата от Сеул има и сребро от 1992 г.Изключителна кариера !!!

Да е жива и здрава шампионката ни!

Духът и телата им бяха изтъкани от дисциплина! Повече няма какво да се каже...

Уникална спортистка! Невероятен пример за всеки спортист, пък и за всеки човек, който има стремеж и амбиция да направи нещо голямо в живота си!

Времето си лети, но Тя остава някакси там, над препятствията...Само вятърът й беше конкурент, но и той отстъпи. А другата велика? Става дума за Николина Щерева, русото чудо, което беше принудено да продава месо в малката си месарничка на сп. "Иван Вазов".... Какво правим ние всички за тях? Защо сме такива? Присвояваме си успехите им, а после ги забравяме. Унизително! нека в такъв ден на юбилей си дадем обет да ги тачим винаги и приживе. После, повярвайте ми, е много, ама мно-оого късно...И безсмислено.

Честит юбилей и поклон!!!

"продавала месо в малката си месарничка" ... като не и се занимава да е треньор и си има собствен бизнес какъв е проблема? Няма страни в които състезателите да получават доживотна пенсия освен от бившия соц и на изток северна корея. В Щатите, западна европа като приключиш кариерата на спортист се оправяш както намериш за добре на своя отговорност. Да сигурно всеки работодател би те взел на работа ... но държавата няма нищо общо с това.

Трябва да получават, това е неистов труд. Прославили са България, стояли са на почитната стълбица докато се е чувал нашия химн.

Към новината