назад

Няма да ги унищожи Суперлигата, но местните футболни първенства в Европа изглеждат обречени

15:30 | 22 април 2021 | Редактор: Венислав Кирилов 26 6384

Коментари 26

дрън дрън чи пляс . ЧЕ като игарят баскетбол в Сащ,да не би да е много харесван в Европа.Просто не го гледам.

от доста време не гледам тази игра няма и за какво вече з:-)

"И ако това е пътят, както изглежда като тенденция, не е ли той всъщност следване на идеята за Суперлигата? " Ами не точно, защото за разлика от Суперлигата за тези регионални първенства остава в сила състезателният принцип: всички отбори се борят освен за по-предно класиране, но също и да не изпаднат. А проектът за суперлигата предвиждаше 15 гранда да са абонирани за вечни времена и да не могат да изпадат от нея.

Каква балканска лига, какви пет лева? Нали ще има убити по улиците на балканските градове. Това не ви е Бенелюкс. Тука е друго.

Ако се обединят Балканите в едно първенство, възможно е там да не влезе нието един бг отбор. Камо ли всички тия, които сте изборили - Левски, Локо и прочее.

Абе Локо и Лудогорец има какво да покажат, ама цесекатата и прочие... Едва ли...

Когато имате проблем с Футбола , направете ме мен Главен прокурор в ЕС и аз ще го реша проблема на всички клубове. Пълна конфискация на незаконните пари на Мафиотите разпложили парите си в футбола и вкарване в затворите. Гаранция,че ще се върне романтиката и интереса в футбола, понеже сега интереса е спаднал именно заради Футболната Мафия и уреждането на мачове( ПРАНЕТО НА ПАРИТЕ ИМ)

Суперлигазацията на футбола е неизбежна, защото свързаността чрез глобалната мрежа прави всичко много достъпно за обикновения фен. Като можеш да гледаш всякакви първенства и турнири е естествено да има пресищане и да отделиш време само за най-доброто от най-доброто. Проблемът е, че и всякакви други "забавления", ако може да наречем така футбола, са свръхдостъпни. Неслучайно Аниели говореше за промяна на самия футбол - напр. да е по-кратък мача и да прилича повече на видеоигра (щото младите не го гледали иначе). Или да е без засади. Има различни варианти и за повече интерактивност.

като турят единен таван на заплатите като увеличат десетки пъти данъците мнозина не знаят но в англия и другаде всички играчи имат фондации на които превеждат парите така данъци мижави и з а двете страни, на барби белото направиха фондацийка и той раздава огромните 3 000 евро общо награди.. кауна и той фондацийка..с родата начело докато вземат по 40 000 е седмично тея а учени по 4 000 месечно няма да има читав свят

Няма да престанат да съществуват първенствата в досегащ.шният си вид. Ревът за Суперлитга е защото си мислят, че по този начин ще покриват наситина безумните суми за придобиване и заплати на играчи, които в крайна сметка колкото и да са добри в много рездки случаи могат да направят разликата защото футболът е колектвина игра. Всъщност проблем с оцеляването имат само самозабравилите се, които харчат безогледно за играчи и високите им заплати без да са си подсигурили съответните приходи. Същите тези "грандове" плюс по-малки отбори, които искат да им подражавт. Смектаката е проста - приход-разход, ама не си станал първи, ама си изпаднал, това е положението. Никой не е длъжен да чеше егото на самозабравили се идиоти.

Това е истината.

Има нещо много нездраво в сегашния футбол. Пълно разминаване между търсене и предлагане, чупене на икономически фундаменти и на здравата логика. Интересът към футбола спада, младите хора имат други "ентъртейнмънти" и спортните емоции им стават все по-чужди. В същото време цената на "футболните звезди" (измерена в транфсерни суми за клубовете и лични възнаграждения) продължава да расте и минава в сферата на нереалното. Чухте ли какво каза Флорентино Перес? Че сега големите футболни отбори били в невиждана и нечувана финансова криза. В същото време същите тези клубове продължават да дават умопомрачителни суми за трансфери и заплати. Гарет Бейл, например, получава СЕДМИЧНА ЗАПЛАТА ОТ 692,660.00 британски паунда! (Поделени поравно между Реал и Тотнъм). Това прави около 810,000.00 евро, или или около 1,585,000.00 лева, т.е. този човек печели от заплата само твърди 227,000. лева всеки божи ден в годината, включително и през съботите и неделите. И не е само той. Ами, ако т.нар. "големи клубове" намалят примерно с 30% тези разходи, дали пък счетоводните им баланси няма да изглеждат по-добре и пак ли ще се говори за финансова криза. Бейл и компания няма да станат в никакъв случай социално слаби - въпросната бивша резерва в Реал и сега играч за едно полувреме в Тотнъм пак ще получава зашеметяващите 160,000. лева на ден... Има нещо гнило в Дания...

Е да бе, чак път 10 топ отбора в Англия....излизат в Европа и редовно ги отупват средняци! Айде посмалете малко! И кво сега, щото било корона и нямало мноо пари и нямали пари да купуват скъпите футбалери и решили да си направят лига 12 избрани, че да надуват цените още повече в космоса! То това е проблемът прекаленото много пари в тези отбори!!! Ако нямат прекалено много пари не биха надували цените на някакви рендета, дето после се чудят как да го разкарат, щото цената му е 10х отгоре...

Ще повърна! Значи като не стана глобалната суперлига, която щеше да е само за 20 отбора, дай да направим 20 регионални суперлиги! А всички малки отбори, които са основата на пирамидата, вълци ги яли. И защо трябва всеки "голям" отбор да има оборот стотици милиони? Все едно не може да се играе футбол от любов към играта и за без пари - да кажем 30-40 хиляди месечна заплата. Все едно десети хиляди играчи трябва да са милионери. И големите им доходи да дойдат за сметка на това, че останалите отбори трябва да живеят на фотосинтеза.

Много приказки за грешен извод! Ми няма нищо общо с тези лиги и Суперлигата на Перес! Основната разлика е , че няма или не трябва да има абонирани отбори , които не са си заслужили мястото. Било в тези регионални нива или в турнир някакъв. Все едно! Пари, пари, пари все за това се говори и това е проблема. Но не на футбола , а на хората изобщо. Парите не са лошо нещо но е лошо да са самоцел. Трябва да са средство за постигане на неща добри и полезни за колкото може повече хора. Трябва реформа но безумните заплати на "суперчовеците" трябва да се ограничат. А , и да попитам след като се цитира миналото, защо се взема само близкото минало? Колко пари получаваха нашите отбори преди 30г. колко сега? И какви отбори побеждавахме , а сега ни бият като малки деца! Кой си затри школите, спортните училища и т.н. и т.н. А да сте виждали Швейцария в тъмно от самолет? Стадиони, стадиони и децата играят в 10 вечерта, е резултата е налице! Айде стига ,че ще стане по дълго от статията! Ама и аз да си кажа де ;).

Видях швейцарския националния отбор и повечето са емигранти, които не са учили футбола там....Не е добър примера ти!

"Лудогорец, ЦСКА, Левски, Локомотив (Пд) и другите ни водещи отбори" Моля? Тук един е излишен. Познайте кой! Да, точно така, този, дето ще играе във В група догодина.

Ф. Перес, каза : до три години футбола е умрял, ако продължим така.

Tой умря вече

Футбулните клубове нямат никакъв смисъл в този век. Ако имат пари си купуват най-добрите играчи и се прилкючва. Няма значение нито националност, нито играчи, нито история. Не разбирам кому е нужно да си фен на подобна практика?

Следвашата стъпка е световни, европейски първенства да не са между държави а региони . Глобалистите си искат своето, унищожаване думата държава и разделяне на феодални владения, между корпорации и фондове, без оглед от населението на съответнаъа територия. Само така евреите си гарантират озбягването на нов холокост. Тънкия момент е че този пъклен пшан го прилагат само на бялото население в европа и сащ, надеждата е в Азия и Русия да ни освободят от глобализма

Много интересен коментар и като се замислим,това е единственият добър вариант след време да си гледаме А група, все едно едновремещните окръжни групи

Направо ми се плачи като риташ топка , че няма да имаш пари за Бентли. И защо си мислите , че да гледаш български отбори с негри е по-интересно от гледането на чужди отбори. Да, държавата се обезличава , но нали това е целта на ЕС.

Номално Европа е един голям пазар. Няма как да се дели на малки пазарчета и да работи. Трябва да се гледа как спорта е устроен в САЩ. Там има бейзбол, американски футбол които са устроени по някакъв начин. Правят повече кинти от Европа. Покриват 300 милиона население. Прочие добре са устроени. Има училищни първенства. Има университетски. Има професионални отбори. Има щатски първенства. Има и национални.

Браво за чудесния анализ!

Футбола уж е най великата игра, но..

Към новината