назад

Олимпийски финал или "Бързи, смели, сръчни"? 12 и 13-годишна взеха медали в Токио

12:12 | 04 август 2021 | Редактор: Динко Гоцев 17 8298

Коментари 17

Да поздравим победителките- те нямат вина за политизирането на Олимпийската идея, и спорта като цяло! Да направим една бакалска сметка - скейтборд, бмх, голф и още колко ли "американски" спорта има вкарани в олимпийският списък?

Олимпиадите са били предимно по военно-приложни спортове. В този аспект, скейтбординга не би трябвало да е там. Както и тениса, и (да!) кърлинга, и прочие. айде добавените - добавени. Но да се добавят нови - това е безумие. Аз искам да направят олимпийски спорт автомобилните ралита, да има Формула 00000, и да, да не забравяме картинга и RC количките.

За мен това е хоби, но не и олимпийски спорт. Вярно, че се практикува от много хора, но нещо, било за забавление, и сега включено в олимпиада , направо джендърска му работа.

Аз пък съм виждал 12-13 годишни българки, които са "моделки", но не можеш да ги отличиш от 25 годишните... Отврат...

хахах скейт било спорт както и худ гимнастика и синхронното плацикане смрад и тъпня булгаристан нали имаше една мърла дето била най най па не я пратили?

И още нещо - специално спортовете с помощни средства трябва задължително да са "стари" и наложени спортове. Вариант е да има 'класически' и некласически спортове, с отделни класирания. Щото ако направят спорт 'пиене на ракия' всички японци (и не само) са по дефаулт дисквалифицирани.

някой май не е чувал за прословутата 'поносимост' на японците (и други от т.нар. 'жълти') към алкохола. има обективни факти, дарагие БЛМ.

Лашкане на х.у.й.я олимпиада кога. Ако може с осмокласнички! ОТВРАТ.

Комунистите ще си направим собствена олимпиада, където ще каним само съветски страни и соц държави от Източния блок.

Няма лошо, стига да не тръгнете пак да разширявате "източния блок"

или НАТО. Или Ислямска Държава.

Буквално на същата олимпиада и бразилка на 13 години взе сребърен медал на skateboarding (street). Предвид, че статията се върти основно около възрастта на участниците не разбирам как е възможно да го пропуснете.

не му е мястото на една Олимпиада. може би е повод да се направи Олимпиада на новите спортове или каквото и да е, но не и това. иначе, браво на децата.

Тези измислени спортове съсипват идеята на съвременните Олимпийски игри. Скоро ще изхвърлят, модерния петобой, бокса и щангите, след това иде ред и за борбата. Затова пък скейтборд, БМХ колелета, планинско колоездене, кърлинг, скоро и худ гимнастика за мъже. Отврат!

ще е добре да излезеш от пещерата и да влезеш в съвремието

RC-stunt количките са също много атрактивен, и доста стар спорт (със състезания и прочие).

tonk11

Кърлинга е олимпииски спорт от 98 г.

Към новината