назад

Олимпийските успехи на България - някога нещо обичайно, а сега - кът

10:05 | 16 юли 2021 | Редактор: Николай Петров 98 5949

Коментари 98

Спомням си времето през далечната 88 г. , когато бях на около 13 години. Медалите просто валяха един след друг. Тогава бяхме сред първите 5 по медали в света. Населението на България беше около 9 млн. души. Сега времената са други - милиарди се дават за обществени поръчки, милиарди се точат от здравната каса и образователната система. Пенсионерите са поставени пред угрозата от физическо оцеляване, а малцина се къпят в кюлчета от злато и пачки от по 500 евро копюри. Населението ни рязко намалява, икономиката ни е на ишлеме, а ние все повече изглупяваме и не можем да намерим правилната посока. България има историческия шанс като член на ЕС да създаде нещо хубаво, но уви, пак пропиляваме историческия си шанс.

България умира.

Преди и протестите ни бяха по-качествени и помня как един човек чупеше стъклата и дограмата на парламента с голи ръце, а сега кой да протестира като , повечето жени са курви а повечето мъже педераси,а останалите отиват да играят хора пред парламента. Ако великите ни футболисти които си заминаха видят сега как Райнов е национал и великите ни възрожденци видят как ни управляват пожарникари и шоумени мног ще ги е срам от нас.

дадоха повече от 30 медала на дебелогъзото и непохватно цветнокожо същество с излучване на питекантроп - Симон Билис, която през 2016 5-6 пъти се подхлъзна от гредата и се изтърси на дебелия си негърски гъз от смесената успоредка. От хакнатите документи на т.н. Световна Допинг Организация стана ясно че освен това се и друса "законно" с разрешеноето на т.н. Световна Допинг Организация - страдало негрото от хиперактивност и му трябвали медикаменти редовно. Това е т.н. Олимпяда днес - юдо-масоните превърнаха спорта в нещо ОТВРАТИТЕЛНО !!!

Разрухата причинена чрез позорния не0либерален преход към Небитието далече не е само в спорта! съставянето на правителство от т.нар. протестни партии , маши на САЩ в хобродната война срещу България ще ускори прехода и увеличи пораженията

Правителството се сменя и спряха да ни плащат за тролене, затова не съм много активен, чакам по-добри времена.

Ами страдай "адашче" , посерковци като теб нормално само от тролене да преживяват докато се крият на майка си под полата !

Оня ден ме биха и ебаха едни цигани, защото им се усмихнах - приличаха на любимите ми американски негри. Ама те май не разбраха и ме напълниха със сперма, но съм много щастлив !

Верно ли "адашче" ? Съвсем нормално за рашкая бляд като теб :)

Аз съм Павел, всички ме знаете, че обичам да лапам американски негърски пишки и да ме ебат без пари. За Байдън давам и гъз и уста, и каквото поиска от мен - обичам Америка !

Знаеме те рашко "адашче" не за сефте се хвалиш с житието ти в рашка говняшка :)

Едно време допинг контрола почти го нямаше и българският спортист биваше помпан докато прелее с всякакъв зоб. Границите бяха затворени и нямаше как талантлив спортист да отиде някъде където наистина да му плащат за успехите. Сега финансирането на спорта си е още от татово време , границите са отворени и рядко талантлив спортист ще остане само за чест и слава а и допинг контрола е с доста завишени изисквания .

Павел педераса на курс мой украса американската подлога

Изпълзя от дупката на рашкия кенеф вата и взе да парадираш с едноцифрено АйКю в тъпоумото си безсилие , А?

Не са виновни нашите спортисти - гледайте назобените американски, китайски и руски свръхчовеци, които се отглеждат и финансират само с една цел - медал! Нашите, горките , като недохранени сомалийчета изглждат в сравнение с тях! За това само по художествена гимнастика още можем - там мускулести горили още не се приемат.

Но пък днес имаме бананиииии... Не се ли радвате, че целогодишно имаме банани ? Отвсякъде ни стърчат бананиииии... Ах, колко е хубаво да сме бананова република !!! Хайде, на бананите, бананаджии!

Има толкова, че може един в гъза да си завреш и два в ушите та еба у педала дърт

О, аз не съм фен на бананите. Никога не съм обичал банани. Хич да няма банани, няма и да забележа, камо ли да ми липсват чак. Бананите за такива като теб, дето все ревяхте за банани. Сега вече има банани в изобилие и спокойно можеш да си ги забиваш отзад, особено на гей парадите. Там са задължителен атрибут, ти знаеш !

Веч има банани, а ти си пак изнервен и разпенен, защо бе ? Лапай банана и успокой топката.

Що бе, ти там ли си ги завираш бананите ? Затуй ли опищяхте затез пусти банани ?

Да благодарим на демокрацията,която беше наложена и у нас,от алчни политици и новоизлюпени ,нагли"бизнесмени",които съсипаха всичко хубаво и си го присвоиха.Отидете на стадион"Раковски",да видите каква 30-годишна гора расте по трибуните и сметището в което се е превърнал.Срам ме е че това е моята родина България.

Защо ми слагаш минус.Ако не вярваш иди сам да видиш.Намира се в кв.Иван Вазов

Ясно,значи си от наглите бизнесмени,които искат Момче вместо стадион

Защо не се публикуват коментари ?

Им е бъгава капча-та и се крашва, и коментара ти увисва

Точно. Само пишем напразно. Отбелязваме като малоумни някакви картинки къде имало комини, къде имало стълби, къде баири... По половин час. Доказваме, че не сме роботи. И накрая нищо. Тъпа история. На тъпия сайт. И тъпанара, който е измислил тая тъпотия.

От мобилен браузър там не се крашва

Уважение към застаналите на снимката, но защо не виждам там Любен Любенов, в баш комунизма насред Москва победи състезателя на СССР в кануто, и на тогавашните не целуваше гъзъ и на сегашните също.

Няма зоб

Да, през социализма, да живееш добре беше съвсем нормално. Животът беше спокоен и осигурен. Развиваше се спорт, наука, изкуства, икономика, просвета. Хората бяха интелигентни, доволни щастливи. Даже не си заключвахме входната врата. Нямаше престъпност. За последните 32 години всичко това беше унищожено целенасочено. Интелигентните хора избягаха.. Единственото което се развива в България в момента е Кретенизма, простотията, и бързата доставка на наркотици. Господи, прибери тези днешните политици и ни върни Бай Тошо!

Пак са зачаткали минуси нашенските пишман демократи, озлобени и изнервени от "демокрацията", която безуспешно ни рекламират. Плюйте по соца, с беззъбите си уста и изпържените от наркотиците мозъци. Преди живеехме доволно, щастливо, сигурно в реалния живот. Днес живеете в илюзорния свят на наркотиците, бягайки от уродливата действителност. И търсейки отчаяно спасение. То само това е достатъчен аргумент кога е било по-хубаво и кой как е живял.

SU-152

Едно разбрах за социализма,този строй не за хора.............

Е, ми значи днес трябва да си щастлив. Имаш демокрация. Управляват те леви ултраси от Брюкселския Коминтерн и Сороския Комсомол...

Бате, айде моля, живели сме тогава. Новини за света - нелегално слушане на "Свобода Европа". Чакане за апартамент - 15-20 години. Чакане за кола - 15-20 години. Банани - по Нова Година. Дрехи - каквито "пуснат" в магазина. Бензинджиите и сервитьорите - най-богатите хора. Гуми за колата - с "връзки". Всичко "с връзки". За престъпления не се пишеше, защото такива "нямаше"

Тежки престъпления естествено ,че имаше но не се отразяваха да панират хората - но тези престъпления се разследваха професионално и се наказваха в повечето случаи.?Битова престъпност от друга стана- който е живяй знае- много ниско ниво.Така че с тези лъжи донякъде може и да стигнете - но само до там.А за другото - щом мислите че днеска се живее по добре ваша работа - явно намирате за уместно децата да се друсат вече в 7 клас.

Абе най-тежките престъпления си се отразяваха в новините по следния начин: Днес, в 18 ч., в Центалния софийски затвор бе изпълнена ....

Недоносчето си отиде, а с него и спорта, който беше тотално сбъркан и една фасада, опитъваща се да рекламира самото недоносче. Масовият спорт винаги е бил девета дупка на кавала.

lu4ka

Ееее, ама сега сме демокрация и имаме целогодишно банани. А по време на диктатурата нямаше банани, но имаше спортни рекорди, култура и социална политика. Ужас! Как сме живели без банани!?!?

Когато През 1972 година Георги Костадинов стана шампион голям глад беше в България

През. 1972 нямаше глад.Тоеа бяха едни от най-хубавите и щастливи години.

За СИРЕНЕ се чакаше по опашки с часове. Празните витрини май си забравил, както и режима на тока, калта и мизерията, димящите комини, отровените реки. Не, МЕРСИ!!! Сега имаме IT индустрия на световно ниво - кадърните българчета поне има къде да работят и печелят добре. А това че държавата като цяло куца - виновен е не капиталилизъма, а корупцията и шуробажанащината (де родни, балкански, де внесени от братския няакога СССР)

Айде пак СССР виновен.. На нас все някой ни е виновен. Ето го основния проблем на България. Ние никога не сме виновни. Проблемът на България са българите. Махни българите и постави Чехи и гледай. Ще стане рай за отрицателно време. България я унищожаваме ние българите. Неудачниците на Евроатлантизма.

SU-152

Стига лъга бе невежо добитче.................в гастрономите и бакалиите имаше всичко от което се произвеждаше и беше истинско а не като сега всичко с палмово масло .......кви наденици и салами,и всичко по БДС.........

Сега имаш наркотици, гей паради, джендъри, ровещи по кофите за боклук, мизерия...и мноооооого банани. Яж си бананите и по-добре не се обаждай, джендър недоклатен! Аман от пишман демократи и кресливи изперкали клакьори...

Не те знам за какво сирене си чакал по опашки, но у нас имаше цели големи тенекии с вкусно саламурено сирене по БДС. Хората по селата си продаваха млякото и получаваха насреща по няколко такива тенекии със сирене, истинско сирене. Сега няма опашки за сирене, защото никой не ще да ти яде боклуците... Нищо, лапай банана и да не ти пука !

Хей,не бъркай времената!Празните витрини дойдоха с демокрацията и то нарочно,за да започне първоначалното натрупване на капитала.

Капитала се стреми да прави от всичко пари и така подменя смисъла на нещата. Затова няма изкуство, наука, спорт, култура и т.н. Има индустрии за правене на пари на спорта, културата, науката , изкуството и т.н.. Обаче, това са изконни, същностни човешки дейности предназначени да правят човека щастлив. С тях капитала обаче прави само някои по- богати, а дали дори и те са щастливи е спорно.

SU-152

Нали имаме банани! За едни банани евахме мамата на всичко.........

SU-152

Много отдавна един евреин е написал,че първа и основна цел на капитала е печалбата, то лична.

Кой ли е начело на българския спорт през последните 10 години, че са ни такива успехите ....?

Защо 10,а през последните 32 ?

Извода: Няма по-добър допинг от кАмАнистическият допинг!!!

Факт е, при социализма имахме много спортни постижение, това на Стефка Костадинова още не е достигнато, въпреки зобането на сащ-саните атлети. А сега при демокрацията най-доброто постижение за тия трийсетина години са гей парадите и чалгата. Мен т.ва лично не ме кефи...Предпочитам да гледам как се вее българския флаг, а не да защитавам нелепите евро-атлантически ценности.

Толкоз може капитализма. От държава станахме кочина, какво не разбрахте?

викни кръмаря да ти сипе още една. Само че видиш ли - не ти е капитализма виновен че си там къде си. Сърди се на мутрата в огледалото.

По време на желязната завеса спортът се използваше за пропаганда при това основно от страните от соц. лагера. Успехите там трябваше да демонстрират успехите на социализма изобщо. Затова се наливаха пари за спортни училища и бази, издирваха се таланти, плащаше се на треньори и т.н. Не на последно място са се давали и доста стимуланти. Партията (държавата) иска успехи и плаща добре. Сега това го няма, съответно митивацията е ниска, а успехите/неуспехите не впечатляват особено никого. В крайна сметка най-важен е масовия спорт. Всичко останало е хранилка и напъни за постижения, които нямат никакво значение.

Че то сега кое не е кът!? Къъът, кът, кът, кът кът! Къъъът, кът кът, кът, кът!

Някога имаше държава и в нейните приоритети беше и развитието на спорта! Сега сме колония с основна функция осигуряване на евтин ресурс за господарите.

'Колония', но и не концлагер като НРБ - никой не те държи насила тук.

Никой обаче не разправяше през 90- те години че скромно сменяме към колония. Обещаваха велико капиталистическо бъдеще и справедливо бъдеще.....

Един честен "капитал-демократ"! Това е добре, че признаваш колониализма.

Единствената държава която продължава да експлоатира и съществува ЕДИНСТВЕНО благодарение на колониите си е Раша-Гавняша.

Това " кът" сигурно на чист български ще да е ! Аз, понеже си падам малко турчин / ДЕМЕК , съветвам жената , когато заслужава / , та съм чувал , че кът е турска дума и на български се казва ЛИПСА.

Зависи кой кът. Кът като липса или кът като обособено място, наппимер детски кът.

как баба викаше да даде храна на кокошкита на село....

С.Костадинова кво работи?

За теб знаем какво работиш.

Някога имаше държава България. Сега е изостанал квартал в ЕС...

И сега има подобни! Фащай чемаданчетта и куцук-куцук - кеф ти Северна Курия, кеф ти Куба ..за последната побързай, че не се знае докога :)

Имаше масов спорт - работнически, ученически и т.н. Където и да отидеш, все ще изпъкне някой по талантлив... А сега всяко дете забило поглед в телефона и те така, те...

Къв допинг взимахме.

Идиотите като тебе това само знаят - "много допинг". То така става тая работа - отиваш в аптеката, купуваш няколко шишенца и - айде, олимпийски шампион ! А скъсването на гъза от тренировки е дреболия, нали ?

За Скъсването на задника си е верно,ама Зобта даваше разликата.Чуй кво казва Николай Антонов,Петър Петров(още държи рекорда ни на 100м).Има и други но не смят да кажат.

Такива полу-българи като теб ни докараха до това положение, в което сме.

Питай сащ-исаните, те са силно назобани, трябва да се изхвърлят от всички шампионати..

243Win

Много строг тоя допинг контрол, баси!!! Човек не може да се подсили с нищо вече...

С ректални свещички, говори се, че трудно се хващали. Особено по-дебелите !

ми нема матриал. населението застарява. Млади хора йок. Деца не се раждат. А повечето хора като гледат по едно и искат да го направят царче. Да седи в къщи и да слушка. Най-честата картина е слаба майка (milf) дето се сбъркала от диети, с татуировки, голо бедро, изкуствени мигли, а до нея върви лоена топка, нещастно същественце, дето готвена храна не вижда освен ако не го пратят за ваканцията при баба и жули коли и вафли до припадък. Напълно огледален образ на съзнанията ни, в които ценностите и здравия живот са унищожени от десетилетия.

Слаба майка, хайде кажи сега нещо и за бащите или те са света вода ненапита. Ехх тези сексистки двойни стандарти…

Баце построи стадиони и спортни зали във всяко село.

Когато бяхме суверенна държава, всички се борехме за едно по-добро общо бъдеще. Сега от много "демокрация" се превърнахме в една крайна пионка без никаква гордост и без никакъв сувернитет. След още 5-10 години "демокрация" мисля че България ще изчезне.

Евроатлантичеакият съвет на Бъглария настоява тази статия да бъде смъкната от съдържанието на сайта веднага!

Във всяка една област България е унищожена от безкрупулните ни политици,навсякъде се намесиха и унищожиха всичко! Олимпииците ни са зле с някой изключения,футболът ни потъна и буквално не съществува,всички видове спорт са зле почти,цялата държава е прогнила от злоба и алчност,унищожи се духовното у българина,затова и нямаме никакви успехи...

Политиците ги избира народонаселението. Ето сега на половината депутати са или от партията на чалгаря, или на мутрата. Така че, не е виновен този дето яде баницата...

Тццц... народонаселението нищо не избира. Когато предлагането е калпаво, то логично и избора е калпав. Деградацията е пълна в световен мащаб щом управлението на държавите е в ръцете на биологичен отпадък като Меркел, Макрон, Байдън, онова английското му забравих името...и т.н. При десет развалени яйца как да избереш читаво, ами няма как. Казано е , че ако с избори се решаваше нещо от нароща щяха да ги забранят

Стефчето Костадинова и тя като четвъртите в света......ще докараме ситуацията до там да сме горди ако имаме състезатели в челната шестица...Така може да изкара още поне 5 олимпиади ,ако междувременно не се засрами и не си тръгне сама....ама едва ли.....

Комунистическият период е най-успешният в историята на Третата българска държава. Просто факт.

Дам и като дойде сметката и се оказа, че сме фалирали. :)

Фактът, че фалирала икономика произведе спортисти, космонавти, технологии и култура на световно ниво прави сегашното ни състояние още по-тъжно. :)

ее, някога бяха обичайно нещо олимпийските титли, ама щото байтошовото време беше много лошо, а сега демокрацията е куул.. има банани.. :)

Просто някога държавата е търсела самородни таланти. Дори в най-затънтените села е имало треньори, които да забелязват талантливи деца. От бедно селско момче тръгва и кариерата на Наим Сюлейманоглу. Сега лансират основно деца на богаташи и връзкари. Затова и успехите са такива.

Май футбола визираш. Интересно ми е, ако съм дете на богаташ, защо ми трябва да блъскам на тренировка по няколко часа на ден, вместо да харча парите на родителите си по заведения и купони ?

Какъв спорт, кави постиженияр сега е демокрация.

Мъжки момчета и момичета, тренирали в суровите времена, когато вниманието към накърнените чувства не беше толкова изострено. Поклон за огромния им труд, себераздаване и лишения. Може би, след 100 години да имаме подобни личности. Но не днес. Сега сме фокусирани на гей-парадите.

Момичетата бяха особено мъжки..

То сравнени със сегашните "мъже" много момичета ще изглеждат "мъжки". Май си от тях, а ?

Ти днешните трансджендъри ли везираш, които се мислят за жени и се състезават с жените ? Жалка работа. Така ще откажат жените да участват. Затова по-добре си затваряй джендърската уста, че днешната либерастия докара всички възможни извращения. И ни се повръща.

Към новината