назад

Плувният герой на Кавказ пожертва всичко в името на 20 човешки живота

15:26 | 28 февруари 2021 57 15134

Коментари 57

ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!

Всички Арменци са готини !

ПОКЛОН, ПРЕД ТОЗИ И ДРУГИТЕ ПОДОБНИ НЕМУ МЪЖЕ !!!

Не обичам въобще арменците но се прекланям на такива хора независимо от националноста им. Слава и хвала на такива герои.

САМО ВЪЗХИЩЕНИЕ ОТ ТАКИВА ХОРА ..... БРАВО ...

здрави бяха тия тролейбуси шкода! и автобусите и те - шкода, икарус... ако днес натовариш 100 човека на исузу познай какво ще стане!

дрън-дрън

за текущите "икаруси' нищо добро не мога да ти кажа, освен, че идеално пасват на мангалите.

За Шкода и другите модели - там наистина беше 'хеви метал'.

Браво, това е истински герой, да е жив и здрав!!!!

И двамата са невероятни хора 99 процента ще кажат че и те ще направят същото но за съжаление не е така малко са тези хора имаше подобен случай в Синеморец един човека не помня беше извадил две деца и после самият той се удави а родителите на спасените деца се бяха изнизали като мокра връв . А за Добри ако не бях прочел в коментарите никога нямаше да знам че е направил такъв подвиг изключително скромен човек беше при него винаги отсядаха Петър Стойчев и много други плувци .За такива личности поне държавата посмъртно трябва да ги награди с някакво отличие и един паметник на мястото на трагедията да знаем какви смели и скромни хора има или е имало сред нас

Ако не държавата то поне гр.Белослав е длъжен.

спасените и/или техните роднини ... :)

Поклон пред героя!

На човек не му е присъщо да помни добротата! Дълбок поклон пред такива герои, които за жалост биват бързо забравени.

Присъщо за комунистите е да крият всеки свой провал или неудача. Ако е да се похвалят, ще овикат целият свят. Лошото е, че за грешките и провалите им, те никога не плащат. Плащат всички останали.

присщо е на глупака каоментар, като твоя никой не знае, този човек, този герой, дали въобще е бил комунист а, малцина тука, най-вече ти не знаеш какво е и комунист

Уважаеми "petrovito", преди да направиш коментар, прочети и премисли. Последното едва ли Ви се отдава.

че даваш акъл и питаш глуповато, не разбрал дори смисъла на написаното! А то е, че комунягите, на които ти си фен - това демойстрираш - счита за провал да им паддне возило във водата! Те, комундетата се имаха за всесилни, Господа не призанваха! Защо те избиха сума ти лекари, свещеници и разтириха хиляди семейства на майна си? Защо новата им партийка не се отрче от зверствата на основната комундера, защо??? Да, няма значение човека каквъ е бил, защото е Човек! Не е комундел и мишка! Защо при проблема с Чербнобил, комундягите мълчаха като бити гъзове, а народа се тровеше! Те ядяха и пиеха внос храна и вода! Защо??? Ай, сиктир и червени педали!!!!

а вие какви сте, с повод и без повод все 'комунистите' са ви в устата? идете в САЩ да видите комунизъм, а не да сочите в русофобията си еврейско/грузинския ад от който руснаците успяха да се измъкнат, без да попаднат - като нас - в либеро-гейския комунизъм.

Щях да ти се ядосам на коментара,ама айде, ти си жертва на кръвосмешение

Колко от днешните млади келеши които мрънкат по цял ден тук биха го направили. Но това направи измислената фалшива демокрация от младите ни хора. Жалко.

Демокрация построена от комунисти.... комунисти провалили комунизма... какво искаш да постигнат?

Много си зле,хейтър.....

През комунизма виновните в папката не можеха да си намерят място, а това да помислят да избягат или да ни помогнат не го е имало. А сега първата им мисъл е да избягат.

папката =ПТП (грешка на спелчекер)

Невероятно скромен човек гледах интервю и филм за него бил е на нужното място в нужният момент! Господ здраве да му дари !

Респект пред този човек! Бях чел някъде за този случай, може и да е било тук, в дира, преди няколко години. Сигурно е имало статия след случката с олимпийския огън в Сочи. Хубаво е да се публикуват повече такива статии, за да научим повече за такива достойни хора. Ето, например за Иван Динев чувам за пръв път, а не е като да не знам за трагедията с преобърнатия понтонен мост във Варненския канал край село Белослав (сега вече е град) през 1978 г. Тогава във водата се озовават около 100 човека, най-вероятно и повече от 100, никой не може да каже точно колко са били, и 65 от тях са се удавили. Било е на 7.11 - водата е била ледена и вече е било тъмно, малко преди 18.00 ч. В Белослав е имало събор на селото и са се струпали няколко хиляди човека. Голяма част от тях се втурват малко преди 18.00 ч. за да хванат извънредният влак за Варна пуснат специално за събора. Гарата е на другия край на канала и за да се стигне до нея трябва да се ползва или ферибота (обаче никой не иска да чака) или да се мине по понтонния мост. Тълпата помита охраната на понтонния мост, която е там за да ги пуска хората да минават един по един, както е било според мерките за безопасно използване на съоръжението и в един момент на моста се озовават стотици хора. Естествено понтоните се преобръщат и много хора се озовават в ледените води. Според очевидци водата е изглеждала сякаш ври от множеството хора в нея. Това е една от най-големите трагедии в България що се отнася до инциденти свързани с вода. След инцидента демонтират моста и остава само ферибота и до ден днешен връзката между двата бряга при Белослав е само ферибот.

Корекция: не Иван Динев, а Добри Динев.

Ами нали и той го е казал,ти спиш ли?

Сега се разрових в Гугъл и намерих нещо повече за Добри Динев. За съжаление той е починал преди около 6 години. Ако напишете "Добри Динев уикипедия" първият линк, който излиза в момента е на Sportal.bg, където има статия за това, че е починал и има много информация за успехите му като спортист и за това какъв човек е бил. От 1994 г. се е преместил да живее в Канада и е помогнал на много български спортисти, които са отивали в Канада. Един достоен човек с голямо сърце. Да почива в мир!

достоен човек. Светла му памет. А във втроия линк излиза информация в руската Уикипедия, а в БЪЛГАРСКАТА такава - НЯМА!!!. Ето как уважаваме достойните си хора :(.

do Така е, Ами напиши в Уикипедия статия за българския герой.

Моят братовчед Румен загина на този понтон,след като е успял да измъкне на брега съпругата си и още 4-ма човека.Но при поредното връщане е бил затиснат и не е успял да излезе. Три месеца преди раждането на сина му...... Огромна трагедия! Имало е и други мъже ,които са помагали на потопените в канала,но тогава нищо повече не беше писано и коментирано.За героичната постъпка на съгражданина ни Д.Динев,варненци също научаваме едва сега.

хубава статия но трябваше да е за нашия герой Добри Динев чиято история напония за подвига на Шаварш Карапетян...Достоен човек безспорно но защо героят на СССР е по-важен за една българска медия

Т'ва с гугъл транслейт ли е превеждано?!

Да,ако си тъп.

Днешно време такива ХОРА са рядкост. Историята му е доста интересна и в уикипедия може да се намери. Дълбок поклон към геройствата му.

Такива хора като Шаварш Карапетян и Добри Динев заслужават дълбок поклон!

ДОСТОЕН ЧОВЕК

Достоен човек!

Браво, не като тия прогнили капиталисти!

В такава ситуация прогнилият капиталист щеше да звънне на 911.

Ти или си прекалено млад или не четеш. 76-та от какво да звънне?

И като звънне...на 911...те сигурно идват със спасители....те като дойдат щяха да броят труповете и щяха да се туткат 6-7 часа как да ги извадят от водата.

Не е млад ...просто е т.ъ.п...за това няма възраст

В Европа е 112 и Ви проличава любовта към САЩ.

Даже и лайкове имаш на тъпанарския си коментар. Щял да звънне на 911 при потъващия тролейбус. Тъпи сте,страхливи сте,слаби сте и подли. Затова всяка революция бивате измитани без абсолютно никакви проблеми. Скоро пак ще трябва да ви чистим.

И да пресмята премиите от застраховки.

Истински герой!

Абе, добре, че угаснал огъня, че сороските "медии" да решат да ни информират за този достоен човек. Герой.

Абе бохльо..самия СССР е крил за трагедията от 76та до 82-ра, и СССР ли са били соросоиди ? Верно русоробите сте егати и гьоновете !

СССР е крил, пък на соросоидиотите нямаше да им пука за тоя, ако не беше угаснал огъня.

" той получава орден от СССР" ,говньо. Такива са героите на социализма, а не простолюдието на капиталистическия просташки строй.

Ето ти и още нещо, говнар "При разпада на Съветския съюз той напуска Армения и заминава за Москва"

"Истенските сюпа-герои носят маскииииии."

Респект

Към новината