назад

Веселяка от Лестър зае място сред легендите с четвърта световна титла за 7 години

07:46 | 04 май 2021 | Редактор: Динко Гоцев 14 4472

Коментари 14

За играта с такъв шампион!

Че е велик - велик е, въпреки че не е от най-долюбваните играчи. Само не разбирам що за нелеп прякор са му дали - Веселяка (ако е в кавички и с ироничен смисъл повече ще му подхожда). Селби със сигурност е един от най-намръщените играчи в тура и по-скоро излъчва злоба (не знам дали е само "спортна злоба"), отколкото някаква "веселба". Както и да е - то и преводът на български не е особено сполучлив - думата "jester" (The Jester from Leicester) в никакъв случай не означава "веселяк", най-точният превод е "шут" (средновековен клоун с характерна за времето си шапка със звънчета), ама за това са виновни коментаторите на Евроспорт.

Любимец ми е, честито да е жив и здрав! Да не се забравя, че за четирите титли е победил, на финал, Рони, Динг, Хитинс и Мърфи....

Истината е, че да спечели и 10 титли, както и Хамилтън във Формула 1, никога няма да бъде любимец №1. както и във футбола, може да спечелиш световното със защитна игра, но хората обичат нападателната и зрелищна система на игра! Затова харесваха Бразилия /на Пеле/ и Холандия /на Кройф/ !

Стив Дейвис беше цар на защитната игра и един от най-големите любимци на публиката. Тоя спорт е по-различен ;)

На мен пък ми е любим. Желая му още много титли!

И аз така, още от 2005-2006 го следя.

Така е!Селби е много качествен Инхибитор на играчи и снукър Вампир!

"Мачът завърши след полунощ българско време в неделя срещу понеделник." Dir-a с тези празници малко сте се пообъркали. Мачът завърши след полунощ, НО в понеделник срещу вторник :)

Щом целия свят не харесва някой със сигурност е велик! Такъв е и Селби, който е отдаден на играта и доставя удоволствие да го наблюдаваш- Снукъра не е само праскане на далечни удари и серии от вкарване иначе хора със слаба психика като Мърфи или Робъртсън щяха да са богове. А относно скучната и дефанзивна игра на Селби е хубаво да се отбележи, че е трети във вечната класация по 100-ки и като нищо ще е първи защото има още доста години пред себе си. За постиженията на Хендри е трудно, но единствено Селби има шанс да подобри и броя на спечелени титли от най-великия в играта.

Всичко е вярно. Само е 6-ти в класацията по стотачки. Трети е Тръмп

хората, които познавам, че гледат снукър, няма един, който да го харесва. Като това е меко определение. Мисля, че и с повечето фенове в глобален мащаб е така. Не че това има някакво значение или го прави по-малко играч. Да, ясно е, че сейфти играта е ключова. Да, ясно е, че сигурно специалистите в спорта високо я ценят. Но за повечето зрители стилът на Селби не е точно атрактивен. Иначе поздравления - четири титли в Крусибъл за седем години в модерната ера е наистина супер постижение.

ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА ГО ОБЯСНИХА! Селби почти никога не предава редъ чрез "пропуск". Най-често излиза от позиция, прави сейфти и започва да ги мъчи.... АЗ ГО ХАРЕСВАМ. Играта е СНУКЪР, не вкарване на топки. Както и Ебдън много харесвах. надхитрянето, мисловната игра на всеки удар, това ме кефи на макс. ПОЗДРАВИ СЕЛБИ! ДОСТАВИ МИ УДОВОЛСТВИЕ СНОЩИ.

ПО време на мача всъшност казаха че селби има към 700 сенчърита докато мърфи към 500 и нещо така че всъшност не е точно така.Много приятен за гледане е Селби

Към новината