След като спечели и трите свободни тренировки от петък насам, той триумфира и в квалификацията за място.

Британецът направи най-бързата обиколка в решителната част на квалификацията, като спря хронометрите на 1:35.782 минути още в средата на отпуснатото време за правене на туровете. Останалите му конкуренти дадоха най-добрите си времена едва в последното си излизане на пистата около края на квалификацията, информира Гонг. 

Втори на стартовата решетка ще бъде съотборникът му в "Мерцедес" Нико Розберг. Германецът изостана само с 40 хилядни от големия си конкурент в последната си обиколка, но пак ще е втори. Неговото време беше 1:35.824 минути.

Изненадващо или не, но трети на старта ще е единственият, който се осмели да наруши доминацията на "Мерцедес" от началото на сезона - Себастиан Фетел. Пилотът на "Ферари" завъртя най-бързия си тур за 1:36.687 минути или почти със секунда по-бавно от Хамилтън.

Пилотът на "Уилямс" Фелипе Маса изпревари доста големи имена, за да е четвърти на стартовата решетка. Неговото време беше 1:36.954 минути. Съотборникът му Валтер Ботас се нареди пети с време от 1:37.143 минути.

Другият пилот на "Ферари" Кими Райконен даде едва шесто време в последната си обиколка. Неговото време беше 1:37.232 минути.

Топ 10 беше завършено от Даниел Рикиардо с "Ред бул", Ромен Грожан с "Лотус", Фелипе Наср със "Заубер" и Маркус Ериксон също със "Заубер".