Британският пилот на Мерцедес се оказа по-бърз от своя съотборник Нико Розберг, втори в сесията, с което германският конструктор спечели двойна победа, предаде БТА.

Хамилтън, лидер в класирането при пилотите, спря хронометъра на 1:25.141 минути в най-добрата си обиколка на 4.381-километровата писта "Хунгароринг", докато Розберг изостана на 0.109 секунди.

И двамата обаче се очаква да дадат по-добри време в следобедната сесия, след като в първата тренировка устремът на пилотите на два пъти беше спиран от червени флагове. Сесията беше прекъсната първо заради катастрофа на Серхио Перес от Форс Индия в завой номер 11, а след това и заради грешка на Кими Райконен в следващия шикан на пистата.

Въпреки че трябваше да се прибере в гаража на Ферари малко преди края, Райконен спечели третото място в сутрешната сесия, следван от дуото на Ред Бул - Даниел Рикардо и Данил Квят.

Шести остана четирикратният световен шампион Себастиан Фетел с Ферари. Хамилтън е лидер в генералното класиране при пилотите, но води само със 17 точки на Розберг преди неделния старт, насрочен за 15 часа българско време.

В същия час, но в събота, ще бъдат проведени и квалификациите за място.