Успехът на "гражданите" можеше да бъде много по-убедителен, но Агуеро, Дзеко и Давид Силва направиха изключително много пропуски пред вратата на домакините.

Доста изненадващо играчите на Уигън първи успяха да стигнат до опасност пред вратата на Джо Харт и още в 3-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на "гражданите", а домакините имаха претенции за дузпа, но таква не бе отсъдена. Осем минути по-късно Родайега стреля отдалеч, но прати топката над вратата на Харт.

Манчестър Сити поведе в резултата в 22-та минута, когато Давид Силва центрира от фаул в наказателното поле на Уигън, след което Дзеко засече топката с глава и я прати във вратата на Ал Хабси.

До края на първата част гостите можеха да увеличат преднината си, но удари на Давид Силва и Агуеро бяха отразени от Ал Хабси.

През второто полувреме темпото на игра на футболистите на Манчестър Сити спадна и това даде шансове на играчите на Уигън да измъкнат нещо от срещата. В 70-та минута МакКартни излезе сам срещу Харт, но ударът му бе отразен от националния вратар на Англия.

Агуеро можеше да успокои своите съотборници в 84-та минута, когато излезе на много добра позиция, но ударът му мина в страни от вратата на Ал Хабси.

След тази победа Манчестър Сити продължава да бъде на първо място с актив от 51 точки и е с преднина от три пред втория Манчестър Юнайтед. Уигън остава на последната двадесета позиция с 15 точки, информира Гонг.